ساخت هر متر مسکن چقدر تمام میشود؟
دبیر انجمن انبوه سازان درباره هزینه تمام شده برای ساخت هر متر مربع مسکن گفت: هر چند قیمتها دائما در حال تغییر هستند، اما برآوردها نشان میدهد هزینه ساخت مسکن افزایش قابل توجهی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده است.
خبرآنلاین: فرشید حاجت پور گفت: برای نمونه اگر بخواهیم در یک روستا ۱۰۰متر مربع زیر بنا، ساخت و ساز انجام دهیم با هزینههای امروز حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه تولید مسکن خواهد بود.
وی ادامه داد: باید پرسید هزینه تسهیلات مسکن در مقابل هزینههای ساخت چقدر است؟ که عدد بسیار پایینی است و ۲۰درصد هزینه ساخت مشمول پرداخت تسهیلات میشود.
وی توضیح داد:آن سوی مساله نیز هزینه خرید زمین هم هست که بر هزینه نهایی افزوده میشود. حاجت پور بیان کرد: نسبت به سال گذشته هزینه ساخت افزایش ۱۰۰درصدی داشته یعنی هزینه ساخت هر متر مربع حدود ۳میلیون تومان است که به عبارت بهتر سال گذشته و قبل از شوکهای وارد شده به بازار ارز، سکه و طلا و سایر بازارهای موازی، هزینه ساخت هر متر مربع مسکن برابر با ۱.۵ میلیون تومان بود. وی در حالی از افزایش صد در صدی هزینه ساخت مسکن خبر میدهد که طبق آمارهای ارائه شده قیمت مسکن نیز در سال جاری ۹۱ در صد نسبت به سال گذشته افزایش را نشان میدهد. وی در پاسخ به این سئوال که آیا احتمال افزایش هزینه ساخت وجود دارد یا خیر، تصریح کرد: اگر دولت اقدام فوری نکند امکان افزایش هزینههای ساخت مسکن وجود دارد.
این انبوه ساز گفت: اکنون هزینههای ساخت با شیب کم در حال افزایش است و دولت قادر است این شیب کم و ملایم را کنترل کند البته بستگی دارد که دولت چه ابزار حاکمیتی را در این حوزه استفاده کند.
وی توضیح داد: فولاد تولید داخلی است، اما چرا باید قیمت آن ۳برابر شود و یا چرا باید قیمت پتروشیمیها یک شبه ۳برابر شود؟ آیا پتروشیمی در کشور تولید نمیشود، از نظر مواد معدنی و … کشوری با جایگاه بسیار ویژه هستیم و این محصولات در کشور وجود دارد و تحریم شده به جای اینکه قیمتها در بازار داخلی کاهش پیدا کند متاسفانه شاهد افزایش قیمتها هستیم.
وی توضیح داد: علت این موضوع را نمیدانیم و دولت باید این موارد را دنبال کند و به نظر میرسد همچنان افزایش قیمت را در مسکن داریم.
حاجت پور خاطر نشان کرد: اکنون شرایط مناسبی بر صنعت ساختمان حاکم نیست و اگر شرایط مناسب شود؛ میتوان به تغییر نگاهها به حوزه مسکن امیدوار بود. وی افزود: بر اساس آنچه مشاهده میشود اکنون افزایش قیمت در بازار مسکن با شیب ملایم اتفاق میافتد و با شیب ملایم نیز افزایش هزینههای تولید را داریم.
دبیر انجمن انبوه سازان درباره احتمال سختی سال ۹۸ همانند سال ۹۷ گفت: بهمن سال گذشته برخلاف باور بسیاری از افراد، بنده رکود تورمی را برای سال ۹۷ پیش بینی کردم؛ برای سال ۹۸ بسیار سخت است که اظهار نظر و پیش بینی کرد؛ بنده رکود را برای سال آینده پیش بینی میکنم، اما میتوان رونق را نیز پیش بینی کرد که هر۲ این موارد به دولت و سیاستهای حوزه مسکن بستگی دارد.
وی توضیح داد: رونق در حوزه مسکن زمانی اتفاق میافتد که رونق در حوزه تولید اتفاق بیافتد؛ اگر تولید با رونق همراه شد میتوان گفت: وارد فاز رونق شده ایم که باید پرسید آیا رونق ایجاد کردن امکانپذیر است یا خیر که باید گفت؛ بله امکانپذیر است، اما نقش وزارت راه و شهرسازی در این حوزه میتواند بسیار مهم باشد و نقش مجلس هم بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: اگر دولت و مجلس به صورت مشخص برنامه ریزی کنند به حتم میتوان امیدوار باشیم که سال آینده میتوانیم شاهد سالی سرشار از رونق در عرصه صنعت ساختمان باشیم. حاجت پور بیان کرد: در غیر این صورت شاهد رکودی سختتر از سالهای گذشته خواهیم بود. باید به آمار سالهای ۹۱ تا ۹۶ دقت کرد؛ در این سالها آمار صدور پروانه ساخت به شدت کاهش یافت.
وی گفت: باید قبول کرد که آن سالها تحریم در حوزه مسکن تاثیر گذاشته بود و اکنون نیز میتوان تحریمها را کنار گذاشت اگر حوزه تولید مسکن در کشور مورد توجه قرار گیرد. این انبوه ساز بیان کرد: سهم ۸.۵درصدی تسهیلات در حوزه مسکن با صنعتی که حدود ۴۰درصد تسیهلات میگیرد بسیار متفاوت است. آیا صنعت ساختمان کشور یک صنعت پیشتاز هست یا خیر؟ چرا باید به صنعت پیشتاز این میزان تسهیلات داده شود در حالی که نشان میدهد در اقتصاد بانک محور مورد توجه نبوده ایم.
حاجت پور ادامه داد: به جای اینکه کار در حوزه تولید را تسهیل کنیم، با وضع مالیات سنگین، وام گران قیمت نسبت به سایر صنایع شرایط را سخت کرده ایم و برای صنعت ساختمان مانع ایجاد کرده ایم و خودمان صنعت ساختمان را در عمل تحریم کردهایم بنابراین چه انتظاری میتوان داشت. وی در پایان خاطر نشان کرد: باید موانع و مشکلات صنعت ساختمان برطرف شود.
دیدگاه تان را بنویسید