جزئیات درآمد و هزینههای خانوار شهری و روستایی
اختلاف بین بالاترین متوسط درآمد و پایینترین متوسط درآمد در بین خانوادههای شهری و روستایی نشان میدهد که شکاف در متوسط درآمد خانوار شهری و روستایی از شکاف متوسط هزینه بیشتر است.
خبرگزاری تسنیم: طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار با هدف برآورد متوسط هزینهها و درآمد یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی هر سال در سطح کشور و استانها انجام میشود.
این طرح امکان بررسی ترکیب هزینه و درآمد و چگونگی توزیع آن در خانوارها را فراهم میآورد. همچنین امکان بررسی ترکیب هزینه و درآمد و چگونگی توزیع آن در خانوارها را فراهم میآورد. همچنین امکان بررسی ترکیب هزینه و درآمد و چگونگی توزیع آن، شناخت الگوی مصرف خانوارها، ضریب اهمیت هر کالا در سبد مصرفی خانوار ها، تعیین خط فقر و مطالعه در برابر نابرابری امکانات، درآمد و تسهیلات در خانوادهها را ایجاد مینماید.
*یافتهها
نتایج نشان میدهد در سال ۹۷ خانوارهای شهری ایران سالیانه به طور متوسط ۳۹۳۲۲۷ هزار ریال خانواده روستایی ۲۱۴۴۷۲ هزار ریال برای خرید و بهرهمندی از کالاها و خدمات مصرفی هزینه کرده اند.
این مبلغ برای خانوادههای شهری رشدی مثبت برابر ۱۹.۳ درصد و برای خانوارهای روستایی ۲۰ درصد رشد نسبت به نتایج به دست آمده سال ۹۶ را نشان میدهد. همچنین در سال ۹۷ درآمد کل سالانه خانوارهای شهری ۴۳۴۹۰۵ هزارریال و درآمد کل خانوارهای روستایی ۲۳۳۱۱۴ هزار ریال میباشد که این مقدار نسبت به سال ۹۶ در خانوارهای شهری ۱۸.۵ درصد درآمد خانوار روستایی ۱۵.۵ درصد رشد داشته است.
باتوجه به متوسط هزینه کل خانواده شهری در سال ۹۷ استانهای تهران با ۵۸۴۶۷۶ هزار ریال، البرز با ۴۳۲۵۰۹ هزار ریال و کهگیلویه و بویراحمد با ۳۹۰۶۴۸ هزار ریال بیشترین متوسط هزینه کل و استانهای کرمان با ۲۳۷۴۱۵ هزار ریال، خراسان جنوبی با ۲۴۱۴۳۶ هزار ریال و آذربایجان غربی با ۲۵۱۷۰۹ هزار ریال کمترین متوسط هزینه کار را در بین خانه استانهای کشور داشتهاند.
از سوی دیگر متوسط درآمد یک خانوار شهری در سال ۹۷، نشان میدهد استانهای تهران با ۶۴۰۳۰۳ هزار ریال، البرز با ۵۰۰۱۷۰ هزار ریال و مازندران با ۴۶۱۸۰۳ هزار ریال بالاترین و استانهای آذربایجان غربی با ۲۶۴۷۱۱ هزار ریال، سیستان و بلوچستان با ۲۸۴۶۹۹ هزار ریال و کرمان با ۳۰۰۷۱۱ هزار ریال، پایینترین مقدار را در بین استانها به خود اختصاص داده اند.
این بررسی در خانوارهای روستایی موید این است که استانهای البرز با ۳۲۱.۳۵۷ هزار ریال، مازندران با ۳۱۴۹۲۶ هزار ریال و یزد با ۲۹۹۵۷۵ هزار ریال و بیشترین و استانهای سیستان و بلوچستان با ۷۷۷۴۸ هزار ریال، کرمان با ۱۲۵۱۹۵ هزار ریال و خراسان جنوبی با ۱۲۷۲۴۲ هزار یال کمترین هزینه را برای خرید و بهره مندی ازکالاها و خدمات مصرفی را داشته اند.
از سوی دیگر با توجه به متوسط درآمد کل یک خانوار روستایی در سال ۹۷، میتوان گفت: استانهای البرز با ۳۷۲۰۲۹ هزار ریال و مازندران با ۳۶۰۷۳۱ هزار ریال و تهران با ۳۳۳۲۶۴ هزار ریال بیشترین و استانهای سیستان و بلوچستان با ۸۹۵۸۶ هزار ریال، کرمان با ۱۵۷۴۱۲ هزار ریال و خراسان جنوبی با ۱۶۱۳۸۳ هزار ریال کمترین متوسط درآمد کل سالانه را در بین استانهای کشور، به خود اختصاص داده اند.
شکاف متوسط هزینه و درآمد کل خانوار شهری و روستایی استانهای کشور نشان میدهد که در بین استانهای کشور اختلاف بالاترین متوسط هزینه و پایینترین متوسط هزینه در بین درآمدهای خانوار شهری ۳۴۷۲۶۱ هزار ریال و در بین خانوادههای روستایی ۲۲۱۶۰۹ هزار ریال میباشد.
همچنین در استانهای کشور اختلاف بین بالاترین متوسط درآمد و پایینترین متوسط درآمد در بین خانوادههای شهری ۳۷۵۵۹۲ هزار ریال و در بین خانوادههای روستایی ۲۸۲.۴۴۳ هزار ریال میباشد. به عبارت دیگر شکاف در متوسط درآمد خانوار شهری و روستایی از شکاف متوسط هزینه بیشتر است.
در سا ل ۹۷، سهم هزینههای «خوراکی و دخانی»، «غیرخوراکی»، «خالص خانوارهای شهری از هزینه کل» به ترتیب ۲۴.۰ و ۷۶.۰ درصد بوده است و برای خانوارهای روستایی سهم هزینههای خوراکی و دخانی و غیر خوراکی خالص از هزینه کل به ترتیب ۳۷.۴ و ۶۲.۶ درصد بوده است.
سهم انواع منابع درآمدی از درآمد کل خانوار شهری و روستایی
با توجه به تفکیک درآمدی در سال ۹۷، حدود ۳۴.۴ درصد از درآمد کل خانوارهای شهری از طریق مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۱۷.۰ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۴۹.۶ درصد از منابع متفرقه به دست میآید. این سهم در خانوارهای روستایی به صورت ۳۰.۷ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۳۱.۹ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیر کشاورزی و ۳۷.۴ درصد از منابع متفرقه میباشد.
دیدگاه تان را بنویسید