ضرر سهامداران و سپرده گذاران از طرح جدید بخشودگی جرایم بانکی

کد خبر: 906132

دادستان دیوان محاسبات کشور از اتخاذ تصمیمات جدید توسط مجلس به منظور بخشودگی جرایم دیرکرد بانکی، گفت: ضرر بانک‌ها در حذف بهره مرکب از طریق بخشودگی مالیاتی ۵ ساله جبران می‌شود.

ضرر سهامداران و سپرده گذاران از طرح جدید بخشودگی جرایم بانکی

خبرگزاری صداوسیما، فیاض شجاعی ضمن بیان مطلب فوق گفت: مجلس شورای اسلامی اخیراً اقدام به اصلاح بند «و» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۷ کل کشور کرده که برای تایید نهایی به شورای نگهبان فرستاده شده است.

وی در ادامه افزود: بر این اساس، تمام کسانی که به بانک‌ها و موسسات اعتباری بدهی تسهیلاتی دارند، جریمه و بدهی آن‌ها بخشوده می‌شود و محاسبه قرارداد آن‌ها همان قرارداد سال اول است و تمامی قرارداد‌های بعد از آن بلااثر خواهد شد.

دادستان دیوان محاسبات کشور اضافه کرد: براساس این اصلاحیه مجلس، تمامی کسانی که تا پایان شهریور امسال تسهیلات خود را تسویه نکرده اند و مبلغ قرارداد آن‌ها کمتر از ۴۰ میلیارد ریال است، دیگر نیازی به تسویه ندارند و قرارداد اولیه آن‌ها نیز با نرخ ساده محاسبه می‌شود و نه مرکب.

شجاعی همچنین تاکید کرد:، اما نکته قابل اهمیت اینجاست که ضرر بانک‌ها در این بخشودگی‌ها قرار است از پرداخت نکردن مالیات برای آن‌ها تامین شود. شجاعی افزود: در مدت ۵ سال بانک‌ها موظف می‌شوند صورت‌های مالی درج شده را به عنوان هزینه‌های مالیاتی ارائه دهند و دیگر به سازمان مالیاتی پاسخگو نباشند.

وی ادامه داد: در یک جمله می‌توان گفت: این کار در هر دو صورتش برداشت از بیت المال است به نفع افرادی که به هر دلیلی حاضر به پرداخت بدهی و جریمه تسهیلاتی خود نیستند. شجاعی گفت: همه می‌دانند که بدهکاران بانکی افراد خاصی هستند و با اراده خاصی بدهی‌های خود را بازنمی گردانند.

دادستان دیوان محاسبات کشور گفت: رابطه بانک‌ها با بودجه کشور از دو طریق است؛ یکی از طریق سپرده‌ها و سهامداران و دیگری از طریق پرداخت مالیات که در اینجا اگر این اتفاق بیفتد سپرده گذاران و سهامداران بانک‌ها هم ضرر خواهند کرد.

در بند «و» تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور مقرر شده بود: «به منظور تشویق تولیدکنندگان و تسویه مطالبات بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری چنانچه مشتریان بدهی معوق خود را که تا پایان سال ۱۳۹۶ سررسید شده باشد از تاریخ سررسید تا پایان شهریورماه ۱۳۹۷ تسویه کنند، بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری مکلفند اصل و سود خود را مطابق قرارداد اولیه و بدون احتساب جریمه دریافت و تسویه کنند.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت