دریافت کرایه مازاد پشت بارنامه برای مرغداران دردسر شد

کد خبر: 895725

در شرایط فعلی، کامیون‌داران علاوه بر افزایش قیمت کرایه مبلغی جداگانه پشت بارنامه دریافت می‌کنند که این امر قیمت تمام شده تولید را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

دریافت کرایه مازاد پشت بارنامه برای مرغداران دردسر شد

باشگاه خبرنگاران جوان: در ماه‌های اخیر، اعتصاب کامیون‌داران و افزایش قیمت کرایه، حمل و نقل نهاده‌های دامی را با اختلالاتی روبه‌رو کرده است به طوریکه برخی مرغداران برای جلوگیری از گرسنگی مرغ‌ها از یکدیگر دان قرض می‌کنند.

ماجرا تنها به این جا ختم نمی‌شود، چرا که کامیون‌داران علاوه بر افزایش قیمت کرایه، ملبغی جداگانه پشت بارنامه دریافت می‌کنند که این امر قیمت تمام شده تولید را تحت تأثیر خود قرار داده است.

با توجه به آنکه مرغداران برای جلوگیری از تلف شدن مرغ‌ها چاره‌ای جز تن دادن به خواسته کامیون‌داران برای حمل نهاده‌های دامی از بنادر شمال و جنوب کشور ندارند، از این رو انتظار می‌رود که وزارت راه و شهرسازی تمهیداتی برای حل این معضل به کار گیرد تا دود افزایش قیمت کرایه‌های حمل به چشم مصرف کنندگان نرود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین وضعیت قیمت نهاده‌های دامی و افزایش کرایه و مشکلات حمل و نقل بر بازار با خبر شویم:

محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از دریافت مبلغ پشت بارنامه برای حمل نهاده‌های دامی اظهار کرد: اگرچه مشکلات حمل و نقل تا حدودی مرتفع شده است، اما کامیون‌داران خواستار دریافت مبلغ جداگانه از بارنامه هستند.

وی افزود: هم اکنون کامیون‌داران برای انتقال هر کیلو نهاده دامی ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان پشت بارنامه دریافت می‌کنند که این امر قیمت تمام شده تولید را افزایش می‌دهد.

یوسفی ادامه داد: با توجه به آنکه هر کیلو مرغ ۲ تا ۲.۵ کیلوگرم دان مصرف می‌کند، از این رو دریافت ۳۰۰ تومان مبلغ مازاد بر بارنامه برای حمل هر کیلو نهاده‌های دامی، حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان قیمت تمام شده تولید را افزایش می‌دهد.

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی از ثبات قیمت نهاده‌های دامی خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ و ذرت یک هزار و ۲۰۰ تومان به مرغداران و دامداران عرضه می‌شود.

وی درباره آخرین وضعیت توزیع نهاده‌های دامی از سوی پشتیبانی امور دام بیان کرد: با توجه به آنکه پشتیبانی امور دام تنها ۲۰ درصد نیاز تولیدکنندگان را تأمین می‌کند، از این رو بسیاری از واحد‌های مرغداری به سبب مشکلات حمل و نقل در تامین دان مورد نیاز با مشکلاتی روبه‌رو هستند.

یوسفی با اشاره به اینکه مرغداران با کمبود نهاده‌های دامی روبه‌رو هستند، بیان کرد: با وجود آنکه هر یک از واحد‌های مرغداری برای حداقل یک هفته خود باید دان در واحد‌ها داشته باشند، اما در ماه‌های اخیر به دلیل اعتصاب کامیون‌داران و مشکلات حمل و نقل روزانه دان خود را تهیه می‌کنند و در برخی موارد مجبورند برای جلوگیری از گرسنگی مرغ‌ها از یکدیگر دان قرض کنند.

این مقام مسئول افزود: با توجه به آنکه مرغداران و مردم از شرایط فعلی به سبب افزایش قیمت تمام شده متضرر هستند، از این رو انتظار می‌رود که دولت با انجمن کامیون‌داران به توافق برسد تا قیمت ثابتی برای حمل نهاده‌های دامی از تولیدکنندگان دریافت شود و در غیر این صورت آشفتگی بازار ناشی از دریافت مبلغ اضافه پشت بارنامه ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ذخیره دان در واحد‌های مرغداری به اتمام رسیده است، تصریح کرد: اگر دولت با انجمن کامیون‌داران بر سر دریافت مبلغ هزینه حمل و نقل به توافق برسد، پیش‌بینی می‌شود که مشکلات کمبود نهاده‌های دامی در واحد‌های مرغداری حداقل تا دو ماه آینده ادامه یابد چرا که به یکباره نمی‌توان انتظار داشت که با رفع مشکلات حمل و نقل، کمبود دان در واحد‌ها مرتفع شود.

یوسفی تصریح کرد: برای حل مشکلات حمل و نقل، دولت یکبار برای همیشه باید معضل حمل و نقل کامیون‌داران را برطرف کند تا مرغداران به طور مداوم با چالش روبه‌رو نباشند. دریافت کرایه مازاد پشت بارنامه درد سر ساز شد/ حمل نهاده‌های دامی از طریق خطوط ریلی یک راه برای کاهش قیمت کرایه حمل و نقل

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، موجودی نهاده‌های دامی در بنادر شمال و جنوب کشور را مناسب ارزیابی کرد و گفت: این درحالی است که کماکان مشکل حمل و نقل نهاده‌های دامی ادامه دارد.

وی افزود: اگرچه انتقال کالا از بنادر نسبت به پروسه زمانی دو هفته اخیر تسریع شده است، اما متاسفانه دریافت کرایه مازاد پشت بارنامه منجر به بروز تنش میان دامداران و مرغداران با کامیون‌داران شده چرا که هزینه تولید از محل حمل نهاده‌های دامی افزایش یافته است.

حجت متوسط قیمت کرایه حمل نهاده‌های دامی در گذشته را ۱۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون میانگین کرایه حمل و نقل با رشد ۷۰ درصدی به ۱۷۰ تومان رسیده است که این امر جدا از دریافت مبلغ اضافه پشت بارنامه از تولیدکنندگان است.

به گفته این مقام مسئول در ماه‌های اخیر به دنبال اعتصاب کامیون‌داران و مشکلات حمل و نقل به طور متوسط تا دو برابر بیش از نرم معمول از مرغداران کرایه دریافت می‌شود، اما به سبب آنکه مرغداران مجبور به تأمین دان مورد نیاز واحد‌های خود هستند، چار‌های جز پرداخت کرایه مدنظر کامیون‌داران ندارند.

وی ادامه داد: هماهنگی شرکت پشتیبانی امور دام با راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای انتقال کالا از طریق خطوط ریلی تنها راهکار پیش روی حل معضل کامیون‌داران با تولیدکنندگان به شمار می‌رود.

به گفته حجت، قیمت نهاده‌های دامی ناشی از افزایش کرایه حمل کالا از بنادر یا اخذ مبلغ نگهداری محصول در بنادر با رشد ۲۵ تا ۳۰ درصدی در بازار روبه‌رو شده است.

وی با اشاره به اینکه دولت هر کیلو ذرت را ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ و کنجاله سویا را ۲۴۰۰ تومان قیمت گذاری کرده بود، بیان کرد: این درحالی است که تولیدکنندگان به طور متوسط هر کیلو ذرت را با نرخ ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ و کنجاله سویا را ۲ هزار و ۹۰۰ تومان ناشی از کمبود بار در واحد‌ها خریداری می‌کنند و با وجود این قیمت فروش هر کیلو مرغ زنده نباید کمتر از ۷ هزار و ۵۰۰ تومان باشد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در ادامه افزود: دولت برای کاهش قیمت تمام شده تولید علاوه بر استفاده از امکانات حمل و نقل ریلی باید از کامیون مراکز مختلف همچون سپاه، ارتش و شرکت‌های بزرگ دولتی استفاده کند تا ظرف پروسه زمانی یک ماه، اقلام از بنادر روانه واحد‌های تولیدی و انبار‌های شرکت پشتیبانی در سطح استان‌ها شود تا از معضل فعلی عبور کنیم.

حجت گفت: اگر معضل دریافت کرایه پشت بارنامه مرتفع نشود، بی شک قیمت نهاده‌های دامی به سبب سودجویی عوامل واسطه با نوساناتی روبه‌رو خواهد بود. مرغداران با کمبود دان در واحد‌ها روبه‌رو هستند

فرزاد طلاکش دبیرکل کانون پرورش دهندگان مرغ تخم گذار در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه مشکلات حمل و نقل نهاده‌های دامی همچنان به قوت خود باقی است، اظهار کرد: اگرچه مشکلات حمل و نقل نهاده‌های دامی نسبت به هفته‌های اخیر تا حدودی کاهش یافته است، اما دریافت ملبغ جداگانه پشت بارنامه منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید شده است.

وی افزود: کامیون‌داران برای حمل نهاده‌های دامی، رقم‌هایی پشت بارنامه تقاضا می‌کنند که به دلیل عدم ارائه فاکتور در امور مالی قابل لحاظ کردن نیست.

به گفته طلاکش، دریافت مبلغ جداگانه پشت بارنامه موجب شده قیمت تمام شده مرغ و تخم مرغ تا ۲۰۰ تومان افزایش یابد.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به آنکه تاکنون دولت راه حل مناسبی برای رفع مشکلات حمل و نقل به کار نگرفته است، از این رو قیمت تمام شده تخم مرغ به نسبت هفته‌های اخیر نوسانی داشته است.

وی با اشاره به اینکه مقدار زیادی نهاده در بنادر کشور دپو شده است، افزود: هم اکنون میزان زیادی نهاده به دلیل مشکلات حمل و نقل و افزایش کرایه در بنادر شمالی و جنوبی کشور موجود است که این امر در نوسان قیمت سویا و ذرت تأثیر بسزایی داشته است.

طلاکش با اشاره به اینکه در گذشته یک تریلی ۲۰ تنی برای حمل نهاده از بندر ماهشهر به تهران ۳ میلیون تومان کرایه دریافت می‌کرد، بیان کرد: این درحالی است که هم اکنون مبلغ کرایه با پشت بارنامه به ۷ میلیون تومان رسیده است.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم گذار از کمبود نهاده‌های دامی در مرغداری‌ها خبر داد و گفت: با توجه به میزان قابل توجهی نهاده در بنادر، اما تعداد ماشین‌های حمل و نقل بسیار محدود است و به همین دلیل انتظار می‌رود دولت راه حل مناسبی برای مشکل کنونی به کار گیرد چرا که امکان گرسنگی مرغ‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی تمام صنایع با مشکل حمل و نقل روبه‌رو هستند، اما نقش حمل و نقل به سبب نیاز روزانه دان در واحد‌ها در صنعت مرغ بارزتر است که وزارت راه هر چه سریع‌تر به عنوان متولی امر باید این مشکل را مرتفع کند.

طلاکش در پایان تصریح کرد: با توجه به کمبود دان در واحد‌های مرغداری، مرغداران مجبورند برای جلوگیری از گرسنگی مرغ‌ها حتی تا سه برابر قیمت کرایه پرداخت کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت