«هفت تپه» به ساحل آرامش رسید

کد خبر: 895984

سرانجام بعد از چند روز کش‌وقوس و طرح مطالبات کارگران نیشکر هفت‌تپه، با پرداخت حقوق یک ماه کارگران این شرکت آرامش به این شرکت برگشت، همچنین پیگیری برای تحقق سایر مطالبات کارگران ادامه دارد.

«هفت تپه» به ساحل آرامش رسید

خبرگزاری مهر: شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه از بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار است که طی چند ماه اخیر به دلیل مشکل نقدینگی، پرداخت حقوق و دستمزد کارگران با تأخیر چندماهه مواجه شده است.

از حدود ۲۰ روز پیش و پس از نشر خبر‌های مبهم در خصوص فراری شدنِ مدیرعامل این شرکت خصوصی، کارگران برای شفاف‌تر شدن موضوع دست به تجمع‌هایی زدند و اعتراضات خود را در منطقه هفت‌تپه شروع کردند.

ماجرا ازآنجا شروع شد که شایعه اختلاس و تخلفات ارزی و فراری شدن مدیران این شرکت بر سر زبان‌ها افتاد. پس‌ازآن بود که برخی مقامات قضایی بدون ذکر نام فرد یا شرکت، تلویحاً متواری شدن مدیر این شرکت را تأیید کردند.

تجمعات رفته‌رفته به شهر و بازار شوش کشیده شد تا اینکه کارگران تصمیم گرفتند محل تجمعات را به مقابل فرمانداری منتقل کنند.

ریزودرشت مشکلات کارگران هفت‌تپه

پس از تجمعات پیوسته کارگران معترض در مقابل فرمانداری و حتی مصلای نماز جمعه، دامنه اعتراضات در قالب خانوادگی به سطح بازار شوش کشیده شد. در همین خصوص خبر‌های ضدونقیضی از تعداد بازداشت‌شدگان منتشر شد.

استاندار خوزستان در واکنش به اخبار منتشرشده از بازداشت شدن چهار کارگر خبر داد درصورتی‌که فعالان کارگری تعداد بازداشتی‌ها را بیش از این اعلام کرده بودند.

در همین حال بود که سخنگوی قوه قضائیه طی مصاحبه‌ای رسماً اعلام کرد که «درباره مدیرعامل کشت و صنعت هفت‌تپه باید بگویم که وی فراری بوده و اصلاً زندان نیست که فرصتی به او داده شود تا مشکلات را حل کند».

همچنین درباره تغییر مالکیت نیشکر هفت‌تپه نیز جعفر سبحانی، مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی گفته است: «نیشکر هفت‌تپه برنامه واگذاری جدید ندارد و این بحث فعلاً مطرح نیست. مشکلات کارگری باید برطرف شده و خریدار به تعهدات خود عمل کند. بااین‌حال بنگاهی که سال‌های قبل واگذارشده، با مسائل این‌چنینی به‌سرعت ملغی نمی‌شود.»

کارگران هفت تپه: انقلابی و تابع دستور رهبری هستیم

با توجه به این شرایط، کارگران علاوه بر مطالبه حقوق چهار ماه معوقه خود، از دولت می‌خواهند تا مالکیت بخش خصوصی بر نیشکر هفت‌تپه را پایان دهد. این کارگران برای رساندن صدای خود طی روز‌های گذشته دست به تجمع‌هایی زدند.

رسانه‌های ضدانقلاب از همان ابتدای اعتراض کارگران نسبت به دریافت نکردن حقوق ماهانه خود، به شکلی جهت‌دار اقدام به پوشش این رویداد و جهت‌دهی آن به سمتی که خود تمایل داشتند کردند، ولی واقعیت میدانی حکایت دیگری داشت و کارگران بار‌ها اعلام کردند که تنها به دنبال حق‌وحقوق کارگری خود هستند و در اظهارات متعددی خط خود را از ضد انقلاب جدا کردند.

یک نماینده کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه با اشاره به اینکه همه کارگران این شرکت انقلابی و تابع دستور رهبری هستند، گفت: اگر رسانه‌هایی مطالبات به‌حق کارگران را به سود خود مصادره می‌کنند نوعی عقده‌گشایی است و کارگران درخواستی غیر از رسیدگی به مشکلات دستمزد و صنفی خود ندارد.

وی با اشاره به اینکه ما از رهبرمان یاد گرفته‌ایم که در برابر زور سکوت نکنیم، اظهار کرد: زور این است که عده‌ای یک شرکت تولیدی را به روزگار سیاه کشاندند و حقوق کارگران را نمی‌دهند و ما در برابر این مورد سکوت نکردیم.

سرانجام امروز با پرداخت یک ماه از حقوق کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، آرامش به این شرکت رسید و مسئولان وعده داده‌اند که مشکلات این واحد تولیدی به‌زودی رفع شود.

معترضان آزاد شدند/ حقوق معوقه پرداخت شد

مدیرکل حمایت از پایداری مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار با اشاره به آزادی تمام کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، از پرداخت یک ماه از مطالبات معوق کارگران این شرکت خبر داد.

کریم یاوری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چهارماهه کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه گفت: طبق وعده روز گذشته مسئولان، مقرر شد تا پایان وقت اداری امروز، یک ماه از حقوق معوق کارگران این شرکت پرداخت شود که امروز این وعده، محقق و به‌حساب آن‌ها واریز شد.

وی افزود: طی مدت اعتراض کارگران به مطالبات معوق، حدود ۲۰ کارگر این شرکت زندانی شدند که ۱۵ نفر از کارگران طی روز‌های گذشته آزاد شدند و روز گذشته نیز دادستان شهرستان شوش وعده داد در صورت عدم مشکل خاص، مابقی کارگران نیز آزاد شوند که خوشبختانه امروز پنج نفر دیگر از کارگران از زندان آزاد شدند.

یک ماه حقوق معوقه دیگر کارگران نیز طی روز‌های آتی به حسابشان واریز خواهد شد به گفته استاندار خوزستان مجموع پرداخت‌های صورت گرفته به کارگران شرکت هفت‌تپه هشتاد میلیارد ریال بوده است که توسط مالک به‌حساب کارگران شرکت واریز شد. شریعتی همچنین گفته است که یک ماه حقوق معوقه دیگر کارگران نیز طی روز‌های آتی به حسابشان واریز خواهد شد.

استاندار خوزستان با اشاره به پیگیری برای موضوع شرکت نیشکر هفت‌تپه تصریح کرد: وضعیت پرونده متهمان گروه ملی و هفت‌تپه نیز از دستگاه‌های قضایی دنبال شود و این موضوع را پیگیری می‌کنیم تا مشکلات پیرامون آن نیز برطرف شود.

صادق جعفری چگنی رئیس دادگستری شوش هم در اظهاراتی به رسانه‌ها گفته است: دستگاه قضایی حمایت از کارگران به‌عنوان قشر ضعیف جامعه را از وظایف خود دانسته و تمام مطالبات به‌حق و قانونی آن‌ها را پیگیری کرده و همچنان پیگیری خواهد کرد.

وی ادامه داد: در جریان تجمعات صنفی اخیر کارگران هفت‌تپه با توجه به رصد نیرو‌های اطلاعاتی و امنیتی بعضی از افرادی که قصد نفوذ به صفوف تجمعات صنفی این کارگران را داشتند با ورود به‌موقع نیرو‌های امنیتی شناسایی شدند و اقدامات لازم درباره آن‌ها صورت گرفت و کارگران بازداشت‌شده هم در پایان وقت اداری امروز با تخفیف قرار تأمین کیفری توسط دادستان محترم آزاد شدند.

جعفری افزود: دستگاه قضا مطالبات قانونی جامعه کارگری هفت‌تپه را پیگیری کرده و جهت احیای واحد صنعتی نیشکر هفت‌تپه به‌عنوان سرمایه و پشتوانه اقتصادی شهرستان شوش، همراهی و همکاری لازم را انجام خواهد داد.

مطالبات کارگران به‌تدریج واریز خواهد شد

بر اساس این گزارش، قرار است بخش دوم حقوق معوق کارگران تا ۱۵ آذرماه به‌حساب آن‌ها واریز شود. همچنین مابقی مطالبات کارگران این شرکت نیز به‌تدریج واریز خواهد شد.

فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات کارگران نیشکر هفت‌تپه عنوان کرد: در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی، مشکلات کارگران مجموعه هفت‌تپه بررسی و تمهیدات موردنیاز پیش‌بینی‌شده است.

وی افزود: در دیدار با وزیر اقتصاد پرداخت حقوق یک ماه کارگران مجموعه هفت‌تپه موردتوجه قرار گرفت و منابع مالی آن نیز تأمین شد.

حسنوند با بیان اینکه بررسی کارکرد و شرایط خرید مجموعه هفت‌تپه مورد تأکید بوده، گفت: کارکرد و شرایط خریداران کارخانه هفت‌تپه بررسی می‌شود؛ بنابراین گزارش، شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در ۱۴ کیلومتری شهر شوش و ۱۰ کیلومتری معبد زیگورات دورانتاش چغازنبیل قرار دارد. در این شرکت بیش از ۵ هزار نفر نیرو به‌صورت مستقیم شاغل هستند.

کشت و صنعت هفت‌تپه، قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم‌قرن از تأسیس آن می‌گذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی‌سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.

از همان ابتدا کارگران نسبت به این واگذاری ابراز نارضایتی کردند و از آن روز تاکنون بار‌ها شاهد اعتراض نسبت به مدیریت و حقوق معوقه بودیم.

همچنین عدم پرداخت چهار ماه حقوق معوقه از دیگر موارد مورد اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه بود. مطالبات کارگری ازجمله طبقه‌بندی مشاغل، رسیدگی به وضعیت بیمه و شفاف شدن مالکیت این شرکت از دیگر نکات مدنظر کارگران این شرکت است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت