توکلی: مسئولان درکی از وضعیت فعالان اقتصادی ندارند

کد خبر: 859722

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه فعالان اقتصادی در خصوص تأمین مواد اولیه، فروش و امور کارگران دچار مشکلاتی هستند، گفت: به نظر می‌رسد مسئولان درک متقابل از وضعیت ندارند البته عده‌ای از متمکنین هم شرایط را درک نمی‌کنند.

توکلی: مسئولان درکی از وضعیت فعالان اقتصادی ندارند

خبرگزاری تسنیم: احمد توکلی در همایش «اقتصاد ایران، از دیروز تا فردا» در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان اظهار داشت: تاکنون تصور می‌کردیم مسئولان وضع فقرا را درک نمی‌کنند حال شاهد هستیم که گفته می‌شود وضعیت فعالان اقتصادی را نیز درک نمی‌کنند.

به نظر می‌رسد مسئولان درک متقابل از وضعیت فعالان اقتصادی ندارند

وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی در خصوص تأمین مواد اولیه، فروش و امور کارگران دچار مشکلاتی هستند، گفت: به نظر می‌رسد مسئولان درک متقابل از وضعیت ندارند البته عده‌ای از متمکنین هم شرایط را درک نمی‌کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در گذشته سرمایه‌داران و پولدار‌ها با قشر کارگر بسیار بدرفتار می‌کردند؛ پیگیر شدیم تا قانون کار بر اساس احکام شرع به نگارش دربیاید، ولی در دولت موسوی در این خصوص اختلاف‌نظر وجود داشت.

وی تغییر مالکیت و مدیریت در اقتصاد ملی به دلیل اقتضائات انقلاب، افزایش دخالت دولت در اقتصاد به دلیل وقوع جنگ، مداخلات عدالت‌جویانه، مداخلات ناشی از تفکرات دولت سالارانه، بینش و تمایلات سوسیالیستی و ضد سرمایه‌داری را ازجمله ویژگی‌های اقتصاد از زمان انقلاب تا پایان جنگ عنوان کرد و گفت: حرکت دولت‌ها به سمت بزرگ شدن به کاهش کارایی و تولید منجر شد.

توکلی با بیان اینکه امام (ره) معتقد بود دولتی کردن امور سمی مهلک است، ادامه داد: دولت جای اختلاف نیست، باید یک سیاست را قبول داشته باشد و نارو هم نزد چراکه اختلافات، کار را با خلل مواجه می‌کند.

وی اظهار داشت: پس از دوران جنگ تحمیلی دولت سازندگی مدل تعدیل صندوق بین‌المللی پول را پذیرفت؛ مشکل ارز برای اولین بار پس از انقلاب در سال ۱۳۷۳ اتفاق افتاد؛ در سال ۷۲ معتقد بودم که توزیع درآمد بد شد و تجمل‌گرایی رشد پیداکرده بود.

تفاخر به مصرف کالای خارجی به مشکلات تولید داخلی دامن میزند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، یله و رها کردن بازار را دارای اشکال دانست و گفت: تفاخر به مصرف کالای خارجی به مشکلات تولید داخلی دامن می‌زند.

وی با بیان اینکه برای برون‌رفت از شرایط حاضر راه‌حل وجود دارد، اظهار داشت: فساد و رانت‌خواری قابل مبارزه است و می‌توان امیدوارانه کار کرد؛ از دولت باید مطالبه گری کرد.

توکلی گفت: معتقدم فقدان احزاب یکی از عوامل ناکارآمدی مجلس است؛ مگر می‌شود فساد وجود داشته باشد و اشتغال ایجاد کرد؛ قطعاً باید با فساد مبارزه کرد.

زمینه‌های فاجعه‌های اقتصادی امروز به زمان اقدامات دولت سازندگی بازمی‌گردد

حسین راغفر نیز در این همایش اظهار داشت: پس از پایان یافتن جنگ تحمیلی تغییر ایدئولوژی رخ داد که از ایدئولوژی نگاه به محرومان به ایدئولوژی امنیت سرمایه تغییر پیدا کرد.

وی با اشاره به افزایش قیمت ارز به ۱۲ هزار تومان، گفت: خصوصی‌سازی‌ها در ایران به اختصاصی سازی تبدیل شد و به نزدیکان مسئولان واگذاری‌ها انجام گرفت.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه پس از جنگ، قانون اساسی به جوی انداخته شد، خاطرنشان کرد: زمینه‌های فاجعه‌های اقتصادی امروز به زمان اقدامات دولت وقت پس از جنگ بازمی‌گردد.

وی با بیان اینکه معتقدم نفوذ اقتصادی شکل‌گرفته است، گفت: در دولت یازدهم ۲۰ هزار میلیارد تومان در وسط کویر شرکت فولادسازی راه‌اندازی شد که نیاز جدی به آب دارد و حالا می‌خواهند با هزینه گزاف آب را از دریا به آنجا منتقل کنند؛ این‌ها تصمیمات غلطی است که در حال اتخاذ شدن است.

راغفر اظهار داشت: از اقتصاد تولید محور که می‌توانستیم از دوران جنگ آن را پیگیری کنیم به اقتصاد رانت محور حرکت کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه چرا باید نرخ ارز را بالا ببرند با این توجیه که صادرات سودمندتر می‌شود، ولی در مقابل آن فشار بر تولیدکننده و مردم وارد می‌شود، گفت: مسئولان بالا شهرنشین، فرزندان آن‌ها پورشه سوار و خانواده‌های آن‌ها در خارج زندگی می‌کنند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا (س) خاطرنشان کرد: سال گذشته فولاد مبارکه و ۵ پتروشیمی ۵ میلیارد دلار سود کسب کردند؛ دولت در جیب آقایان است.

وی با بیان اینکه معتقدم بعد از جنگ هشت‌ساله تحمیلی، حالت جنگ از بعد نظامی به سمت اقتصادی تغییر پیدا کرد، گفت: مسئولی در رأس یک کمیسیون مجلس نشسته و دارای بی‌ام‌و ۳ میلیاردی است و از آن برای رفتن به استخر استفاده می‌کند.

راغفر تصریح کرد: به چه زبانی باید به مسئولان هشدار داد که وضعیت بحرانی است؛ سئوال این هست آیا واقعاً فقط سیف تصمیمات را می‌گرفت و باید کنار گذاشته شود؛ در این سه دهه شاهد مثلث شوم سفته‌بازی، دلالی و رباخواری هستیم.

برنامه دولت برای مهار تورم چیست؟

وی با بیان اینکه ما اعمال سیاست‌های خصمانه آمریکا در سایر کشور‌ها را مطالعه کرده‌ایم، اظهار داشت: اعتصاب کامیون داران پیش‌ازاین نیز در شیلی رخ‌داده بود؛ معتقدم کودتایی در حال انجام است؛ از دولت سئوال داریم که چه برنامه‌ای برای مهار تورم دارد؟

عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا (س) گفت: خانمی ترکیه‌ای که در اف‌بی‌آی کار می‌کرده گفته اطلاع داریم که سیاستمداران آمریکایی به دنبال پیاده‌سازی کودتایی ناگهانی در ایران هستند؛ زمینه ارزان شدن کودتا در ایران را در حال فراهم کردن است.

وی وضعیت ارز در این چندماهه را شوک‌آور عنوان کرد و اظهار داشت: هیچ جای دنیا نمی‌توانید پیدا کنید که بانک مرکزی دلالی را برای قیمت‌گذاری ارز به وسط میدان بفرستد.

راغفر با بیان اینکه برنج در این مدت ۴۶ درصد افزایش قیمت پیداکرده است، گفت: عده‌ای به اسم بخش خصوصی ارز گرفتند، ولی وارداتی هم انجام نگرفت.

وی یادآور شد: پتروشیمی‌ها ارز ۳۸۰۰ تومان دریافت کردند و حالا کالا را با قیمت دلار ۱۱ هزارتومانی عرضه می‌کنند؛ اینکه شخص مسئول دولتی خود در بخش اقتصادی فعالیت دارد یعنی فساد.

پرداخت یک تریلیون تومان بهره از سوی نظام بانکی در ۵ سال اخیر

عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا (س) به کارکرد نظام بانکی اشاره کرد و گفت: این نظام بانکی ظرف ۵ سال اخیر بیش از یک تریلیون تومان بهره پرداخت کرده‌اند و معلوم هست که این مسئله تورم‌زا و ضد تولید است.

وی تصریح کرد: شرایط به‌گونه‌ای شده که ۸۵ درصد سپرده‌های بانکی کشور متعلق به ۲.۵ درصد از جمعیت کشور است.

راغفر به اهمیت مدیریت عرضه و تقاضا ارز اشاره کرد و گفت: اگر قیمت روزافزون ارز اتفاق بیفتد قطعاً تولید به‌طور کامل از بین خواهد رفت و این خواست غرب است؛ گفته می‌شود دولت ظرف یک هفته ۲۰ میلیارد دلار تخصیص داده‌اند.

وی اقدام به برقراری پیمان‌های ارزی را یکی از کار‌هایی بیان کرد که باید دولت انجام دهد، اظهار داشت: منابع متعددی داریم که می‌توان پیشنهاد داد که دولت چه‌کار‌هایی انجام دهد و انجام ندهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت