هشدار به فاجعه نفت ۱۰۰ دلاری برای آمریکا
بانک "یو بی اس" هشدار داد قیمت نفت به سطح حساسی برای رشد اقتصادی جهانی رسیده و ممکن است در صورت تداوم افزایش، اقتصاد آمریکا را دچار رکود کند.
خبرگزاری ایسنا: بانک "یو بی اس" هشدار داد قیمت نفت به سطح حساسی برای رشد اقتصادی جهانی رسیده و ممکن است در صورت تداوم افزایش، اقتصاد آمریکا را دچار رکود کند.
این بانک سرمایه گذاری سوئیسی جدیدترین موسسه مالی است که نسبت به پیامدهای اقتصادی سه رقمی شدن قیمت نفت هشدار میدهد.
نفت تحت تاثیر تاثیر تقاضای قوی، کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان بزرگ و تنشهای ژئوپلیتیکی فزاینده در خاورمیانه و ونزوئلا، نزدیک به بالاترین رکورد خود در سه سال و نیم گذشته معامله میشود.
نفت برنت سال گذشته حدود ۴۸ درصد رشد قیمت داشت و اخیرا به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه صعود کرد. در این بین، قیمت نفت خام آمریکا ۴۳ درصد طی یک سال گذشته افزایش داشت و اخیرا به مرز ۷۲ دلار در هر بشکه صعود کرد.
زمانی که قیمت نفت به شدت افزایش پیدا میکند، هزینه سوخت را بالا برده و توان خرید مصرف کنندگان یک اقتصاد را کمتر میکند. اما زمانی که قیمت نفت به شدت کاهش پیدا میکند، روی رشد کشورهای تولیدکننده تاثیر منفی میگذارد.
طبق گزارش "یو بی اس"، تا این اواخر قیمت نفت بین محدوده ۵۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه بود. با این حال اکنون که نفت به مرز ۱۰۰ دلار نزدیکتر شده، تاثیر قیمتهای بالاتر نفت دوباره منفی میشود.
اقتصاددانان "یو بی اس" اظهار کرده اند قیمت مناسب نفت که تاثیر مثبتی بر رشد اقتصاد جهانی خواهد گذاشت، بین ۵۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه است.
صعود نفت به ۱۰۰ دلار در هر بشکه، برآورد "یو بی اس" از رشد جهانی در سال ۲۰۱۹ را از ۴ به ۳.۸۶ درصد تنزل خواهد داد. تورم نیز در صورت بالا ماندن قیمت نفت، از ۳.۱ به ۴ درصد افزایش خواهد یافت.
پیامدهای اقتصادی نفت ۱۰۰ دلاری در نقاط مختلف جهان متفاوت خواهد شد، اما مطمئنا ریسکها برای اقتصاد آمریکا را افزایش میدهد.
به گفته تحلیلگران "یو بی اس"، ما باید احتمال افزایش قیمت نفت را جدی بگیریم به خصوص که افزایش قیمت نفت قبل از پنج رکود از شش رکود گذشته اتفاق افتاده است.
بر اساس گزارش "یو بی اس"، افزایش قیمت نفت در سال میلادی جاری، یازدهمین افزایش بزرگ قیمت نفت در ۷۰ سال گذشته بوده است. اقتصاددانان این بانک هشدار دادند که روند افزایش نفت به دلایل متعدد ممکن است ادامه پیدا کند.
توافق میان کشورهای اوپک و غیراوپک برای محدود کردن تولید و حذف مازاد عرضه، سطح ذخایر نفت جهان را کاهش داده است. در این بین، تنش ژئوپلیتیکی و تحریمهای آمریکا علیه ایران و ونزوئلا، ابهاماتی را نسبت به آینده عرضه نفت به وجود آورده است و از سوی دیگر، افزایش تولید آمریکا نمیتواند با تقاضای رو به رشد برابری کند و "یو بی اس" تصور میکند که تاثیر سرمایه گذاری اندک در پروژههای نفتی بزرگ از سال آینده ملموس خواهد شد.
انتهای پیام
دیدگاه تان را بنویسید