افشای گوشه‎ای از پولشویی گسترده در اروپا

کد خبر: 895124

توماس بورگن، مدیرعامل بزرگترین موسسه مالی دانمارک پس از اذعان به انتقال حدود ۲۰۰ میلیارد یورو پول مشکوک از طریق شعبه دانسکه بانک در استونی در فاصله سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ از سمت خود استعفا کرده است.

افشای گوشه‎ای از پولشویی گسترده در اروپا

خبرگزاری تسنیم: به نقل از پایگاه اینترنتی کانورسیشن، توماس بورگن، مدیرعامل بزرگترین موسسه مالی دانمارک پس از اذعان به انتقال حدود ۲۰۰ میلیارد یورو پول مشکوک از طریق شعبه دانسکه بانک در استونی در فاصله سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ از سمت خود استعفا کرده است.

برای اینکه بزرگی این عدد را درک کنیم، باید بدانیم که رقم کل تولید ناخالص داخلی استونی در سال ۲۰۱۷ میلادی ۲۹ میلیارد یورو بوده و این رقم حدود دو سوم کل تولید ناخالص داخلی ۳۲۴ میلیارد یورویی دانمارک است.

این پرونده تخلف بانکی سوالات جدی‌ای در مورد اقدامات بانک‌ها و دولت‌های اروپایی در مبارزه جدی با پولشویی مطرح می‌سازد. کمیسیون اروپایی این پرونده را «بزرگترین رسوایی برای اروپا» خوانده و دانسکده بانک و رگولاتور‌های مالی دانمارک و استونی تحت تحقیقات ناظر بانکی اتحادیه اروپا قرار گرفته اند تا مشخص شود که آیا آن‌ها در ارتکاب اقدامات غیرقانونی نقش داشته اند یا نه.

پولشویی موجب تسهیل ارتکاب جرم شده و ضمن تضعیف نظام‌های مالی موجب لطمه جدی به اقتصاد کشور‌ها می‌شود. همه این‌ها واقعیت‌هایی پذیرفته شده است، اما به نظر می‌رسد که حتی پیچیده‌ترین رژیم‌های مالی جهان قادر به کنترل جریان نقل و انتقال پول‌های مشکوک نیستند.

برای مثال، آژانس جرائم ملی انگلیس برآورد کرده که هزینه‌ای که پولشویی هر ساله به اقتصاد این کشور تحمیل می‌کند، ۲۴ میلیارد پوند است. همچنین برآورد شده که ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور‌های جهان، یعنی رقمی حدود ۱.۵ تریلیون پوند هر ساله توسط بزهکاران مورد پولشویی قرار می‌گیرد.

پولشویی فرآیندی است که از طریق آن منشاء مشکوک «پول کثیف» (پولی که از طریق ارتکاب جرم به دست می‌آید) از طریق عبور از سیستم‌های مالی کشور‌ها به گونه‌ای جلوه داده می‌شود که درآمد کسب شده از طرق قانونی به نظر بیاید.

تکنیک‌های مختلفی برای انجام تراکنش‌های مربوط به پولشویی به کار گرفته می‌شود. ممکن است پولشویی از طریق کشور‌های مختلف انجام گیرد و بعد به کشور اصلی بازگردد تا پول مشروع به نظر برسد.

بر اساس یک گزارش مستقل در مورد ماجرای انتقال پول‌های مشکوک توسط دانسکه بانک: «فرآیند‌های مقابله با پولشویی در شعبه (دانسکه بانک) در استونی آشکارا ناکافی و ناکارآمد بوده و موجب شده تا از این شعبه بانکی برای فعالیت‌های مجرمانه‌ای نظیر پولشویی استفاده شود.»

نتایج تحقیقات مستقل حاکی است، بیش از نیمی از ۱۵ هزار مشتری دانسکه بانک شعبه استونی مشکوک بوده اند. منبع بیش از ۸۵ درصد پول‌هایی که از طریق این شعبه بانکی جابجا می‌شده کشور‌های روسیه، استونی و لاتویا بوده است. این پول‌ها به نقاط مختلف جهان ارسال شده اند.

تاکنون چندین نوبت تحقیق در مورد چند مقام ملی مرتبط با این ماجرا توسط اف بی آی و آژانس جرائم ملی انگلیس انجام شده است. رگولاتور مالی دانمارک نیز در حال انجام تحقیقات خود در این زمینه است. هرچند مقامات دانمارکی از احتمال جریمه ۴۷۵ میلیون پوندی دانسکه بانک سخن گفته اند، اما مشخص نیست که آیا ارتکاب این جرم مالی آسیب بلندمدتی به این بانک معروف دانمارکی خواهد زد یا نه. پولشویی این مقدار پول در اروپا سوالاتی جدی را در مورد کارآمدی رژیم‌های بین المللی مقابله با پولشویی مطرح می‌سازد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت