دست رد بر پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی قیمت گندم

کد خبر: 853157

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: وزارت جهاد کشاورزی در ۲ مرحله، پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی قیمت گندم را به شورای اقتصاد اعلام کرده و این شورا هر دوبار، پیشنهاد مطرح شده را رد کرد.

دست رد بر پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی قیمت گندم

خبرگزاری مهر: عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: وزارت جهاد کشاورزی در ۲ مرحله، پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی قیمت گندم را به شورای اقتصاد اعلام کرده و این شورا هر دوبار، پیشنهاد مطرح شده را رد کرد.

به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، جلال محمودزاده درباره کاهش میزان تولید گندم درپی عدم افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، اظهار داشت: قیمت خرید تضمینی گندم باید بیش از ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کرد زیرا میزان تورم و قیمت نهاده‌ها، ماشین‌آلات و کود بیشتر بوده است.

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قیمت گندم باید بین هزار و ۶۰۰ تا هزار و ۷۰۰ تومان در نظر گرفته می‌شد، گفت: متاسفانه در حال حاضر قیمت گندم خارجی حدود ۲ هزار و ۱۰۰ تومان است، اگر قصد داشته باشیم گندم خارجی خریداری کنیم باید برای هر کیلوگرم ۲ هزار و ۱۰۰ پول پرداخت کنیم این درحالی است که دولت گندم تولید داخل را با قیمت هزار و ۳۰۰ خریداری می‌کند.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه گندم تولید داخل از کیفیت بهتری نسبت به گندم خارجی برخوردار است، ادامه داد: کیفیت گندم تولید شده در ایران به واسطه تعداد روزهای آفتابی در کشور افزایش پیدا می‌کند و بهتر از گندم خارجی است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت در زمینه اعلام قیمت خرید گندم غفلت کرد و در این موضوع تنها جهاد کشاورزی مقصر نیست بلکه کل بدنه دولت و شورای اقتصاد تقصیر دارند، عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در دو مرحله پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی قیمت گندم را به شورای اقتصاد اعلام کرده و این شورا هر دو بار پیشنهاد مطرح شده را رد کرد.

وی با بیان اینکه عدم افزایش قیمت خرید تضمینی گندم باعث شده تا کشاورزان به دنبال کشت محصولات دیگر بروند و از کشت محصولات استراتژیک فاصله بگیرند، تصریح کرد: قوانین و آیین‌نامه‌های ابلاغی در زمینه خرید تضمینی گندم مشکلات بسیار زیادی ایجاد کرد و باعث شد بین ۱۴ تا ۱۵ درصد میزان خرید گندم کاهش داشته باشد.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کاهش میزان خرید تضمینی گندم حاکی از کاهش تولید و یا هدایت گندم خوراکی به سمت دامداری‌ها است، اضافه کرد: با توجه به گرانی نهاده‌های دامی و کاهش قیمت گندم تعدادی از افراد محصولات را به سمت مصرف دام و طیور هدایت کردند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه مسائل اتفاق افتاده نشان داد دولت در زمینه گندم هنوز به خودکفایی نرسیده زیرا مدیریت غلطی دارد و نمی‌تواند بازار داخلی را تنظیم کند، خاطرنشان کرد: اگر روند غلط موجود در زمینه خرید تضمینی گندم ادامه داشته باشد مطمئنا تولید گندم بیشتر از حال کاهش پیدا می‌کند و وابستگی دولت و کشور به واردات افزایش پیدا می‌کند و این موضوع زنگ خطری برای تولید محصول استراتژیک گندم است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد