اماواگر‌های الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی

کد خبر: 872991

در حالیکه مهدی پازوکی کارشناس اقتصادی، پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را به نفع اقتصاد ایران می‌داند، اما مجید شاکری معتقد است که مشکل کشور‌ها برای مبادله اقتصادی با ایران FATF نیست.

اماواگر‌های الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی

خبرگزاری مهر: مهدی پازوکی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با بیان اینکه ایران خود قربانی تروریسم و سردمدار مبارزه با فساد است گفت: ما برای رساندن نظر و صدایمان به جامعه جهانی نیازمند عضویت در گروه ویژه اقدام مالی یا همان اف‌ای تی اف هستیم.

وی با تحلیل وضعیت اقتصادی کشور و اینکه ایران بهشت دلالان و واسطه گران است گفت: تا کنون اگر دست فساد‌های بزرگ اقتصادی در ایران شفاف سازی و مشخص شده نتیجه گزارش همین اف‌ای تی اف است.

این کارشناس اقتصادیِ موافقِ پیوستن به FATF گفت: پیوستن به اف‌ای تی اف به نفع اقتصاد ایران است. به نظر من وزارت امورخارجه ایران نیز در اطلاع رسانی در مورد اف‌ای تی اف کم کاری کرده است. اف‌ای تی اف مخالف قانون اساسی کشور ما نیست.

وی افزود: کسانی که فرار مالیاتی دارند یا سیاسیونی که دغدغه قطع ارتباط با نهاد‌های سیاسی دیگر را دارند مخالف اف‌ای تی اف هستند. مشکل اقتصاد ایران مشکل مدیریتی است نه قبول یا رد اف‌ای تی اف؛ ما هرچه از جامعه جهانی فاصله بگیریم منزوی‌تر می‌شویم.

مجید شاکری: FATA نهاد سیاسی نیست بلکه کاملا اقتصادی و فنی است

مجید شاکری اقتصاددان نیز در ادامه گفتگوی تیتر امشب تصریح کرد: FATF یک نهاد ناظر است و با سازمانی ورزشی مانند فیفا فرق می‌کند که در صورت اجرا نکردن قوانین جدید فوتبال، تیم‌های شرکت کننده را جریمه کند.

وی در نقد پیوستن یا نپیوستن به FATF گفت: اف‌ای تی اف هیچ ارتباطی با برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) ندارد و ایران را از حالت تحریم خارج نمی‌کند. FATF یا گروه ویژه اقدام مالی یک قرارداد نیست بلکه یک سازمان بین دولتی است.

کارشناس مسائل اقتصادی به بیان سابقه ایجاد این سازمان مالی بین دولتی پرداخت و ادامه داد: این سازمان برای بررسی‌هایی درباره وضعیت قوانین مبارزه با پول‌شویی در بازار‌های مختلف مالی به وجود آمده است و نتیجه فعالیت آن در جلسات هر چهار ماه یک بار به اطلاع کشور‌های عضو جی ۷ می‌رسد تا این کشور‌ها بتوانند ریسک سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی هدف را بررسی و در مورد سرمایه‌گذارانی که به کشور‌های مشکوک می‌روند احتیاط کنند.

ایران حتی با پذیرش FATF هم از لیست سیاه خارج نمی‌شود

شاکری با بیان اینکه هر مخالف FATF در ایران مخالف تمام قوانین آن نیست افزود: ما با مبارزه با پولشویی مخالف نیستیم، اما حتی اگر ایران FATF را بپذیرد از لیست سیاه خارج نمی‌شود. مشکل اتحادیه اروپا یا هر کشور دیگری در ارتباط با مبادلات اقتصادی با ایران، FATF نیست.

کارشناس اقتصادی یادآور شد: گروه ویژه اقدام مالی یا همان اف‌ای تی اف سیاسی نیست بلکه کاملا اقتصادی و فنی است. اف‌ای تی اف در مورد پولشویی ۴۰ توصیه و در مورد تامین مالی تروریسم ۹ توصیه دارد که بر اساس آن‌ها کشور‌های مختلف را بررسی و رده‌بندی می‌کند و کشور‌ها مختارند توصیه‌های این نهاد از طریق وضع قوانین داخلی را به اجرا دربیاورند و زمینه‌های پولشویی و تامین مالی تروریسم را کاهش دهند.

شاکری گفت: ایران در سال‌های گذشته تلاش کرده است با تصویب قوانین جدید هم نظارت بیشتر کند هم فضای کسب و کار را بهبود بخشد و هم شبهه‌ها در مورد تأمین مالی تروریسم از طریق بازار‌های غیرشفاف مالی را کاهش دهد.

کارشناس اقتصادی در مورد قدرت نظارتی یا تنبیهی اف‌ای تی اف گفت: این سازمان هیچ موقع توان تحریم ندارد فقط زیرساخت اطلاعاتی ایجاد می‌کند از طرفی اجرا کردن یا نکردن اف‌ای تی اف در حاکمیت و اختیار ایران است و ارتباطی به کشور‌های خارجی ندارد. چنانچه ایران اف‌ای تی اف را هم بپذیرد باز هم از حالت تعلیق یا تحریم بیرون نخواهد آمد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت