مشکلات ارزی یقه خمیرمایه نان را هم گرفت

کد خبر: 884723

دبیر سندیکای خمیرمایه ایران با بیان اینکه صادرات این محصول در ۶ ماهه سالجاری ۲۸ درصد کاهش یافته است، گفت: دلیل این امر صادرات ریالی این محصول به کشور‌های همسایه است که امکان بازگشت ارز غیرریالی آن وجود ندارد.

مشکلات ارزی یقه خمیرمایه نان را هم گرفت

خبرگزاری تسنیم: مجید پارسایی دبیر سندیکای خمیرمایه ایران امروز در نشستی اظهار کرد: مشکلات صادرکنندگانی که محصولات خود را به کشور‌های همسایه صادر می‌کنند آن است که نمی‌توانند به راحتی ارز خود را به کشور بازگردانند.

وی افزود: صادرات برخی محصولات به کشور‌های همسایه از جمله خمیرمایه که برای تولید نان مورد استفاده می‌شود با ریال انجام می‌گیرد که این امر در بخشنامه جدید ارزی دولت در سالجاری صادرات را در برخی مواقع متوقف کرده و یا با مشکل به افزایش صادرات مواجه کرده است.

دبیر سندیکای خمیرمایه ایران افزود: برای بازگرداندن ارز این محصول که به صورت ریالی به کشور‌های عراق و افغانستان و کشور‌های حاشیه خلیج فارس و سی‌آی‌اف انجام می‌گیرد با توجه به آنکه غالب آن به صورت ریالی است صادرکنندگان بعد از بخشنامه جدید دولت با مشکلات جدی روبرو شده است و مجبور هستند صادرت خود را متوقف کنند و یا ریال دریافتی را در بازار آزاد به ارز تبدیل کرده و بعد آن را در سامانه نیما عرضه کنند که این امر باعث افزایش هزینه‌های صادرات و وارد آمدن یک فشار جدید بر بازار ارز می‌شود.

* مصرف جوش شیرین در کشور ۷ درصد کاهش یافته است

پارسایی همچنین گفت: یکی از دیگر ازمشکلات پیش روی صادرات خمیرمایه نرخ پایه صادراتی این محصول در گمرک است؛ در حالی که ما هر کیلوگرم از این محصول را در سالجاری ۱.۵ دلار صادر می‌کنیم نرخ پایه صادراتی این محصول در گمرک ۲.۳ دلار است و صادرکنندگان این بخش مجبور هستند که با این نرخ پایه صادراتی در سامانه نیما عرضه کنند و با این نرخ پایه صادراتی ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند.

وی با بیان اینکه براساس فرهنگسازی انجام شده استفاده از جوش شیرین برای تولید نان در سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد کاهش یافته و خبر خوبی به حساب می‌آید گفت: با این وجود کماکان ۴۳ درصد نان‌های کشور با جوش شیرین تولید می‌شود که این امر مشکلات جدی بر روی گوارش خانوار‌های ایرانی و پوکی استخوان ایجاد کرده است.

دبیر سندیکای خمیرمایه ایران در پایان صحبت‌های خود گفت: صادرات این محصول در سالجاری ۴ هزار و ۶۸۰ تن است که در مقایسه با ۶ هزار ۵۰۰ تن سال گذشته همانطور که گفته شد ۲۸ درصد کاهش یافته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت