اذعان آمریکا به ناتوانی در شناسایی خریداران نفت ایران
معاون وزیر انرژی آمریکا با اذعان به ناتوانی کشورش در شناسایی خریداران نفت ایران گفت: اگر این افراد شناسایی شوند، خزانهداری آمریکا آنها را مجازات میکند. سوالاتی وجود دارد که چه کسی در چین نفت ایران را میخرد. آیا دولت چین است؟
خبرگزاری تسنیم: معاون وزیر انرژی آمریکا با اذعان به ناتوانی کشورش در شناسایی خریداران نفت ایران گفت: اگر این افراد شناسایی شوند، خزانهداری آمریکا آنها را مجازات میکند. سوالاتی وجود دارد که چه کسی در چین نفت ایران را میخرد. آیا دولت چین است؟
به گزارش رویترز، یک مقام ارشد انرژی آمریکا گفت شرکتهای نفت چینی مثل سینوپک و شرکت ملی نفت چین و سایر شرکتها قصد دارند خرید نفت از ایران را کاهش دهند، ولی مشخص نیست کدام بخشهای دولت چین همچنان نفت ایران را میخرند. دن برویلت، معاون وزیر انرژی آمریکا گفت صادرات نفت ایران به شدت کنترل میشود و واشنگتن هر کسی را که تحریم هایش را نقض کند، در لیست سیاه قرار میدهد. آمریکا پس از خروج از قرارداد برجام که در ۲۰۱۵ بین تهران و شش قدرت بزرگ دنیا بسته شده بود، تحریمها علیه این عضو اوپک را از سرگرفت. واشنگتن در تلاش برای صفر کردن فروش نفت ایران در ماه میمعافیتها برای خرید نفت ایران را لغو کرد. برویلت گفت: «ما همچنان کمپین حداکثر فشار را ادامه میدهیم، چون خواستار تغییر ایران هستیم». وی در دیدار از ابوظبی گفت: «اگر این افراد شناسایی شوند، خزانهداری آمریکا آنها را مجازات میکند و سوالاتی وجود دارد که چه کسی در چین نفت ایران را میخرد. آیا دولت چین است؟» خریداران چینی در خرید نفت خام ایران و ونزوئلا به خاطر افزایش تحریمهای آمریکا بر این دو کشور محتاط هستند. ولی در بحبوحه افزایش جنگ تجاری با واشنگتن، پکن در اواخر ماه اوت ۵ درصد عوارض بر واردات نفت خام آمریکا وضع کرد که از اول سپتامبر اجرایی میشود. برویلت گفت آمریکا همچنان تولید نفت خود را افزایش میدهد حتی اگر این کار بر سازمان کشورهای صادر کننده نفت فشار بیاورد. اوپک سعی دارد برای حمایت از قیمت نفت، عرضه نفت خام خود را کاهش دهد. وی اضافه کرد: «ما سیاستهایی تدوین کرده ایم که باعث تقویت تولید انرژی در سراسر آمریکا میشود؛ بنابراین هرگونه تاثیر احتمالی بر اوپک یا قیمت نفت باعث نگرانی ما نیست». اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرده تولید نفت این کشور در ۲۰۱۹ تا ۱۲.۲۷ میلیون بشکه افزایش یابد. تولید نفت آمریکا در ۲۰۱۸، ۱۰.۹۹ میلیون بشکه در روز بود. اوپک و متحدان غیر اوپک آن به رهبری روسیه در دسامبر سال گذشته توافق کردند عرضه نفت را ۱.۲ میلیون بشکه در روز از اول ژانویه سال جاری میلادی پایین بیاورند و این قرارداد تا مارس ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت. کمیته مشترک وزارتی نظارت بر قرارداد کاهش تولید اوپک و متحدانش که شامل تولید کنندگان بزرگ نفت مثل عربستان و روسیه میشود، روز پنجشنبه در ابوظبی جلسه خواهد داشت. تحلیلگران میگویند قیمت پایین نفت خام که از اوج ۷۵ دلار آوریل ۲۰۱۹ به حدود ۶۳ هزار دلار در حال حاضر رسیده، احتمالاً اوپک و متحدانش را مجبور میکند در بحبوحه نگرانی در مورد تقاضای پایین نفت و رشد کند اقتصادی، تولید خود را بیش از این کاهش دهند.
دیدگاه تان را بنویسید