وزیر راه و شهرسازی: رهایی گریس ۱ اوج اقتدار ایران بود

کد خبر: 951318

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت:این روز‌ها شاهد افزایش حداکثری فشار تروریست‌های اقتصادی بر بخش دریایی هستیم درحالی‌که هیچ واهمه‌ای از تروریست‌های اقتصادی یادیگر انواع تروریست‌ها نداریم.

وزیر راه و شهرسازی: رهایی گریس ۱ اوج اقتدار ایران بود
خبرگزاری مهر: وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رهایی نفتکش ایرانی، اوج اقتدار کشور را نشان می‌دهد، گفت: تخلیه و بارگیری کالا‌ها در بنادر از مرز ۶۰ میلیون تن عبور کرده است.

به گزارش مهر، محمد اسلامی امروز در حاشیه مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سال ۹۸ یکی از سال‌های ماندگار در تاریخ انقلاب است، اظهار داشت: سالی که در ایران در اوج تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی به سر می‌بریم، با این حال در همه شاخص‌ها بخصوص شاخص‌های دریانوردی، رشد و حرکت مثبت داشته‌ایم به گونه‌ای رشد تخلیه و بارگیری ما در بنادر از مرز ۶۰ میلیون تن عبور کرد، صادرات رشد بالای ۶ درصد داشته و واردات ۲۵ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: صنایع دریایی ما در ایجاد ظرفیت تولید شناور‌های جدید و همچنین اورهال و تعمیر اساسی ناوگان نفتکش، بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ربایش غیرقانونی نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق تصریح کرد: اوج اقتدار ایران آنجا بود که علی‌رغم این اقدام غیرقانونی و توقیف نفتکش ایرانی، دولت انگلیس با پیگیری‌های حقوقی ما ناگزیر از رهایی این کشتی شد؛ این اقدام در مقایسه با اقداماتی که در سال‌های گذشته و در زمانی که دولت‌های دست‌نشانده پیش از انقلاب در ایران بودند، کاملاً متفاوت است.

اسلامی در خصوص توسعه سواحل مکران گفت: اجرای طرح توسعه سواحل مکران در دستور کار وزارت راه قرار دارد و سند طراحی بلندمدت برای توسعه سرزمینی و جمعیت، در این مناطق برنامه‌ریزی شده که این برنامه‌ها در شورای عالی مکران به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور پیگیری می‌شود.

به گفته وی، بنادر جاسک و چابهار به دو منطقه بزرگ صنعتی تبدیل شده و شهر‌های جدید در این منطقه ایجاد می‌شوند. با فعال کردن صنایع نفتی و پایانه نفتی جاسک و ایجاد شهر جدید مکران، شاهد آغاز فعالیت این پروژه‌ها در آینده نزدیک خواهیم بود.

وزیر راه و شهرسازی: بنادر تفریحی نداریم/ استفاده از ظرفیت داخلی برای تولید ناوگان وزیر راه و شهرسازی با بیان احوزه حمل و نقل دریایی فرصت‌های زیادی برای اشتغال زایی در بنادر صیادی و در بنادر تجاری کوچک وجود دارد، گفت:، ولی متاسفانه بنادر تفریحی و گردشگری نداریم. به گزارش خبرنگار مهر محمد اسلامی در مراسم روز جهانی دریانورد که امروز یکشنبه ۲۷ مرداد در سالن همایش‌های صدا و سیما با حضور مقامات ارشد دریایی، لشگری و کشوری برگزار شد، گفت: این همایش جلوه قدرت دریایی انقلاب اسلامی و بیان تجربیات، اهداف، مطالبات، انتظارات و عهد میثاق برای ادامه راه است که به صورت موثر و هم افزا در جهت خلق قدرت موثر دریایی ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت. وی افزود: استکبار جهانی از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون یک هدف داشته و آن این بوده است که اجازه پیروزی، پیشرفت و توسعه را از جمهوری اسلامی ایران بگیرد و علی رغم گذشت ۴۰ سال هنوز از این هدف دست نکشیده است. وی گفت: دشمن با صرف هزینه‌های سرسام آور و استفاده از ابزار‌های متعدد که پیچیده‌ترین آن تحریم است علیه ایران برنامه ریزی کرده و کنترل تحریم را کشور به کشور، شهر به شهر، شرکت به شرکت و حتی میز به میز در دست گرفته است. وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت:، اما امروز کشور با رهبری مقام معظم رهبری در اوج اقتدار قرار دارد و می‌بینیم که تحریم‌های آمریکا هیچ تاثیری در پیشرفت کشور نداشته است در حالیکه حتی در کشور‌هایی هم که حق وتو دارند، سفارتخانه‌های آمریکا اعمال نفوذ می‌کنند، اما نتوانسته اند در ایران توفیقی کسب کنند. اسلامی به تخریب اذهان و القای ناسازگاری جمهوری اسلامی اشاره و تصریح کرد: می‌خواهند در پیکره ید واحده ملت سستی ایجاد کنند که در این زمینه نیز موفق نخواهند بود. وی با تاکید بر اینکه باید سهم خود را از اقتصاد جهانی دریایی کسب کنیم، یادآور شد: در همه مود‌های حمل و نقلی نیازمند افرادی هستیم که مستعد و خلاق باشند و بتوانند با علم و فناوری این مود‌های حمل و نقلی را توسعه دهند همچنین در حوزه حمل و نقل دریایی نیز فرصت‌های زیادی برای ایجاد مشاغل متعدد داریم چه در بنادر صیادی و چه در بنادر تجاری کوچک، ولی متاسفانه اصلاً بنادر تفریحی و گردشگری نداریم. اسلامی افزود: هفته گذشته مدیرعامل شرکت ایزوایکو به من اعلام کرد که از ابتدای تاسیس این کارخانه کشتی سازی تاکنون چنین رونقی نداشته است. ضمن اینکه شرکت نفتکش نیز به خوبی در حال استفاده از ظرفیت‌های ایزوایکو برای تولید و توسعه ناوگان است. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سفر اخیر خود به روسیه و ترکمنستان برای حضور در اجلاس اقتصادی کشور‌های حاشیه خزر گفت: در اجلاس سوچی توافقات خوبی با کشور‌های حاشیه خزر داشتیم و در ترکمنستان نیز با این کشور به تفاهم‌هایی دست یافته ایم. وی با اشاره به تصمیم راهبردی ۱۰ سال پیش رهبر معظم انقلاب مبنی بر افزایش اقتدار دریایی در آب‌های جنوبی گفت: ۱۰ سال قبل مقام معظم رهبری اعلام کردند نیروی دریایی به نیروی دریایی راهبردی ارتش تبدیل شود و از خلیج فارس خارج شود. خلیج فارس و تنگه هرمز باید در اختیار نیروی دریایی سپاه قرار گیرد. امروز می‌بینیم که این تصمیم راهبردی چقدر در افزایش قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران تاثیرگذار بوده است.
معاون وزیر راه:تروریست‌های اقتصادی نمی‌توانند بخش دریایی را دچار مخاطره کنند
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت:این روز‌ها شاهد افزایش حداکثری فشار تروریست‌های اقتصادی بر بخش دریایی هستیم درحالی‌که هیچ واهمه‌ای از تروریست‌های اقتصادی یادیگر انواع تروریست‌ها نداریم.
به گزارش مهر، محمد راستاد در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی که صبح امروز یکشنبه ۲۷ مرداد ماه در سالن همایش‌های صدا و سیما با حضور مقامات ارشد دریایی کشوری و لشکری برگزار شد، گفت: این روز‌ها شاهد آن هستیم که حداکثر فشار‌ها از ناحیه تروریست‌های اقتصادی بر کشورمان وارد می‌شود. هیچ فشاری نمی‌تواند بخش دریایی را دچار مخاطره کند. وی افزود: جامعه دریایی ما هیچ واهمه‌ای از تروریست‌های اقتصادی یا دیگر انواع آن‌ها ندارد. هیچ‌کس نمی‌تواند کشور ما را از مزیت طبیعی پیوند با دریا محروم کند البته هنوز هم فرصت‌های زیادی را در بخش دریایی از دست داده‌ایم. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: فرصت‌های اشتغال زیادی در نوار ساحلی بخصوص سواحل جنوبی وجود دارد و جوانان زیادی جویای کار هستند که منابع دریا می‌تواند آن را پاسخ دهد. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه باید نوار ساحلی ما و شهر‌های در ساحل باید پررونق باشند، ادامه داد: زمان آن رسیده که کلانشهر‌ها در سواحل و بنادر شکل گیرد؛ به دلیل بحران آب، باید آب را از نوار ساحلی، صد‌ها کیلومتر به شهر‌های مرکزی منتقل کنیم که هزینه زیادی بر کشور تحمیل خواهد کرد درحالی‌که انتقال سکونت به نوار ساحلی می‌تواند هزینه کمتری داشته باشد. وی اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی به دنبال آن است که صنایع آب‌بر را به نوار ساحلی خصوصاً در کنار بنادر بزرگ منتقل کند چرا که بنادر ما ظرفیت‌های بالایی برای جابجایی کالا دارند. راستاد با تأکید بر اینکه ناوگان دریایی و بنادر ایران نباید صرفاً در خدمت صادرات و واردات کشور باشد و باید در حوزه ترانزیت و ترانشیپ کالا ورود کنیم، گفت: ایران جزو ناوگان دریایی بزرگ جهان محسوب می‌شود و باید در حوزه تجارت جهانی دریایی نیز ورود کنیم. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به پرورش ماهی و میگو در دریا اشاره کرد و یادآور شد: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده، ولی سرانه مصرف آبزیان در کشور ما نسبت به سرانه جهانی همچنان فاصله زیادی دارد. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افتتاح دو پروژه بزرگ صنایع دریایی کشور در هفته گذشته ادامه داد: هفته گذشته کشتی افراماکس که کشتی ساخت داخل بود، رونمایی شد و همچنین پروژه تعمیرات اساسی نفتکش‌ها کلید خورد؛ از این رو صنایع داخلی آمادگی دارند که در زمینه ناوگان صنعت نفت و ناوگان مورد نیاز سازمان بنادر، نیاز داخلی را تأمین کنند. سازمان بنادر و دریانوردی تمام سفارش خود در زمینه تولید شناور را به صنایع داخلی داده است. وی با اشاره به تأمین امنیت آبراهه‌های جنوبی کشور از طریق نیرو‌های مسلح گفت: بالغ بر یک دهه است که با همکاری نیرو‌های مسلح دریایی توانستیم امنیت تردد را در سواحل سومالی تأمین کنیم. راستاد به موضوع محیط‌زیست دریایی اشاره و خاطرنشان کرد: ضایعات پلاستیکی و زباله‌های پلاستیکی به معضل جدی برای محیط‌زیست دریایی تبدیل شده است و محیط‌زیست دریایی به شدت از این نوع زباله‌ها رنج می‌برد که باید برای پاکسازی آن‌ها و همچنین ایجاد این فرهنگ در میان کاربران دریا مبنی بر رعایت محیط‌زیست دریایی، چاره‌ای اساسی شود. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در پایان با انتقاد از استفاده مالکان کشتی‌های ایرانی از دریانوردان خارجی، علی‌رغم وجود دریانوردان زبده ایرانی گفت: سازمان بنادر به آن دسته از مالکان کشتی که از دریانوردان ایرانی به جای دریانوردان خارجی در شناور‌های خود استفاده کنند، در تعرفه‌ها تخفیف خواهد داد.

رونمایی معاون سازمان بنادر از توطئه جدید آمریکا

معاون دریایی سازمان بنادر، از اقدام هیات نمایندگی ایرانی در سازمان جهانی دریانوردی جهت جلوگیری از تصویب قطعنامه علیه ایران خبر داد.

به گزارش مهر، جلیل اسلامی در مراسم گرامیداشت روز دریانورد که صبح امروز یکشنبه ۲۷ مردادماه در سالن همایش‌های صدا و سیما با حضور مقامات دریایی کشوری و لشکری برگزار شد، گفت: صنعت دریایی ما با اعمال تحریم‌های ظالمانه در نوک پیکان تحریم‌ها بود و دولت و ملت ایران با تکیه بر نیروی انسانی و ظرفیت‌های داخلی، قادر به پشت سر گذاشتن ناملایمات خواهند بود.

وی با بیان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی در تعامل نزدیک با شرکت‌های کشتیرانی، انجمن‌ها و تشکل ها، موسسات بیمه‌ای و دستگاه‌های دولتی تلاش کرده تا اقداماتی نظیر اجرای بیمه‌های P&I داخلی، انجام بازرسی کشتی‌ها توسط بازرسان ایرانی، افزایش نظارت بر آبراهه‌ها و بنادر و استفاده از شرکت‌های دانش بنیان و حضور در مجامع جهانی، ساخت کشتی‌های جدید و تعمیرات دوره‌ای ناوگان از تأثیر تحریم‌ها بکاهد.

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: این سازمان در ۳۰ کنوانسیون و پروتکل جهانی دریایی عضو است و تلاش می‌کند استاندارد‌های بین المللی را رعایت کند. همچنین نقشه‌های آبراهه‌های خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان را تهیه و به روز رسانی کردیم و به شرکت‌های کشتیرانی جهانی ارائه کردیم تا ایمنی تردد دریایی منطقه تأمین شود؛ ضمن اینکه نیرو‌های مسلح نیز در تأمین امنیت این آبراهه‌ها نقش فعال دارند.

اسلامی تأکید کرد: در اجلاس اخیر سازمان جهانی دریانوردی (IMO) که در هفته آخر تیرماه سال جاری در لندن برگزار شد، هیات نمایندگی ایران با رایزنی‌های فشرده، مانع تصویب قطعنامه‌ای شد که از سوی آمریکا و امارات در رابطه با دریانوردی عمان، تنگه هرمز و خلیج فارس پیشنهاد شده بود.

عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: می‌بایست براساس قوانین سازمان جهانی دریانوردی تا پایان دی ماه امسال، سوخت کشتی‌ها را با هدف حفظ محیط زیست از گوگرد ۳.۵ درصد به ۰.۵ درصد کاهش دهیم و از آنجایی که سالانه ۱.۵ میلیون تن سوخت در ناوگان دریایی ما مصرف می‌شود، قرار است از محل تولیدداخلی این وظیفه را انجام دهیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت