خبرگزاری تسنیم: معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی گفت: برای جلوگیری از روند نابسامان شهرها درصدد هستیم تا ضوابط ساخت و ساز تغییر کند.
محمد سعید ایزدی گفت: به استناد مصوبه ۹۵ شورای شهرسازی، وزارت راه و شهرسازی موظف شده است که در کلانشهرها به شناسایی پهنههای پر خطر و تعیین حریم بپردازد که خوشبختانه پهنههای سه گانه گسل در شهر تهران تهیه شد.
وی با بیان اینکه در کرج و تبریز نقشه پهنه فعال گسلها تهیه شده است گفت: در تهران این عرصهها مشخص شده است و شهرداری نباید بر روی پهنههای مشخص شده، مجوز ساخت و ساز به ساختمانهای مهم از جمله مراکز درمانی و خدماتی و ... دهد .
ایزدی گفت: ۲ فعالیت بعد از ابلاغ نقشهها باید مورد توجه قرار گیرد که یکی ممانعت از ساخت و ساز در پهنههای پرخطر و دوم مقاوم سازی ساختمانهاست.
وی افزود: دقت نقشههای پهنههای گسل بسیار بالاست یعنی به طور مجزا در هرپلاک مشخص شده است که آیا ساختمان بر روی گسل است یا خیر؟
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با تاکید وزیر راه و شهرسازی این نقشهها انتشار عمومی شده است و مردم میتوانند با مراجعه به سایت وزارت راه و شهرسازی از محل قرار گرفتن منزل خود بر روی گسل اطلاع داشته باشند.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی افزود: به دنبال سیاستهای توسعهای وزارت راه و شهرسازی برنامه باز آفرینی را به تصویب ستاد ملی رساندیم.
ایزدی ادامه داد: در باز افرینی شهری بیش از ۱۳۴۰ محله را شناسایی کردیم و، چون این طرح محله محور است باید شرایط را برای دگرگونی ساکنان محله داشته باشیم تا باعث ارتقای کیفیت زیر ساختها شود.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سهم تک تک دستگاهها در این طرح مشخص و ابلاغ شد که بخشهای دارای اولویت با محوریت بخش خصوصی است.
ایزدی در باره پروژه سیروس گفت: محله سیروس یکی از پروژههای تامین مسکن با الگوی معاوضه است و به دلیل اینکه ما تاکید داریم براساس الگوی محله باشد ممکن است مورد استقبال سازندگان قرار نگیرد.
وی بیان کرد: در بسیاری از پروژههای نوسازی بدلیل رویکرد سوداگرانه، ساخت و ساز در بافتها از کیفیت مناسب برخوردار نیستند.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: امیدواریم پروژه سیروس با حداقل بارگذاری در این بافتها اجرا شود.
ایزدی درباره تغییر رویکرد وزارت راه و شهرسازی گفت: در وزارت راه و شهرسازی تاکید داریم نظام برنامه ریزی شهری را دگرگون کنیم و چارچوب طرحهای جاری و ضوابط ساخت ساز را تغییر دهیم.
دیدگاه تان را بنویسید