قیمت دلار در مسیر کاهشی

کد خبر: 927882

در آخرین روز هفته گذشته، دلار برای دومین روز متوالی در مسیر کاهشی حرکت کرد و در مقطعی حتی به محدوده ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی رفت.

قیمت دلار در مسیر کاهشی

دنیای اقتصادبا اینکه قیمت دلار در آخرین روز هفته نیز افت قیمت را تجربه کرد، شنیده‌ها حاکی از آن بود که نوسان‌گیران پس از پایان وقت کاری صرافی‌های بانکی، در هیات خریدار وارد معاملات شدند و سعی کردند بار دیگر قیمت را به بالای مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی بازگردانند. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، دلار در ساعات ابتدایی آخرین روز کاری هفته مانند دو روز پیش از آن با تقاضای چندانی مواجه نبود و در این فضا، دست بالا در بازار به دست کاهشی‌ها افتاد. با این حال، افزایشی‌ها از حدود ساعت ۴ بعدازظهر با قدرت بیشتری وارد معاملات شدند و با خرید‌های خود در وقت تعطیل بازار، قیمت را در جهت صعودی قرار دادند. به گفته فعالان، نوسان‌گیران از دو متغیر برای ایجاد جو افزایشی در پشت خط‌های معاملاتی استفاده کردند. در آخرین روز هفته گذشته، دلار برای دومین روز متوالی در مسیر کاهشی حرکت کرد و در مقطعی حتی به محدوده ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی رفت.

با این حال هر چه به ساعات انتهایی روز نزدیک شدیم، خرید‌های نوسان‌گیران افزایش یافت، به‌طوری‌که ساعت ۴ بعدازظهر قیمت دلار روی عدد ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان قرار گرفت. این قیمت ۵۰ تومان کمتر از روز چهارشنبه بود؛ با وجود این کاهش، شاخص ارزی در هفته گذشته بازدهی مثبت ۵/ ۱ درصدی را تجربه کرد. این میزان افزایش هفتگی در شرایطی به ثبت رسید که دو هفته پیش شاخص ارزی بیش از ۸ درصد رشد قیمت را به ثبت رسانده بود.

با اینکه قیمت دلار در آخرین روز هفته نیز افت قیمت را تجربه کرد، شنیده‌ها حاکی از آن بود که نوسان‌گیران پس از پایان وقت کاری صرافی‌های بانکی، در هیات خریدار وارد معاملات شدند و سعی کردند بار دیگر قیمت را به بالای مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی بازگردانند. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، دلار در ساعات ابتدایی آخرین روز کاری هفته مانند دو روز پیش از آن با تقاضای چندانی مواجه نبود و در این فضا، دست بالا در بازار به دست کاهشی‌ها افتاد. با این حال، افزایشی‌ها از حدود ساعت ۴ بعدازظهر با قدرت بیشتری وارد معاملات شدند و با خرید‌های خود در وقت تعطیل بازار، قیمت را در جهت صعودی قرار دادند. به گفته فعالان، نوسان‌گیران از دو متغیر برای ایجاد جو افزایشی در پشت خط‌های معاملاتی استفاده کردند.

اولین خبری که در کانال‌های معاملات بسیار باز نشر شد، اظهارات منتسب به یکی از مقام‌های سیاسی بود که از نگاه معامله‌گران امکان تصویب لایحه پالرمو را قوی نمی‌دانست. در این میان، اتفاق مهم‌تری که توجه نوسان‌گیران را به خود جلب کرد، مقاومت ارزش دلار در هرات افغانستان در برابر نزول قیمت به زیر مرز ۱۳ هزار تومانی بود. به گفته یکی از معامله‌گران، زمانی که دلار هرات نشان داد تمایل دارد بالای مرز ۱۳ هزار تومانی خود را تثبیت کند، بسیاری از تحلیلگران فنی این موضوع را به‌عنوان سیگنالی برای قرار گرفتن در موقعیت خرید در نظر گرفتند.

البته این تحلیلگران عنوان می‌کردند که باید با احتیاط وارد موقعیت خرید شد و در هر لحظه آمادگی فروش ارز خریداری شده را داشت. درواقع سیگنال هرات به تعبیر آن‌ها به معنای عدم کاهش بیشتر قیمت بود، ولی از موج افزایشی نیز حمایت زیادی نمی‌کرد. در‌حالی‌که معاملات هرات در وقت اضافه بازار مورد توجه نوسان‌گیران داخلی قرار گرفت که برخی دیگر از معامله‌گران اعتقاد دارند، نرخ‌های ثبت شده در کانال‌های تلگرامی برای هرات افغانستان اعتبار خاصی ندارند و بیشتر برای نوسان‌گیری از آن‌ها استفاده می‌شود.

روز پنج‌شنبه بازار سکه نیز وضعیتی مشابه با بازار ارز داشت. در این روز، قیمت سکه درابتدای روز به‌دلیل ضعف سمت تقاضا تا زیر مرز روانی ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی پایین رفت، ولی در اواخر روز قیمت بار دیگر به بالای مرز یاد شده بازگشت. ساعت ۴ بعدازظهر پنج‌شنبه سکه با قیمت ۴ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان معامله می‌شد که نشان دهنده کاهش ۴۰ هزار تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز پنجم هفته بود. با وجود کاهش ۴۰ هزار تومانی انتهای هفته، سکه در هفته گذشته نزدیک به یک درصد افزایش قیمت را تجربه کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت