ایرنا: وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: موضوع قیمت هرکیلوگرم شیرخام با نرخ یکهزار و ۵۷۰ تومان که پس از چهارسال ثبات قیمت، نسبت به نرخ قبل ۹ درصد افزایش پیدا کرده بود، با هماهنگی کارخانههای لبنی، مصوبه ممنوعیت صادرات شیرخشک منتشر شد تا دامداران شیرخام خود را ارزانتر از نرخ مصوب جدید، عرضه کنند.
وی گفت: اکنون حدود ۱۱ میلیون تن شیرخام توسط دامداریهای کشور تولید میشود، و با توجه به فساد پذیری این فرآورده دامی، دامداران باید به فوریت آن را در اختیار مصرف کننده قرار دهند و کارخانههای لبنی میتوانند از این مشخصه برای مدیریت قیمت و خرید ارزان، استفاده کنند.
به گفته مقدسی، هشت میلیون تن شیر خام از کل تولید سالانه وارد صنایع و بقیه به مصرف سنتی و خودمصرفی میرسد.
وی ضمن انتقاد نسبت به موضوع ممنوعیت صادرات شیرخشک گفت:: ایران پیش از این از صادرکنندگان شیرخشک بود و سال گذشته ۱۵ هزار و ۸۹۲ تن شیر خشک به کشورهای هدف صادر کرده است، اما اجرای ممنوعیت صادرات، موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی میشود.
رئیس هیأت مدیره کانون انجمنهای صنفی گاوداران ایران اضافه کرد: طی سالهای گذشته دولت برای حمایت از دامداران اقدام به خرید شیر مازاد آنها کرده تا تبدیل به شیرخشک شود و همسو با اقدام دولت بخشی از شیرخشک توسط صنایع لبنی تولید میشد.
وی گفت: بخش عمده شیرخشکی که نزد صنایع لبنی مانده بود دولت را مجبور ساخت تا ۲۰۰ میلیون تومان مشوق صادراتی برای این محصول بپردازد که سود آن به جیب کارخانههای لبنی رفت و پولی به دامداران و تولیدکنندگان شیرخام پرداخت نشد.
مقدسی افزود: اقدام وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ممنوعیت واردات شیرخشک برخلاف ممنوعیت صادرات به نفع تولید کنندگان شیرخام و دامداران است.
وی اظهارداشت: طبق قانون انتزاع دستور ممنوعیت صادرات و واردات محصولات کشاورزی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، اما وزیر صنعت معدن و تجارت بدون هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی ممنوعیت واردات و صادرات این محصولات را در قالب بخشنامه به گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرده است.
به گزارش ایرنا، دولت در تیرماه امسال واردات یک هزارو ۳۳۹ قلم کالا را با هدف حمایت از کالاهای مشابه داخلی ممنوع کرد که شیرخشک از جمله آنهاست.
دیدگاه تان را بنویسید