با افزایش قیمت گوشت مرغ، تخم مرغ هم گران شده است . چرا که همان مواد اولیه ای که برای تولید مرغ مصرف می شود، یعنی همان کنجاله ها برای تولید تخم مرغ هم مصرف می شود. این افزایش قیمت باعث شده که ارزش هرشانه تخم مرغ که تعداد تخم مرغ دارد، دست کم ۲۰هزار تومان قیمت داشته باشد. بر این اساس با یک دلار می شود ۱۵ تخم مرغ در سوپرمارکتهای سطح شهر خرید با یک مقایسه، پولی که شهروندان نیویورکی برای ۱۵ عدد تخم مرغ سفید می پردازنده ۴۸، ۴ دلار است. یعنی ۴۴هزار و ۸۰۰ تومان. یعنی تقریبا چیزی که ما با ۱۰ هزار تومان میخریم.
اگر در سال های اخیر بچه دار شده اید یا در اقوام نزدیک خود نوزاد دارید، احتمالا بدانید که تقریبا معروف ترین برند پوشک بچه که اقبال زیادی به آن وجود دارد پوشک مولفیکس یا پمپرز است. گرانی دلار باعث شده که هر بسته پوشک بیست تایی مولفیکس سایز یک که برای نوزادان تازه به دنیا آمده کاربرد دارد، در ایران یک دلار بیارزد. این در حالی است که شهروندان نگون بخت نیویورک برای پوشک بچه نوزادشان هشت دلار پول می دهند که میشود هشتاد هزار تومان. شاید به همین خاطر باشد که رشد جمعیت در کشور ما بالاتر از آمریکا است.
تی تاپ تقریبا کم ارزش ترین محصولی است که می توانید از دکه روزنامه فروشی بخرید. این کیک خوشمزه که دیگر برای ما دهه شصت هفتادی ها تبدیل به نوستالژی شده، نهایتا هزار تومان قیمت دارد. این یعنی با یک دلار آمریکا می توان ۱۰ عدد تی تاپ طلایی از دکه روزنامه فروشی خرید.
۱۲- پنج بسته آدامس بایودنت
بیایید آدامس های قاچاق با برندهای رنگارنگ فروشگاه زیرزمینی مترو را بی خیال شویم و برای خرید آدامس با برچسب های کیفی بهداشتی سری به مغازه های سطح شهر یزنیم. با این کار متوجه می شویم که قیمت هر بسته آدامس بایودنت که تبلیغات تلویزیونی هم دارد، دو هزار تومان است. با این حساب میشود با یک اسکناس سبز یک دلاری پنج بسته آدامش از سوپر مارکت محل خرید که در آن ۲۰ عدد آدامس وجود دارد.
۱۳- هزار پیامک فارسی داخل شبکه
احتمالا خاطرتان باشد قبل از اینکه پیام رسان های اینترنتی مثل تلگرام و وایبر یا به گوشی های تلفن همراه باز کنند، چه پیام هایی که با تق تق دکمه های کیبورد گوشی های قدیمی به یکدیگر نمی فرستادیم. اصلا یکی از امتیازات هر جوان ایرانی این بود که چقدر پیامک جوک و لطيقه در گوشی اش دارد. همین پیامکی که حالا جز در مواقع ضروری که دسترسی به اینترنت وجود ندارد استفاده نمی شود را اگر با حروف فارسی تایپ کنید به نرخ ۱۱۶ ریال به ازای هر پیامک برایتان محاسبه می شود. بر این اساس شما می توانید با هزینه کردن یک دلار ناقابل، حدود هزار پیامک فارسی داخل شبکه بفرستید.
سیاست اپراتورهای موبایلی کشور این سالها بیشتر به این سمت رفته که با جذب مشتری بیشتر، درآمدشان را به جای فروش سیمکارت از کنار فروش خدمات تامین کنند. همین موضوع باعث شده که این اپراتورها در شرایطی مثل نمایشگاهها، سیمکارت های خود را رایگان در اختیار مشتریانشان قرار دهند. اگر این شرایط خاص را کنار بگذاریم هر سیمکارت اعتباری به صورت معمول پنج هزار تومان قیمت دارد که نشان می دهد با یک دلار در ایران می توان صاحب دو سیم کارت شد.
۱۵-یک وعده ساندویچ و نوشابه معمولی
بیایید رستوران ها و فست فودهای لاکچری سطح شهر را کنار بگذاریم. وسط ظهر در حالی که صبح دیر از خواب پا شدید و فرصت صرف صبحانه نداشتید، احتمالا بسیار گرسنه باشید. در این شرایط که کسی سراغ رستوران لاکچری نمی رود معمولا در اینطور مواقع باید دنبال یک فست فود معمولی بود که حداقل گرسنگی وسط ظهرمان رفع شود و بتوانیم تا آخرشب دوام بیاوریم. در چنین فست فودهایی معمولا یک ساندویچ و نوشابه ساده نهایتا به هزار تومان قیمت داشته باشد که نشان می دهد یک دلار می تواند خرج ناهار یک شهروند ایرانی را تأمین کند.
دیدگاه تان را بنویسید