هشدار درباره بازگشت رکود به بازار مسکن

کد خبر: 855143

مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: افزایش قیمت زمین باعث ایجاد رونق کاذب برای مسکن در مدت کوتاهی شده و پس از آن دوباره رکود به مسکن بازگشته است.

هشدار درباره بازگشت رکود به بازار مسکن

خبرگزاری تسنیم: حسین عبده تبریزی اظهار کرد: به نظر می‌رسد سوداگران زمین ویژگی خاصی دارند از جمله اینکه هیچ‌گونه ارزش افزوده‌ای روی زمین خلق نمی‌کنند، بلکه با روابط خاصی که دارند به تغییر کاربری می‌پردازند و قیمت آن را افزایش می‌دهند.

وی تصریح کرد: سوداگران از این دست به آن دست شدن زمین، سود می‌برند. در واقع سوداگری زمین، بی ثبات کننده و مانع توسعه است و ارزش‌هایی که سوداگری برای زمین ایجا می‌کند برای جامعه، فایده اقتصادی و اجتماعی ندارد.

وی یادآور شد: امروز شاهدیم که در نظام بانکی این همه ارزش در بخش زمین و ساختمان جمع شده است و دلیلش نیز به سوداگری زمین مرتبط است. در حال حاضر در ایران، دولت‌ها از رانت‌هایی که برای سوداگری زمین ایجاد می‌شده، مالیات اخذ نمی‌کنند و به همین دلیل سوداگری زمین، فشار زیادی بر سایر بخش‌های اقتصادی ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید؛

۲ خبر خوش مسکنی برای مردم؛ پرداخت وام از محل اوراق به زوج‎ها تا ۱۶۰ میلیون تومان

عبده‌تبریزی با اشاره به اینکه ارزش افزوده فراوانی از طریق انباشت سرمایه‌ها در خرید زمین توسط بانک‌ها ایجاد شده است، افزود: افزایش قیمت زمین همواره سبب ایجاد رونق کاذب برای مسکن در مدت کوتاهی شده و پس از آن دوباره رکود به مسکن بازگشته است.

مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که افزایش قیمت زمین بر افزایش قیمت سایر کالا‌ها و خدمات تاثیرگذار است، اظهار کرد: افزایش قیمت زمین حتی یک اشتغال مولد هم ایجاد نمی‌کند. اگر قیمت زمین کاهش یابد منابع هنگفتی که در این محل انباشت شده آزاد می‌شود که می‌تواند برای سرمایه گذاری در سایر بخش‌های مولد و اشتغال زا بکار رود.

عبده‌تبریزی بیان کرد: اگر نظام مالیاتی کارآمدی برای ارزش‌های بدون فایده افزایش قیمت زمین داشته باشیم، طبیعی است که دائما از دست به دست شدن و انتقال طولی زمین از مالکی به مالک دیگر جلوگیری می‌شود.

وی همچنین با یادآوری این‌که هزینه‌های ساخت مسکن به هزینه زمین در کلانشهر‌ها ۳۰ به ۷۰ درصد است و این اتفاق به شهرسازی صدماتی وارد آورده است، افزود: در ۲۰ سال اخیر تعداد شرکت‌هایی که دپارتمان‌های ساختمانی ایجاد کرده‌اند، روز به روز افزایش یافته است. به عنوان مثال، بانک‌ها، شرکت‌های صنعتی و تولیدی، شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های خودروسازی، شرکت‌های فولادی و ... زیرمجموعه‌های ساختمانی ایجاد کرده‌اند، این در حالی است که این شرکت‌ها قرار نیست از محل ساخت و ساز سود ببرند، بلکه عمدتاً به دنبال انتفاع از منابع سوداگری زمین هستند.

عبده تبریزی یادآور شد: سازمان ملی زمین و مسکن به عنوان سیاستگذار اصلی زمین‌شهری موظف است تا قیمت زمین در سراسر کشور را برای همه شهروندان قابل تحمل نگه دارد. این سازمان می‌تواند با اعمال سیاست‌ها و ابزار‌هایی مانند ابزار‌های مالیاتی و تعیین نوع کاربری، از افزایش قیمت زمین جلوگیری کند.

وی همچنین گفت: مدیر زمین می‌داند که تا آن زمان که ساختار‌های تصمیم گیری مربوط به مدیریت اراضی برعهده افرادی است که صرفا روی منافع خاص خودشان اخذ تصمیم می‌کنند منابع مشترک زمین در جغرافیای ایران به نرخ غیرقابل پایداری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

عبده تبریزی ادامه داد: کاهش سهم زمین در قیمت نهایی مسکن، کالا و خدمات به تقویت قدرت خرید خانوار‌ها و افزایش قیمت زمین شهری به افزایش هزینه‌های ایجاد و توسعه خدمات شهری منجر می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت