گوشت ارزان نمی‌شود؟/ یک مسئول: بازار اجازه نمی‌دهد

کد خبر: 944165

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: با وجود کاهش قیمت دام زنده و افزایش عرضه، کماکان گوشت قرمز با قیمت‌های بالا به دست مصرف کنندگان می‌رسد زیرا عوامل بازار اجازه کاهش قیمت گوشت را نمی‌دهند.

گوشت ارزان نمی‌شود؟/ یک مسئول: بازار اجازه نمی‌دهد

خبرگزاری ایرنا: رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: با وجود کاهش قیمت دام زنده و افزایش عرضه، کماکان گوشت قرمز با قیمت‌های بالا به دست مصرف کنندگان می‌رسد زیرا عوامل بازار اجازه کاهش قیمت گوشت را نمی‌دهند.

«منصور پوریان» افزود: درحالی که انتظار می‌رفت با افزایش عرضه دام زنده سبک و سنگین تولید داخل و همچنین واردات گوشت قرمز گرم و منجمد گوسفندی و گوساله قیمت گوشت قرمز در سطح بازار کاهش ملموسی برای مصرفکنندگان داشته باشد.

به گفته وی، عوامل بازار از زمان خروج دام از دامداری‌ها یعنی چوب دار، دلال، کشتارگاه، عمده فروشی تا خرده‌فروشی و قصابی‌ها را شامل می‌شود.

وی اظهار داشت: ورودی‌ها و عوامل بازار در کل کشور به نحوی است که اجازه کاهش قیمت گوشت قرمز را نمی‌دهند که این موضوع نیازمند پیگیری دولت و دستگاه‌های نظارتی است.

پوریان اضافه کرد: اکنون قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت گرم گوساله نزدیک ۷۰ هزار تومان و گوسفندی حدود ۸۰ هزار تومان باید به دست مصرف‌کنندگان برسد که با این نرخ نیز حاشیه سود بازار و تولیدکننده تأمین شده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون برای ثبات بازار گوشت قرمز همچنان در کنار عرضه تولید داخل دام زنده، واردات گوشت گرم و منجمد در حال انجام است تا مصرف‌کنندگان این محصول را با قیمت مناسب تأمین کنند.

دامداران با معضل انباشت دام سنگین و سبک مواجه شده‌اند

رئیس تأمین شورای دام کشور گفت: هم اکنون دامداران دام سنگین با معضل انباشت دام سنگین در دامپروری‌ها مواجه شده‌اند به طوری که دام‌ها وزن گرفته و خریدار ندارند.

به گفته وی، اکنون وزن برخی دام‌های سنگین در دامپروری‌ها به بیش از ۸۰۰ کیلوگرم رسیده است که ادامه افزایش وزن دام‌هایشان آنها را با مشکل مواجه می‌سازد.

وی اظهار داشت: به دلیل انباشتگی میانگین قیمت هر کیلوگرم دام زنده بین ۲۷ تا ۳۲ هزار تومان است.

پوریان با بیان اینکه اکنون میانگین قیمت دام زنده سبک نزدیک ۳۷ هزار تومان است، تصریح کرد: برای هفته‌های آتی نیز به طور حتم تولیدکنندگان دام سبک نیز با انباشت دام مواجه خواهند شد که همین امر کاهش قیمت مجدد در دام زنده را ایجاد خواهد کرد.

وی معتقد است دولت برای کاهش ضرر تولیدکنندگان دام سنگین و سبک نیاز است که در این خصوص چاره‌ای بیندیشد تا تولیدکنندگان دچار مشکل برای تولید آتی خود نشوند.

طبق آخرین آمار وزارت جهادکشاورزی، نیاز سالانه کشور ۹۶۰ هزار تن گوشت قرمز است که بخش عمده آن از محل تولید داخل و بین ۱۰ تا ۱۵ درصد آن از محل واردات تأمین می‌شود. گزارش میدانی نشان می‌دهد در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز گوساله در بازار بین ۸۸ تا بیش از ۱۰۰ هزار تومان و گوشت قرمز گوسفندی بین ۹۲ تا ۱۱۰ هزار تومان است در ماه‌های پایانی سال ۹۷ نیز قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز گوسفندی در سطح بازار بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ تومان به دست مصرف‌کنندگان می‌رسید که دولت برای ساماندهی این موضوع اقدام به عرضه انواع گوشت وارداتی تنظیم بازاری توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین با قیمت‌هایی بین ۳۳ تا ۴۵ هزارتومان کرد. اخیراً دولت واردات گوشت قرمز با ارز رسمی ۴,۲۰۰ تومان را حذف کرد و اکنون گوشت قرمز با ارز نیمایی وارد کشور می‌شود.

نرخ مرغ ارزان شد/ عرضه مرغ‌های منجمد بر زیان مرغداران دامن زد حجت گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده ۷ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان است.

عظیم حجت، عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش ۲۰۰ تومانی نرخ مرغ نسبت به روز گذشته در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۰ هزار و ۷۰۰ تا ۱۱ هزار تومان است.

وی ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و تاخیر در اعلام قیمت‌های جدید مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار را دلیل اصلی افت قیمت در بازار اعلام کرد و افزود: تا ۱۵ تیر به سبب عرضه مرغ مربوط به جوجه ریزی اردیبهشت پیش بینی می‌شود که قیمت در همین حد باقی بماند، اما از نیمه دوم تیر به سبب کاهش جوجه ریزی خرداد، قیمت به سمت هزینه تمام شده تولید سوق پیدا می‌کند.

حجت ادامه داد: در اردیبهشت به سبب برآورد اولیه مبنی بر افزایش مصرف مرغ بعد از ماه مبارک رمضان حدود ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که این امر در کنار عرضه مرغ‌های منجمد که تاریخ انقضا آن روبه پایان است، بر افزایش زیان مرغداران دامن زده است.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از تعلل در اعلام نرخ مصوب مرغ توسط ستاد تنظیم بازار افزود: اگرچه قرار بود در ۲۰ خرداد نرخ‌های مصوب از سوی ستاد تنظیم بازار اعلام شود، اما این جلسه بنا به دلایل نامعلوم برگزار نشد، در حالیکه انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر نرخ‌های مصوب اعلام شود تا با خرید مرغ با نرخ مصوب از سوی پشتیبانی امور دام بازار به ثبات برسد.

حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه‌ها ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: عرضه با نرخ‌های کنونی بیانگر زیان ۲ هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ است.

وی با اشاره به اینکه بازار کنجاله سویا نسبت به یک ماه گذشته وضعیت مساعدتری پیدا کرده است، بیان کرد: این در حالی است که نهاده ذرت با مشکلات حمل و نقل و نوسان قیمت در بازار روبروست، به همین دلیل از طریق شرکت پشتیبانی امور دام پیگیر هستیم تا با تزریق ذرت انبارهای، وضعیت کنونی مدیریت شود.

این مقام مسئول در پایان نرخ کنونی هر کیلو ذرت را یک هزار و ۸۰۰ و کنجاله سویا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: فاصله چشمگیر با نرخ مصوب نهاده‌های دامی بر افزایش هزینه‌های تولید و زیان مرغداران دامن زده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت