۷ فایده دلار گران برای ایران!/ به این دلایل از افزایش قیمت دلار خوشحال شوید!
این روزها اگر سری به مراکز انتقال مهاجران سر بزنید با حجم بالایی از مهاجران روبه رو می شوید که به دلیل افزایش هزینه زندگی می خواهند ایران را ترک کنند. آمارهای رسمی حاکی از این است که در سال جاری میلادی، نزدیک به ۵۰۰ هزار افغان ایران را ترک کنند. این موضوع علاوه بر کمک به دولت برای حل معضل مهاجران غیر مجاز این فرصت را هم به متقاضیان کار می دهد که بتوانند از فرصت های کاری که خالی شده استفاده کنند.
پایگاه خبری تحلیلی فردا:
روزنامه هفت صبح در یادداشتی عجیب نوشت: میدانم که ممکن است از خواندن این متن عصبی شوید ولی باور کنید که هر پدیده که در جامعه ما انسانها اتفاق می افتد علاوه بر سویه منفی، ممکن است سویه های مثبتی هم داشته باشد. از این روست که تلاش کردم هفت نکته مثبت افزایش نرخ ارز در ماه های اخیر را مرور کنم.
شفافیت
چه کسی باور می کرد که روزی وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی به ما بگویند که چه کسانی چه کالایی را وارد کشور می کنند و برای آن چقدر ارز می گیرند؟ تقریبا هیچ کس. حالا این فهرست دست همه ماست. این اثری است که افزایش نرخ ارز در جامعه ما گذاشت و البته نباید نقش آذری جهرمی در آغاز این روند از بازار موبایل را نادیده گرفت.
توریست بیشتر
این روزها از خوزستان و مشهد خبر می رسد که توریست های عراقی زیادی با استفاده از فرصت نرخ بالای دلار در بازار ایران به کشور ما سفر می کنند. اگر هزینه یک تور ایران برای یک خارجی به طور مثال ۱۰ میلیون تومان بوده، این مبلغ به دلار در سال گذشته حدودا میشد ۳ هزار دلار ولی حالا می شود هزار دلار حتی از خوزستان خبر می رسد که عراقی ها به صرف می بینند که کالاهای خود را از منطقه آزاد اروند تهیه کنند ولی باید توجه کرد که این روند به کالاهایی که دولت روی آن رایانه می دهد مثل دارو کشیده نشود.
رونق توریسم داخلی
در شرایطی که به دلیل نرخ بالای ارز، یک سفر ساده خارجی حتی به مقاصد نزدیک و با وسیله زمینی هم می تواند میلیون ها تومان تمام شود و تقریبا سه برابر پارسال شده، به نظر می رسد باید منتظر باشیم که در کنار روی آوردن توریست های خارجی بیشتر به کشورمان، توریسم داخلی هم رونق پیدا کند و گردشگران بیشتری مناطق مختلف کشورمان را برای سفرهای خود انتخاب کنند. حالا باید دید که در تعطیلات پایانی تابستان چقدر این فرضیه درست از آب در خواهد آمد. البته بعد از آن هم فرصت های دیگری برای گردشگری داخلی هست. مثلا سفر به مناطق گرمسیر جنوب در پاییز و زمستان و البته فرصت بی نظیر تعطیلات نوروزی. ای سود بیشتر از صادرات فرض کنید که شما صادر کننده پسته هستید. اگر سال گذشته برای بار خود، ۱۰ هزار دلار کاسب بودید این دلار را می توانستید به حدود ۳۷ میلیون تومان پول تبدیل کنید ولی حالا همان پول حتی با نرخ مبادله ای در بازار ثانویه که تحت کنترل دولت است می شود حدودا ۱۱۰ میلیون تومان.
خروج مهاجران غیرقانونی و باز شدن بازار کار
این روزها اگر سری به مراکز انتقال مهاجران سر بزنید با حجم بالایی از مهاجران روبه رو می شوید که به دلیل افزایش هزینه زندگی می خواهند ایران را ترک کنند. آمارهای رسمی حاکی از این است که در سال جاری میلادی، نزدیک به ۵۰۰ هزار افغان ایران را ترک کنند. این موضوع علاوه بر کمک به دولت برای حل معضل مهاجران غیر مجاز این فرصت را هم به متقاضیان کار می دهد که بتوانند از فرصت های کاری که خالی شده استفاده کنند.
لژیونرهای بیشتر
اگر تا به حال از دستم عصبانی نشده باشید حتما با این مورد این اتفاق خواهد افتاد ولی قبلا هم نوشته بودم که به نظرم فوتبال می تواند موتور محرک امید و سرمایه اجتماعی برای مردم و حکومت ما باشد. از این روست که به نظرم حجم بالای لژیونرهای ایرانی در لیگ های خارجی می تواند فوتبال ملی ما را کمک کند مخصوصا وقتی در سالی هستیم که در میانه آن جام ملت های آسیا قرار دارد و ما می توانیم با یک قهرمانی در آسیا بعد از ۴۰ سال، در میان این همه خبر بد و منفی حس شادی را به مردم مان تزریق کنیم.
واقعی شدن قیمت ها
برخی از اقتصاددانان ایرانی سال هاست که به دنبال واقعی شدن قیمت ها و حذف یارانه در بازار و قیمت کالاها هستند و معتقدند این مسئله باعث هدررفت منابع ملی می شود. آنها می گویند که یکی از مهم ترین یارانه هایی که دولت به مردم می دهد یارانه ارزی است و حالا که قیمت حتی بیش از قیمت واقعی هم شده، خوب است که با یک شرایط واقعی در اقتصاد روبرو شویم. حتما خواهید گفت که در این شرایط باید بقیه المان های اقتصادی مثل حقوق و دستمزد هم واقعی شود که چنین اتفاقی فعلا نیفتاده و روی دادن آن در آینده هم بعید است و در این شرایط گرانی ناشی از واقعی شدن قیمت ارز در واقع یک هزینه است که درآمدی مابه ازای آن برای مردم به وجود نیامده است.
دیدگاه تان را بنویسید