قیمت لاستیک و روغن موتور رسما ۹ درصد افزایش یافت
مدیرکل نظارت بر کالاهای غیر فلزی سازمان حمایت گفت: قیمت کالاهایی همانند لاستیک خودرو و روغن موتور در گروه کالاهای اولویت دار قرار دارند و دارای قیمت مصوب هستند که قیمت این دسته کالایی، تیرماه امسال با حدود ۹ درصد افزایش نسبت به سال ۹۳ تعیین شد.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از شاتا سید محمد حسین مولاخواه اظهار کرد: در زمینه لاستیک و روغن موتور حدودا ۴ سال افزایش قیمت صورت نگرفت، اما به دلیل افزایش قیمتهای تمام شده و درجهت حمایت از تولید کنندگان و با توجه به افزایش نرخ ارز و مواد اولیه تولید و بسته بندی و .. این موضوع در کارگروه تنظیم بازار مطرح و افزایش ۹ درصدی مصوب شد.
وی با بیان اینکه بازرسیهای متعددی هم از واحدهای تولیدی برای درج قیمت مصوب انجام میشود، افزود: تایرهای وارداتی سبک و سنگین وارداتی حتما باید درشبکه تعریف شده توزیع شوند و فارغ از اینکه وارد کنندگان از ارز رسمی یا بازارثانویه برای واردات استفاده کرده باشند، مشمول ضوابط قیمت گذاری کالاهای عمومی وارداتی خواهند بود.
مولاخواه تصریح کرد: غیر از این میزان افزایش قیمت که نرخنامه اش هم درسامانه ۱۲۴ در دسترس است، هیچگونه افزایش قیمتی را نمیپذیریم و اگر هم افزایش قیمت غیر معمولی در لایههای خرده فروشی و عمده فروشی اتفاق بیفتد تخلف و گران فروشی محسوب و با آن برخورد میشود و هم اکنون هم در سطح بازاردر حال اعمال هستیم. وی یادآور شد: عوامل اجرایی سازمان حمایت بازرسین بازرسین اصناف و سازمانهای صمت استانی هستند که بر انجام درست قیمت گذاری نظارت میکنند.
مولاخواه در ادامه با اشاره به افزایش قیمت ظروف یکبار مصرف گفت: از آنجا که واحدهای تولیدی مواد اولیه پتروشیمی را از بورس کالا تهیه میکنند و تغییرات قیمتی هم جهانی است و روی قیمت تمام شده تاثیر میگذارد این نوع کالاها افزایش حدود ۵۰ درصدی در قیمتها صورت دادند.
وی افزود: قیمت پلی استایرن در بورس برای ظروف یکبارمصرف حدود ۵۰ درصد نسبت به مرداد سال گذشته افزایش قیمت داشته و تاثیرقیمت مواد پتروشیمی در ظروف یکبار مصرف و نایلون حدود ۸۰ درصد است و در نتیجه ظروف یکبارمصرف حدودا ۴۰ درصد افزایش قیمت دارند که افزایش هزینههای سایر عوامل تولیدی هم به این هزینه اضافه میشود. مولاخواه افزود: قیمت مواد پتروشیمی بر اساس ارز رسمی حساب میشود و هر واحد تولیدی باید بر اساس قیمت خریداری شده مواد اولیه ازبورس نرخ محصولات خود را قیمت گذاری کرده و بر اساس ضوابط سازمان حمایت حداکثر سود مجاز برای واحد تولیدی ۱۷ درصد واحد تولیدی لحاظ شده است و از آنجا که قیمت واحد تولیدی متفاوت و متعدد و بر اساس ظرفیت تولید متفاوت است، هر واحد تولیدی باید بر اساس هزینههای تولید واحد مربوطه ضوابط قیمت گذاری سازمان را اعمال کنند و به سازمانهای صمت استانها اعلام کردیم بر اساس هزینههای تولید در هر استان قیمت را اعلام و کنترل کنند.
وی بیان داشت: این کالا کالای رقابتی است و با افزایش تقاضا افزایش قیمت اتفاق میافتد، اما سازمان حمایت طبق روال سالهای قبل در ایام عزاداری ماه محرم به شرکتهای پتروشیمی و انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی ابلاغ و اعلام کرد که عرضه محصولات پتروشیمی را در این ایام بیشتر کنند تا مشکل کمبود مواد پیش نیابد.
مولاخواه یادآور شد: ظروف یک بار مصرف جزو کالاهای اعلامی قیمت رسمی سازمان حمایت و مشمول قیمت گذاری این سازمان نیست و قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود، اما باید ضوابط سازمان رعایت شود و در غیر این صورت با تخلفات برخورد خواهد شد.
به گزارش تسنیم، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان در حالی از افزایش ۹ درصدی قیمت روغن و لاستیک صحبت میکند که قیمت این محصولات بیش از ۴۰ درصد افزایش داشته اند.
دیدگاه تان را بنویسید