هشدار درباره جنگ اقتصادی ترامپ علیه کشورهای مختلف
یک نویسنده انگلیسی در یادداشتی به احتمال تشکیل محوری از کشورهایی که هدف تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند اشاره کرد و نوشت، بهتر بود رئیس جمهور آمریکا در یک زمان تنها یک جنگ تجاری را دنبال میکرد.
خبرگزاری فارس: «مارک آلموند» مدیر «موسسه تحقیقات بحران آکسفورد» در یادداشتی به اقدامات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه برخی کشورها و راهاندازی جنگ تجاری علیه آنان اشاره کرد.
آلموند در روزنامه «تلگراف» نوشت، ترامپ بعد از اعمال تعرفههای سرسختانه برای تولیدات چینی، مدعی شد که میتوان به راحتی پیروز جنگهای تجاری شد. وی بعد از آن، تحریمهای هستهای را علیه ایران بازگرداند و ارزش پول رایج ترکیه را در مقابل دلار را با اعمال تعرفه بر فولاد و آلومینیوم پایین برد و تحریم علیه روسیه اعمال کرد.
تلگراف در ادامه نوشت، علت اصلی تمام هزینههای اقتصادی که ترامپ بر این کشورهای هدف تحمیل کرده، دلایل سیاسی است. نویسنده افزود، رئیس جمهور آمریکا با تهدید و با تله اقتصادی سعی در به زانو درآوردن کره شمالی دارد در نتیجه فرض میشد که ایرانیها و روسها با رکود پول رایج و رکود اقتصادشان، تسلیم واشنگتن شوند. از سوی دیگر ترکیه هم تحت فشار آمریکا بود تا یک شهروند آمریکایی را بعد از دستگیری در کودتای سال ۲۰۱۶، آزاد کند.
الموند افزود «آیا نکته تحریمها، به انزوا کشاندن یک کشور نیست؟ ایجاد یک ردیف از افراد منفور از [تنگه] «بُسفُر» تا «پکن»، میتواند با نتیجه معکوس مواجه شود».
نویسنده در ادامه هشدار داد، رویکرد ترامپ و هدفگیریهای متفرق وی برای تحریم حریفانش، خطر ایجاد یک محور متحد در میان کشورهای تحریم شده را به دنبال دارد.
الموند در یادداشت تلگراف افزود «به طور جداگانه، ایران، ترکیه، روسیه و حتی چین در مقابل فشار آمریکا ضعیف هستند. اما اگر این کشورها در کنار هم قرار بگیرند، حمایت مشترک آنها و قابلیتشان برای ایجاد آشفتگی میتواند اقدامات آمریکا را زیانبخش کند».
نویسنده ادامه داد، اگر ایران، ترکیه، روسیه و چین در کنار هم قرار بگیرند میتوانند یک سرزمین ژئوپلتیک تازه در جهان تشکیل دهند.
الموند درباره ترکیه گفت که «موقعیتش به عنوان نقطه اتصال اروپا، آسیا، هم مرز بودن با روسیه، ایران، عراق و سوریه دلیل این مسئله بود که واشنگتن همواره خواستار حضور ترکیه در ناتو بود».
یادداشت تلگراف در ادامه افزود، به همین دلیل است که اکنون روسیه تحریمهای ترامپ علیه مسکو و آنکارا را دستاورد بزرگی میداند.
رئیس «موسسه تحقیقات بحران آکسفورد» در انتها نوشت، مقابله همزمان ترامپ با کشورهایی که اصطلاحا وی «محور تحریمشدهها» نامید، میتواند مسائلی را برای روابط بینالمللی روشن کند.
نویسنده افزود، در واقع ترامپ همه را مجبور میکند موضع خود را انتخاب کنند گرچه ترامپ خردمندی پیشینیان خود مانند «آبراهام لینکلن» در زمان جنگهای داخلی را فراموش کرده است که در یک زمان باید تنها یک جنگ در جریان باشد.
در انتهای یادداشت آمده است، اکنون نیز برای ترامپ عاقلانهتر این بود که وی تنها یک جنگ تجاری در یک زمان دنباله میکرد و در آن صورت هر یک از این کشورها در برابر آمریکا قابلیت کنترل بیشتری داشتند.
دیدگاه تان را بنویسید