حجم قاچاق کالا به ۱۲.۵ میلیارد دلار کاهش یافت

کد خبر: 864430

رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مهمترین دستاورد این ستاد را کاهش حجم قاچاق کالا از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۲.۵ میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: در چهار سال گذشته ۲۲۲ پرونده قاچاق سازمان یافته به محاکم تحویل داده شد که ۱۱ هزار میلیارد تومان حاصل احکام آن است.

حجم قاچاق کالا به ۱۲.۵ میلیارد دلار کاهش یافت
ایرنا: گزارش کمیسیون صنایع و معادن در خصوص ریشه‌های قاچاق کالا و ارز (توصیه‌های راهبردی، سیاستی و اصلاحات قانونی) در جلسه علنی امروز - سه شنبه - مجلس قرائت شد.
علی مویدی رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از قرائت این گزارش اظهارداشت: در سال‌های گذشته شعب ویژه مبارزه با قاچاق در تعزیرات و قوه قضاییه قابل توجه نبود، اما در سال گذشته هزار و ۱۲۴ شعبه ویژه برای رسیدگی به پرونده‌های قاچاق کالا شکل گرفت و ۴۰ دادگاه تجدید نظر هم در این زمینه فعال شدت.
وی افزود: در چهار سال گذشته ۲۲۲ پرونده به عنوان پرونده‌های مربوط به قاچاق سازمان یافته به محاکم تحویل داده شد که ۱۱ هزار میلیارد تومان حاصل این احکام بود که تاکنون هزار میلیارد تومان آن به خزانه واریز شده و مابقی تا پایان سال واریز می‌شود، درباره جرائم سازمان یافته ۵۵۵ متهم که قاچاقچی اصلی بودند و اقتصاد را مختل می‌کردند، دستگیر شده و در اختیار محاکم قرار گرفتند.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین در مورد طرح رجیستری برای گوشی‌های تلفن همراه گفت: ما از سال ۹۲ به بعد ۶۰۰ میلیون تومان به زیر ساخت‌ها اختصاص دادیم و درحال حاضر ۱۰ سامانه اصلی و ۲۰ سامانه فرعی داریم و می‌توانیم با قاطعیت بگوییم هیچ گوشی تلفنی در کشور فعال نیست مگر این که تشریفات قانونی آن رعایت و حقوق دولت پرداخت شده باشد.
مویدی ادامه داد: کارکرد این ستاد را باید کارکرد نظام محاسبه کرد، از سال ۸۱ که فرمان رهبری درباره شکل گیری ستاد صادر شد تا سال ۹۲ ما فاقد قانون خاص و ساختار و سازمان مقررات داخلی بودیم، اما در سال ۹۲ مجلس قانون مبارزه با قاچاق را وضع و ابلاغ کرد و ۲۶ دستگاه در حال حاضر این مسئولیت را به عهده دارند.
وی ادامه داد: مهم‌ترین دستاورد این ستاد کاهش حجم قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۲ و نیم میلیارد دلار است. **کمیسیون صنایع و معادن: نقش دولت باید در حوزه واردات کالا‌های اساسی کاهش یابد. ولی ملکی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گزارش این کمیسیون در خصوص ریشه‌های قاچاق کالا و ارز را در مجلس قرائت کرد.
در این گزارش آمده است: تدوین و اجرای استراتژیک توسعه رشته فعالیت‌های اقتصادی به منظور احصا بخش‌ها و کالا‌های تولیدی دارای مزیت‌های نسبی و مطلق در تولید و بخش‌های نوپا، استراتژیک و ضورری و خلق مزیت‌های جدید در راستای حراست از منابع محدود کشور و پرهیز از مباحثی نظیر بخشی نگری، منطقه گرایی و سلیقه‌های شخی با توجه به آمایش سرزمینی و ظرفیت‌های استانی باید مطرح شود.
براساس این گزارش، تعیین محدوده زمانی بهینه برای حمایت از تولید بخش‌های نوپای تولید و تدوین بسته‌های حمایتی مشخص برای اولویت‌های تولیدی تعیین شده باید در دستور کار قرار گیرد.
در بخش دیگری از این گزارش کمیسیون صنایع و معادن تاکید کرد: نقش دولت یا سازمان‌های وابسته به دولت و نهاد‌های عمومی و غیر دولتی باید در مراودات تجاری به ویژه در حوزه واردات کالا‌های اساسی کاهش یابد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد