پاسخ وزیر نیرو به چرایی افزایش تعرفه‌های آب

کد خبر: 901738

وزیر نیرو گفت: با تعرفه‌های جدید در حوزه آب، بنای تحصیل درآمد نداریم، اما می‌دانیم این کاهش درآمد واکنش مثبتی به کاهش مصرف خواهد بود.

پاسخ وزیر نیرو به چرایی افزایش تعرفه‌های آب

خبرگزاری مهر: رضا اردکانیان ظهر سه شنبه در مراسم بهره‌برداری از فاز نخست پروژه آبشیرین‌کن یکصدهزار مترمکعبی بیان داشت: در طول پنج سال اخیر بیش از پنج میلیون نفر در روستا‌ها از نعمت دسترسی به شبکه‌های آب سالم و بهداشتی برخوردار شده‌اند. اکنون حدود ۷۵ درصد جمعیت روستایی از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند که در دنیا غرورآمیز است.

وزیر نیرو در خصوص طرح نمک‌زدایی از آب دریا برای مصرف آب شرب مردم بندرعباس نیز گفت: حضور سرمایه گذاران نقش مهمی در طرح آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی داشته که امیدواریم طبق برنامه، مرحله‌های بعدی نیز زودتر به بهره‌برداری برسد.

اردکانیان ادامه داد: همچنین ۷۱ طرح نمک زدایی در حال ساخت و بهره برداری است که میزان تولید آن در شبانه‌روز به ۴۱۰ هزار میلیون مترمکعب می‌رسد.

وی تاکید کرد: سهم دولت تدبیر و امید در موضوع نمک‌زدایی، ۴۰ آب شیرین کن با ظرفیت ۲۸۰ هزار مترمکعب است که ۳۰ مورد آن با ظرفیت ۱۹۲ هزار مترمکعب در استان هرمزگان قرار دارد.

وزیر نیرو در خصوص وضعیت قرارداد‌های آب شیرین‌کن‌ها نیز بیان کرد: تا کنون ۱۴۲ قرارداد مشارکت بخش خصوصی با حجم ۷۳ هزار میلیارد ریال از ابتدای دولت یازدهم و پیش از آن به امضا رسیده است.

به گفته اردکانیان، این حجم قرارداد‌ها از دولت یازدهم تا کنون به ۵۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.

وزیر نیرو یادآور شد: همچنین با ۳۲ هزار مترمکعب آب، همه جزیره‌های راهبردی توسط آب شیرین کن‌ها در شبانه‌روز تامین می‌شود.

به گفته وی، قرارداد آب شیرین‌کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی با بهره برداری ۲۱ ساله به میزان ۲۴۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در سال ۹۱ منعقد شد.

اردکانیان ادامه داد: نرخ پایه فروش برای شش سال نخست از جانب سرمایه‌گذاران و خرید تضمینی توسط شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برای هر متر مکعب ۲۱۰۰ تومان و برای ۱۵ سال بعد به ازای هر مترمکعب ۶۷۵ تومان است.

وزیر نیرو اضافه کرد: بر اساس صورت مالی سال ۹۶ قیمت تمام شده آب آشامیدنی شهری ۹۷۶۰ ریال و روستایی ۱۰ هزار و۹۸۳ریال محاسبه شده است.

اردکانیان افزود: در همین سال تنها ۴۸ درصد قیمت تمام شده از مشترکان شهری و در بخش روستایی ۲۴ درصد قیمت تمام شده از مشترکان دریافت می‌شود؛ بنابراین دقت در شیوه مصرف آب بسیار مهم و حایز اهمیت است.

وی در بخش افزایش ظرفیت نیروگاهی نیز بیان کرد: از ابتدای آغاز به‌کار دولت در سال ۹۲ تا کنون نزدیک به ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شده و اکنون افزون بر ۱۹ هزار مگاوات نیروگاه در ۲۷ استان کشور در دست احداث است.

وزیر نیرو اظهار امیدواری کرد: تا پایان دولت تدبیر و امید ظرفیت نیروگاهی کشور به ۱۲ هزار مگاوات برسد.

اردکانیان در خصوص برق روستایی نیز ابراز داشت: آمار برق‌دار کردن دو هزار و ۳۷۱ روستا و اکنون تعداد روستا‌های برق دار کشور با ۴.۵ میلیون خانوار به بیش از ۵۷ هزار روستا رسیده است.

وی اظهار کرد: این‌که تمام روستا‌های بالای ۱۰ خانوار کشور برق‌دار شده‌اند، نتیجه تلاش بیش از پیش سال‌های اخیر است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه شیوه مصرف موضوع بسیار مهمی است، اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم با تشویق گروه‌های پرمصرف که تعدادشان هم کم است به کاهش مصرف بتوانیم این تعداد را کاهش دهیم.

اردکانیان تصریح کرد: با تعرفه‌های جدید بنای تحصیل درآمد نداریم، اما می‌دانیم این کاهش درآمد واکنش مثبتی به کاهش مصرف خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه تمامی اعتبارات خرید تضمینی توسط وزارت نیرو پرداخت می‌شود و هر شایعه‌ای در این زمینه معتبر نیست، خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم تا سال ۱۴۰۰ شهری به عنوان شهر تحت تنش نداشته باشیم و از تعداد ۳۳۴ شهر تحت تنش کاسته شود، به منظور تحقق این هدف احداث ۶۰۰ هزار مترمکعب آبشیرین‌کن دیده شده که نیاز به یک میلیارد دلار منابع ارزی دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت