دستور رئیس‌جمهور برای امحاء ذرت‌های آلوده یک سال و نیم بعد

کد خبر: 949687

در حالی که در اسفند ماه سال ۹۶ جزئیات دپو دهها هزارتن ذرت آلوده در بندر امام خمینی مطرح شده بود، اخیرا رئیس جمهور دستور امحاء ذرتهای فاسد را صادر کرده است.

دستور رئیس‌جمهور برای امحاء ذرت‌های آلوده یک سال و نیم بعد
خبرگزاری تسنیم: نیمه اسفند سال 1396 خبرنگار تسنیم از طریق یک منبع معتبر در دولت به جزئیات دپو بیش از 100 هزار تن ذرت آلوده برزیلی در بندر امام خمینی دسترسی پیدا کرد.

خبرهای اولیه از کشف آفلاتوکسین در این محموله وارداتی ذرت حکایت داشت که در پی ورود نهادهای نظارتی حدود 126 هزار تن ذرت آلوده برزیلی که وارد بندر امام خمینی شده بود، توقیف گردید.

روز بعد از انتشار این خبرمنتشر شد، بر این اساس جزئیات جدید از محموله 126 هزارتنی ذرتهای آلوده نشان می‌دهد، ذرتهای آلوده به آفلاتوکسین توسط 17 شرکت مختلف وارد کشور شده است.

گفتنی است، ذرتهای آلوده توسط 17 شرکت مختلف تا بازه زمانی انتهای تابستان سال 96 وارد منطقه ویژه بندر امام خمینی شده بود. براساس قانون اگر اقدامات لازم برای ترخیص کالا تا 4 ماه پس از ورود به محوطه گمرکی انجام نشود، کالا متروکه تلقی شده و باید در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گیرد این در حالی است که تا کنون این سازمان برای تعیین تکلیف ذرتهای آلوده اقدامی انجام نداده است.

شرکتهایی از قبیل "ر خ"- "ف" اقدام به واردات ذرتهای آلوده به قارچ افلاتوکسین از کشور برزیل کرده‌اند. گفتنی است، نمی‌توان گفت که کل محموله‌های 17 شرکت آلوده به قارچ مذکور است و بر این اساس کل محموله برخی از این شرکتها آلوده بوده و در مورد چند شرکت نیز تنها بخشی از محموله با آلودگی قارچی مواجه بوده است.

یک مقام مسئول در خوزستان در گفتگو با خبرنگار تسنیم تاکید کرد، با توجه به حجم بالای محصول آلوده و همچنین قوانین بین المللی امکان مرجوع کردن کالا در حال حاضر فراهم نیست و برای خارج کردن ذرتهای آلوده باید تصمیمات دیگری اتخاذ شود.

بعد از ورودبه موضوع ذرتهای آلوده، حساسیتهای محلی روی موضوع افزایش یافت.

گفتنی است، بعد از خبررسانی تسنیم در بحبوحه کشف محموله ذرت آلوده، مشخص شد یک محموله 66هزار تنی ذرتهای آلوده برزیلی نیز وارد محوطه بندری امام خمینی شد که این بار مسئولان مانع از تخلیه محموله ذرتهای برزیلی کشتی فله‌بر ((آمینا)) شدند.

در آن برهه یک مقام مسئول در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: شدت فساد و آلودگی ذرتها به‌حدی بود که نیاز به بررسی‌های آزمایشگاهی نیز وجود نداشت و مأموران دستگاه نظارتی با بررسی ظاهری دستور عدم تخلیه و مرجوع کردن محموله را صادر کردند.

بر این مبنا امکان تخلیه محموله ذرت آلوده کشتی فله‌بر با وجود پهلوگیری و تخلیه قسمتی از محموله در بندر امام خمینی، ایجاد نشده است. گفتنی است محموله ذرت کشتی آمینا در چند انبار مختلف داخل فله‌بر نگهداری می‌شده که ذرت دپوشده در یکی از ((خِنها)) آلوده نبوده و به این ترتیب اجازه تخلیه 18 هزار تن ذرت از این کشتی صادر شده است، این در حالی است که مابقی محموله که وزن آن نزدیک به 48 هزار تن می‌باشد اجازه تخلیه پیدا نکرده و بار روی کشتی مرجوع شده است.

ورود کمیسیون اصل 90 به ماجرای ذرتهای آلوده بعد از افشاگری تسنیم

یکی از نکات حائز اهمیت در پرونده ذرتهای الوده برزیلی تلاش برخی افراد برای خروج این محموله‌ها با اهدافی مثل تهیه الکل به قصد صادراتی و یا موارد دیگر بوده است که به همین دلیل تعیین تکلیف این پرونده تا کنون وضعیت مشخصی پیدا نکرده بود. به گفته خجسته نائب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی 140 هزار تن ذرت آلوده وارداتی در خوزستان از سال گذشته در انبارها مانده که باید به سرعت تعیین تکلیف شود.

بر همین اساس «کاظم پالیزدار»، دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی از دستور رئیس‌جمهور برای توقف واردات ذرت‌های آلوده به کشور خبر داد.

دستور رئیس‌جمهور برای امحاء ذرت‌های آلوده یک سال و نیم بعد

گفتنی است، جزییات این خبر نشان میدهد، رئیس جمهور به بحث واردات 120 هزار تن واردات ذرت آلوده به کشور، وارد شد و دستور داد که این محموله‌ها ارجاع یا امحاء شوند. آن طور که رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرده در صورتی که این ذرت‌ها توسط دام استفاده شود اثرات سمی آنها در گوشت و شیر، دام‌ها وجود خواهد داشت و برای سلامتی انسان بسیار مضر است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت