صفر تا صد بیمه موبایل + فواید و معایب بیمه موبایل
احتمالا شما هم در ماههای اخیر نسبت به سرقت گوشی تان احساس خطر بیشتری کرده اید. از یک طرف ویدئوهای مختلفی پخش میشود و نشان میدهد چقدر راحت گوشیهای موبایل به سرقت میرود. از سوی دیگر قیمتهای گوشیهای موبایل روز به روز بیشتر میشود و ترس شکستن ال سی دی یا سرقت آن بیشتر از قبل به جان آدم میافتد. من هم مثل شما. با توجه به تجربههای ناخوشایندی که قبلا در زمینه گوشی داشتم، تصمیم گرفتم این بار یک آدم دور اندیش باشم و عاقل باشم و گوشی ام را بیمه کنم. بعد از بیمه کردن گوشی ام و فهمیدن همه بندهای قرارداد؛ اما نمیدانم هنوز یک آدم عاقل محسوب میشوم یا نه.
هفت صبح: احتمالا شما هم در ماههای اخیر نسبت به سرقت گوشی تان احساس خطر بیشتری کرده اید. از یک طرف ویدئوهای مختلفی پخش میشود و نشان میدهد چقدر راحت گوشیهای موبایل به سرقت میرود. از سوی دیگر قیمتهای گوشیهای موبایل روز به روز بیشتر میشود و ترس شکستن ال سی دی یا سرقت آن بیشتر از قبل به جان آدم میافتد. من هم مثل شما. با توجه به تجربههای ناخوشایندی که قبلا در زمینه گوشی داشتم، تصمیم گرفتم این بار یک آدم دور اندیش باشم و عاقل باشم و گوشی ام را بیمه کنم. بعد از بیمه کردن گوشی ام و فهمیدن همه بندهای قرارداد؛ اما نمیدانم هنوز یک آدم عاقل محسوب میشوم یا نه.
در پرس و جوهایم متوجه شدم کلا دو، سه شرکت بیمه معتبر در حال حاضر کار بیمه گوشی را انجام میدهند. البته هیچکدام از این شرکتها نیز مستقیما بیمه نمیکنند و همگی به شرکتهای دیگری نمایندگی داده اند. یعنی در واقع شما با آن شرکتهای بزرگ بیمه سر و کار ندارید و بلکه باید به دفتر «یک» نمایندگی بروید که معمولا ش. عبههای دیگری نیز ندارند.
یکی از مهمترین دلایل من برای بیمه کردن گوشی ام، موضوع سرقت بود. با خوشحالی بیمه ام را انجام دادم و مبلغ ۲۵۰ هزار تومان بابت یک سال بیمه پرداخت کردم. پس از گرفتن بیمه نامه و خواندن شرایط آن، متوجه شدم ماجرا به همین سادگیها نیست.
در یکی از بندهای قرارداد نوشته شده بود: «جبران هزینه سرقت در صورت شکست حرز». حالا شکست حرز یعنی چه؟ در توضیح قوانین و مقررات میخوانیم: «سرقت با شکست حرز به کار بردن زور، پاره کردن، تخریب، کندن، گذشتن از دره دیوار، حصار و پنجره بدون کلید و با استفاده از ابزار غیر متعارف را شامل میشود. به مفهوم دیگر، در سرقت با شکست حرز، سارق باید برای ورود به محل سرقت مانعی را از پیش رو بردارد تاسرقت را انجام دهد. بنابراین، ورود به محل سرقت بدون برخورد به مانع، سرقت با شکست حرز تلقی نمیشود و تحت پوشش بیمه سرقت قرار نمیگیرد.»
یعنی در صورتی که گوشی موبایل دست ام باشد و یک موتوری آن را از دستم بقاپد، بیمه هزینه آن را جبران نمیکند! حتی اگر همه مراحل قضایی را طی کرده باشم. فقط در صورتی بیمه، پول گوشی را میدهد که فرضا گوشی موبایل در داخل خودرو و یا خانه بوده و س. ارقان با شکستن شیشه و یا در، گوشی را دزدیده باشند! به نظر شما چند درصد احتمال وقوع چنین اتفاقی برای گوشی همراه» وجود دارد؟
یکی از نکات دیگر در پوشش بیمه، فرانشیز است. یعنی پولی که در زمان پرداخت خسارت به شما، بیمه گذار از شما کم میکند. مبلغ فرانشیز برای گوشیهای موبایل ۴۰ درصد است. یعنی ۴۰ درصد هزینه را خودتان باید پرداخت کنید. حالا اگر گوشی موبایلتان، مدلهای گوشیهای لبه دار است (مانند سریهای اس سامسونگ با آیفون ایکس) مبلغ فرانشیز ۵۰ درصد است! چرا؟ به دلیل ضریب ریسک بالاترا یعنی این نوع بیمه نامه علاوه بر اینکه هزینه سرقت به شما پرداخت نمیکند، اگر گوشی موبایلتان از دست تان بیفتد روی زمین و بشکند، فقط ۵۰ درصد هزینه تعمیر را به شما میدهد و بقیه را باید از جیب پرداخت کنید. یادتان باشد که ۲۵۰ هزار تومان نیز بابت حق بیمه در روز اول پرداخت کرده اید.
یکی دیگر ارنکات گیج کننده، بحث تداخل بین گارانتی گوشی موبایلتان و بیمه است. فرضا گوشی من در حدود پنج ماه دیگر از ضمانت اش باقی مانده است اگر الان روی زمین بیفتد و ال سی دی آن بشکند قاعدتا به نمایندگی بیمه مراجعه میکنم که آن را تعمیر کنند. الان چه مشکلی پیش میآید؟ اگر بعدا مشکل دیگری برای گوشی تان پیش بیاید و به نمایندگی گارانتی گوشیتان مراجعه کنید، از گارانتی خارج شده است. چرا؟ چون توسط نمایندگی بیمه باز و تعمیر شده است. اگر هم تعمیر ال سی دی گوشی موبایل خودتان را به گارانتی بسپارید، شرکت بیمه هزینه آن را قبول نمیکند و میگوید فقط متخصصان آنها باید گوشی را تعمیر کنند تا مشمول پرداخت هزینه به شما شود!
دیدگاه تان را بنویسید