شگرد وارداتچیها برای فشار به دولت
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: برخی افراد قبل از ثبت سفارش واردات انجام میدهند و در داخل گمرکات به حدی دپو قرار میدهند تا دولت تحت فشار قرار گیرد و درباره آنها تصمیم گیری کند.
خبرگزاری تسنیم: سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: برخی افراد قبل از ثبت سفارش واردات انجام میدهند و در داخل گمرکات به حدی دپو قرار میدهند تا دولت تحت فشار قرار گیرد و درباره آنها تصمیم گیری کند.
محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت درباره رسوب برخی از کالاها در گمرک، اظهار کرد: برای ما تولید بسیار مورد اهمیت است و اگر مواد اولیه تولید در گمرک رسوب کرده باشد حتی با کمک قوهقضائیه مسائل آنها را حل و فصل میکنیم.
وی افزود:حتی اگر مشکل قانونی برای ورود این وجود داشته است، قوه قضائیه معمولا همکاریهای زیادی دارد تا کالا بلافاصله آزاد شود، بنابراین واردکنندگان اگر مسیر قانونی را برای واردات محصول طی کرده باشند، مشکلی نخواهند داشت.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ادامه داد:، اما مشکل از آنجا آغاز میشود که برخی افراد قبل از ثبت سفارش واردات انجام میدهند و در داخل گمرکات به حدی دپو قرار میدهند تا دولت تحت فشار قرار گیرد و درباره آنها تصمیم گیری کند، اما ممکن است این کالاها جز کالاهای ضروری نباشند که ما بخواهیم به آنها ارز اختصاص دهیم.
وی تصریح کرد: با این وجود دولت همراهی میکند، اما در حقیقت، این کار نباید تبدیل به یک رویه برای واردات شود، زیرا اگر قرار باشد دولت تحت فشار اجازه ترخیص کالا دهد، بلافاصله دوباره انبارها و بنادر پرمیشود و افراد خواهان ترخیص کالاهای جدیدی هستند که در اولیت قرار ندارند.
بسیاری از خودروهای مانده در گمرک ثبت سفارش نشدهاند
مودودی گفت: به طور مثال خیلی از خودروهایی که اکنون در گمرک مانده است ثبت سفارش درستی برای آنها انجام نشده است و مراحل را به طور کامل طی نکرده اند یا اصلا برای واردات آنها ثبت سفارشی نشده است.
وی افزود: برخی از اقلام نیز که واردات آنها ممنوع است و در لیست ۱۳۴۹ کالایی ممنوعه قرار دارند، در گمرک تخلیه میشوند و واردکننده این انتظار را دارد که وقتی به زمان متروکه شدن کالاهایش نزدیک میشود ترخیص انجام شود و میگوید که منابع مملکت و ملی در حال از بین رفتن است و انتظار تعیین تکلیف دارد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: دولت با یک رویکری در حال پرداختن به این موضع است و جرایم این فراد سرجایش است و برای حمایت از بخش تولید نیز مراقب است که کمبودی را در بخش منابع اولیه وجود نداشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید