پاسخ وزیر نفت درباره سهمیهبندی بنزین از فردا/صفر شدن صادرات نفت ایران خیال واهی امریکا است
وزیر نفت خبر سهمیه بندی بنزین از روز پنجشنبه را تکذیب کرد و توضیحات بیشتر در این خصوص را به بعد موکول کرد.
خبرگزاری مهر: در حالی که پیش از این اخباری مبنی بر سهمیه بندی بنزین از ساعت ۲۴ فردا، پنجشنبه و دو نرخی شدن بنزین مطرح شده بود، اما بیژن زنگنه وزیر نفت در حاشیه نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی سهمیه بندی بنزین از فردا را تکذیب کرد.
وزیر نفت گفت: توضیحات بیشتر در این خصوص را بعداً ارائه میکنم.
زنگنه: صفر شدن صادرات نفت ایران خیال واهی امریکا است وزیر نفت گفت: صفر کردن صادرات نفت ایران اگرچه آرزوی امریکاییها است اما این آرزو خیال واهی است و کسانی که از نفت به عنوان ابزار سیاسی استفاده میکنند باید تبعات آن را هم بپذیرند.
بیژن زنگنه وزیر نفت در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، اظهار داشت : امسال به فرموده رهبر معظم انقلاب سال رونق تولید است و ما تلاش کردیم با مرور برنامه ای صنعت نفت به راهکارهایی برسیم تا بتوانیم در مسیر رونق تولید موثرتر از گذشته باشیم.
وی افزود: ادامه صادرات نفت اولین نکته در رونق تولید است که صادرات نفت کشور با قوت ادامه پیدا خواهد کرد.
وزیر نفت با بیان اینکه دومین مورد تلاش ما برای تأمین خوراک واحدهای پالایشی و پتروشیمیها است، گفت: ما امسال خبرهای خوبی در خصوص تامین خوراک واحدهای پالایشی و پتروشیمی داریم به طوری که با افزایش تولید اتان، ظرفیت خوراک واحدهای الوینی را پر میکنیم و همچنین تأمین خوراک پایین دستیها نیز از اولویتها است.
زنگنه تصریح کرد: مشکلی در زمینه برخورد با شبه تولیدکنندگان یا تولیدکنندگان قلابی داریم به طوری که این قبیل افراد و گروهها مجوز احداث طرحی را گرفتهاند اما هیچ کارخانه یا پروژه فعالی ندارند و فقط به دنبال این هستند که سهمیه مواد یا خوراک خود را گرفته و در بازار آزاد بفروشند که ما با آنها مشکل داریم و تلاش میکنیم جلوی آنها را بگیریم.
وی با بیان اینکه امسال ظرفیت تولید گاز غنی کشور از یک هزار میلیارد مترمکعب عبور میکند، گفت: این خبر بسیار خوبی است برای تمام واحدهای صنعتی و کارگاهی کشور که بدون هیچ دغدغه ای تمامی سوخت مورد نیاز آنها از گاز تأمین میشود؛ البته در سال 97 نیز به بهترین وجه سوخت مورد نیاز بخش صنعت با گاز طبیعی تأمین شد.
این عضو کابینه دولت با بیان اینکه چهارمین نکته در راه رونق تولید، ادامه تمرکز بر سرمایهگذاری و توسعه پارس جنوبی است، گفت: امسال تولید از میدان گازی پارس جنوبی 60 میلیون مترمکعب در روز افزایش مییابد.
زنگنه افزود: تمرکز بر طرحهای پتروشیمی با درصد پیشرفت فیزیکی بالا پنجمین نکته در راه رونق تولید است و در این خصوص تا پایان سال 99 هجده طرح پتروشیمی جدید راهاندازی میشود و ظرفیت تولید در صنعت پتروشیمی ایران که در سال 92 به میزان 27 میلیون تن در سال بود در سال 1400 به 50 میلیون تن در سال افزایش مییابد.
وی ادامه داد: همچنین درامد صنعت پتروشیمی از فروش محصولات که در سال 92 به میزان 19 میلیارد دلار بوده در سال 1400 به رقم 36 میلیارد دلار خواهد رسید.
وزیر نفت با بیان اینکه در حال حاضر همه خدمات مهندسی در پروژههای صنعت نفت به داخل ارجاع میشود، گفت: باید تلاش کنیم که حجم بیشتری از تأمین کالا نیز به داخلیها ارجاع شود.
زنگنه افزود: ششمین نکته در بحث رونق تولید استفاده بهینه از نقدینگی جامعه و همچنین تأمین مناسب مالی با استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه است که در این خصوص پیشنهادی را ارائه کردیم که در حال گذراندن مراحل تصویب است تا بتوانیم منابع زیادی را از بازار سرمایه و همچنین نقدینگی موجود در جامعه برای تأمین مالی پروژههای صنعت نفت بخصوص پروژههایی که در دست بخش خصوصی است استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: همچنین امسال قصد داریم همکاری با شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها را گسترش دهیم به طوری که کمکهای از صنعت نفت به این نوع کسب و کار خواهد شد.
این عضو کابینه دولت با بیان اینکه مجوز این امر را گرفتهایم که 6 میلیارد دلار در بخش بالادستی صنعت نفت با هدف افزایش ضریب برداشت سرمایه گذاری شود گفت: در این خصوص تاکنون 10 قرارداد منعقد شده و انجام کارهای لازم برای انعقاد 23 قرارداد دیگر نیز در دست اقدام است که منابع مالی اجرای بخشی از بازار سرمایه تأمین می شدو هدف ما رونق تولید و ایجاد اشتغال است.
زنگنه اظهار داشت: علی رغم محدودیتهایی که امریکا تلاش کرده بر ما اعمال کند در قالب طرحهای IPC قرارداد توسعه میادین سپهر، جفیر، دال پری، آبان، پایدار غرب، پایدار شرق و چشمهخوش منعقد شده و قراردادهای توسعه دیگری نیز در دست اقدام و پیگیری است.
وی با اشاره به طرحی که در دولت در خصوص راهکاری برای فروش نفت بررسی و تأیید شده گفت: بررسی کردهایم که آیا میشود در بازپرداخت اجرای طرحها به نفت اتکا کرد و حتی بعد از انجام کار و فروش جنسی، تأمین مالی از محل نفت و فروش نفت خام انجام گیرد که این مدلی است که مورد توافق ما هست و دولت هم با آن موافقت کرده اما به اجرا رسیدن آن کمی دشواری دارد که باید مسیر اجرا برای آن دنبال شود.
این عضو کابینه دولت افزود: ما به روشهای جدید و افکار جدید برای فروش نفت نیاز داریم و هر سرمایهداری که منابع مالی اجرای طرحی را تأمین کند، طرحی که پیشناد میدهد در اولویت خواهد بد.
زنگنه در خصوص ادامه صادرات نفت ایران خاطرنشان کرد: گرچه صفر کردن صادرات نفت ایران یک آرزو برای امریکاییها است اما این آرزو یک خیال واهی است.
وی افزود: ایران با هیچ کشوری در منطقه دشمنی ندارد اما دو کشور در همسایگی ما سعی میکنند با بزرگ نمایی ظرفیت مازاد خود به بازار این اطمینان را بدهند که می توانند جای نفت ایران را پر کنند اما هر صاحب نظری در بازار میداند که این دو کشور هم در خصوص ظرفیت خود و هم در خصوص ذخایرشان اغراق میکنند و تاحال نتوانستند ادعاهای خود در خصوص ذخایر نجومیشان را مورد تأیید مراکز رسمی مستقل قرار دهند چرا که اساس مستندات قابل ارائه ای در این خصوص ندارند.
این عضو کابینه دولت افزود: امور دنیا به این سادگی که امریکا فکر میکند نیست و نمیتوان بازار نفت را با بیانیه اداره کرد؛ شکنندگی موجود بازار نفت با کارهای نمایشی و ایجاد جو روانی مثبت جبران نمیشود و وضعیت این بازار با اتفاقات و تلاطمهای غیرقابل پیش بینی اما محتمل، شکننده است.
زنگنه افزود: ایران هیچگاه از نفت به عنوان ابزار سیاسی استفاده نکرده اما هرکسی که از نفت به عنوان ابزار سیاسی استفاده میکند باید تبعات اقدامات خود را بپذیرد.
وی تصریح کرد: برخی به دنبال افزایش همکاری اوپک و غیر اوپک در بازار نفت هستند و حتی اعلام میکنند که به دنبال پیوستن کشورهای کوچک صادرکننده نفت به اوپک هستند که این کار خوبی است اما همانها با استفاده از نفت به عنوان یک ابزار و سلاح برای دو عضو بنیان گذار اوپک، به بفرقه دامن میزنند که این مسیر به مرگ اوپک منجر خواهد شد.
این عضو کابینه دولت خاطرنشان کرد: صنعت نفت در نوک پیکان تجاوزگریهای امریکا علیه ایران است و همه باید دست به دست هم بدهیم تا با سربلندی از این شرایط عبور کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید