خبر نفوذ به سامانه دفاتر پیشخوان خدمات دولت واقعیت دارد؟
وزیر ارتباطات در پاسخ به فارس خبر نفوذ به درگاه دفاتر پیشخوان دولت را تأیید کرد و گفت: به سامانه سه یا چهار استان نفوذ شده بود که البته اطلاعاتی از دست نرفته است.
خبرگزاری فارس: محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم روز جهانی ارتباطات در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال فارس درباره خبر نفوذ به سامانه دفاتر پیشخوان خدمات دولت اظهار داشت: این اتفاق برای شبکه دولت الکترونیک استانی بود که ظاهرا در سه یا چهار استان نفوذ شده بود و نفوذگران دسترسی گرفته بودند.
وی ادامه داد: سازمان فناوری اطلاعات ایران از دولت قبل تصمیم گرفته بود PIX استانی برای مرکز تبادل اطلاعات استانی راهاندازی کند و پرتالی برای راهنمایی آن بوجود آورده بود که نه این پرتالها به روز رسانی شده بودند و نه PIX های استانی راهاندازی شده بود؛ به دلیل اینکه کار آن سرور متوقف شده بود و این سیستمها در دسترس بودند نفوذ انجام شد و گزارش منتشر شده نیز صحت داشت اما تهدیدی متوجه اطلاعات کشور، دولت و مردم نشد البته سازمان فناوری اطلاعات ایران باید در این حوزه مراقبت جدیتر میکرد و اگر سامانه را نیاز نداشت آن را مسدود میکرد.
وی همچنین درباره تدابیر لازم برای جلوگیری از کلاهبرداریهای فیشینگ در کشور گفت: یکی از 10 سامانه سپر امنیتی دژفا که به تازگی راهاندازی شده سامانه مقابله با فیشینگ است که واحدهایی که با هدف جعل راهاندازی شوند را قبل از اینکه قربانی بگیرند شناسایی میکنند.
وی گفت: برخی اقدامات لازم نیازمند مقرراتگذاری و آگاهیبخشی است که درباره مقرراتگذاری از 4 هفته پیش با ناجا همکاریهایی را آغاز کردهایم و به زودی نتایج آن اعلام میشود.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره ضررده بودن شرکتهای اینترنت ثابت گفت: رشد شبکه ثابت با سرمایهگذاری محقق میشود و بین سهامداری و اداره شرکت تفاوتهایی وجود دارد. نمی توان از شرکت مخابرات ایران انتظار داشت که صرفا توسعه بدهد و شرکتهای اینترنتی از آن سود ببرند. عمر ADSL در کشور به پایان رسیده و باید به دنبال روشهای جدیدی باشیم.شاید هم پروانه جدیدی برای شرکتهای اینترنتی به کمیسیون ارائه دهیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارشهای اختلال اینترنت گفت: قطعی سرویسهای ارتباطی گزارش نشده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه منابع گزارشدهی خارجی ادعای تهیه اینترنت کشور از منابع بیکیفیت را مطرح کردهاند گفت: شرکت ارتباطات زیرساخت حدود دو ماه پیش در عقد قرارداد بینالمللی درجه پهنای باند دچار وقفه شد که بین پایان قرارداد قبلی و آغاز قرارداد جدید دو هفته فاصله افتاد و در این مدت حدود 200 گیگ از پهنای باند کشور کسر شد. از آنجا که زیرساخت همیشه باید 1.5 برابر ظرفیتی که فروخته پهنای باند موجود داشته باشد این کار زیرساخت تخلف بود و درخواست کردیم که با زیرساخت برخورد شود.
دیدگاه تان را بنویسید