بورس برای میادین نفتی ۳۰۰ هزار میلیارد ریال جذب می‌کند

کد خبر: 830723

مدیرعامل بورس انرژی گفت: برای طرح‌های نفتی از طریق بورس تا ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی جدید جذب می‌شود.

بورس برای میادین نفتی ۳۰۰ هزار میلیارد ریال جذب می‌کند
ایرنا: مدیرعامل بورس انرژی گفت: برای طرح‌های نفتی از طریق بورس تا ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی جدید جذب می‌شود. سیدعلی حسینی درباره جزییات استفاده از بورس برای تامین مالی اجرای پروژه‌های نفتی، بیان داشت: پیش از نوسان‌های نرخ ارز، مذاکرات اولیه برای جذب ۱۰ میلیارد دلار از طریق بورس برای صنعت نفت، انجام شده بود.
مدیرعامل بورس انرژی به طرح جذب منابع مالی مردمی برای توسعه و نگهداشت تولید میدان‌های نفتی کشور توسط بازار سرمایه، اشاره کرد و افزود: بورس انرژی آمادگی دارد در قالب «صندوق پروژه» و نیز «اوراق سلف» تامین مالی این پروژه‌ها را انجام دهد.
حسینی ادامه داد: سودآوری خوب، شناخته شده بودن و ضمانت توسط وزارت نفت از مزایای معرفی پروژه‌های نفتی در بورس هستند که باعث افزایش استقبال از آن‌ها می‌شود. «البته باید توجه داشت مبلغ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان که پیش بینی شده است، به یکباره تامین نمی‌شود و به صورت تدریجی تحقق می‌یابد».
حسینی بر لزوم تنوع بخشی در تامین مالی پروژه‌های اقتصادی را تاکید کرد و گفت: باید یک سبد و پرتفوی از ابزار‌های مختلف سرمایه گذاری شکل بگیرد که در آن سرمایه گذاری خارجی، سرمایه گذاری داخلی و منابع مالی بورسی وجود داشته باشد. مدیرعامل بورس انرژی تصریح کرد: متنوع سازی سبد سرمایه گذاری سبب کاهش ریسک در پروژه‌ها می‌شود. ** افزایش ۴۶۰ میلیون بشکه‌ای تولید میادین نفتی قرار است بخش عمده منابع مالی جذب شده از طریق بورس انرژی، صرف اجرای طرح‌های نگهداشت و تولید ۲۹ میدان نفتی شود که بازپرداخت تمام اصل و فرع پول از محل اجرای طرح‎ها انجام می‌شود. وزیر نفت چندی پیش درباره مصوبه شورای اقتصاد برای افزایش تولید از ۲۹ میدان نفتی گفت: با اجرای این طرح در مدت سه سال ۴۶۰ میلیون بشکه به تولید ۲۹ میدان نفتی اضافه می‌شود. «بیژن زنگنه» افزود: ۲۹ طرح برای نگهداشت و افزایش تولید میدان‌های در حال بهره‌برداری در ایلام، خوزستان، گچساران، فلات قاره و فارس طراحی شده که منابع مالی آن قرار است از طریق مردم تامین شود. وی با بیان این که همه فعالیت‌های مربوط به افزایش برداشت از این میدان‌ها به شرکت‌های ایرانی واگذار می‌شود، افزود: بیش از ۷۵ درصد تجهیزات برای توسعه برداشت ایرانی است و فهرست گسترده‌ای از تجهیزات ایرانی ضمیمه قرارداد می‌شود که پیمانکاران مکلفند این تجهیزات را از شرکت‌های ایرانی خریداری کنند.
زنگنه اعلام کرد مناقصات این طرح‌ها در جریان است و قرارداد‌ها امسال آغاز می‌شود. مدت اجرای طرح از زمان اولیه ۲ سال است که براین اساس در سه سال ۴۶۰ میلیون بشکه به تولید اضافه می‌شود و سپس تا ۲ میلیارد بشکه افزایش تولید خواهیم داشت که درآمد زیادی برای کشور ایجاد می‌کند. ** استفاده از صندوق پروژه برای تامین منابع مالی طرح‌های جدید
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز چندی پیش خبر داد برای نخستین بار صندوق پروژه برای تامین منابع مالی در طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید نفت تعریف شده و در حال مذاکره برای ثبت آن هستیم.
«علی کاردر» گفت: بخشی از ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه‌ای که برای اجرای طرح‌های نگهداشت تولید تعریف کرده‌ایم در قالب صندوق پروژه اجرا می‌شود.
وی ادامه داد: در قالب صندوق پروژه، یونیت‌های (واحدهای) سرمایه‌گذاری برای شهروندان و پیمانکاران در نظر گرفته می‌شود که فروش آن‌ها به صورت ریالی، اما بر اساس قیمت دلار ۴۲۰۰ تومانی خواهد بود.
«پرداخت سود‌های شناسایی شده صندوق‌های پروژه نیز بر اساس قیمت روز دلار است».
به گزارش ایرنا، برای توسعه بخش بالادست (اکتشاف و تولید) و پایین دستی صنعت نفت (پالایش، پتروشیمی و ...) به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که با توجه به محدودیت‌های خارجی، باید بخشی از آن از محل منابع داخلی تامین شود که از جمله آن‌ها بازار‌های سرمایه و منابع مالی مردمی است.
صندوق پروژه از ابزار‌های جدید تامین مالی در بازار بورس است که باعث تسهیل اجرای پروژه‌های بزرگ می‌شود، این صندوق‌ها مبتنی بر سهام بوده و دارندگان واحد‌های سرمایه گذاری، در پروژه شریک می‌شوند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت