روش های تربیت مدیر جهادی؛ از بدو تولد تا دانشگاه
چندی پیش ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دولت از ما خواستند که در ارتباط با بحث فرهنگی به آن ها کمک و یاری برسانیم. در جلسه ای که با حضور نماینده وزیر علوم و نماینده وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، ما عرض کردیم که شما بیایید و نظام آموزشی را به نحوی بازطراحی کنید که در راستای اقتصاد مقاومتی گام بردارد، به این شکل که فارغ التحصیلان مدارس ما و دانشگاه های ما اگر در پست مدیریتی ظاهر شدند به یک مدیر جهادی مبدل شوند. اگر در فضای خصوصی وارد بازار کار شدند، یک کارآفرین موفق باشند و این کاملا شدنی است ودر دسترس است.
سرویس اقتصادی فردا؛ دکتر حجت الله عبدالملکی: بحث نظام مند کردن سبک مدیریت جهادی موضوعی است که توجه به آن می تواند بخش اعظمی از مشکلات معیشتی و اقتصادی که امروز مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند را از سر راه آن ها بردارد. گام اول در مسیر تحقق این امر تولید و تربیت مدیر جهادی است که البته به یک الگوی نظام مند تربیتی نیاز دارد و از سویی به شکل بدیهی و بر مبنای اندیشه ای منطقی، این حرکت را به صورت سیستماتیک می توان انجام داد و محقق کرد. کاملا مشخص است که دستیابی به این مبانی، فرایند و ساز و کارهای مختص به خود را نیازمند است.
اگر بخواهیم مثلا فارغ التحصیلان دانشگاه هایمان در قامت مدیران جهادی ظاهر شوند، طبیعتا باید نظام آموزشی مان را به همراه نظام تربیتی مان مورد بازبینی جدی قرار دهیم. این تربیت قبل از تولد شروع می شود. یعنی مادری که جنینی را در رحم دارد و بنایش بر این است که یک فرزند موفق، آینده دار و در عین حال همراه با ارزش های اخلاقی، انسانی و معرفتی تربیت کند.
اگر تمام این شاخصه ها با برخی دیگر از محاسن اخلاقی و تخصصی دیگر توامان شود فرزندی تربیت خواهد شد که در حد و اندازه های یک مدیر جهادی موفق می تواند در جامعه نقش مثبت ایفا کند. پس تربیت مدیر جهادی قبل از تولد شروع می شود، تا بعد از تولد و دوران مختلف، از کودکی و نوجوانی گرفته تا جوانی و ورود به دانشگاه. تمام نظام مدیریت تربیتی باید به شکلی تنظیم شود که مقدمات این کار را فراهم کند. مهد کودک های ما باید در همین راستا ادبیات شان را تغییر دهند و دولت و نظام اموزشی و دانشگاه ها نیز می بایست به همین ترتیب عمل کنند.
نظام آموزشی باید در بخش آموزش های رسمی و کتاب هایی که آموزش می دهند - چه در تربیت های رسمی و چه در تربیت های غیررسمی مثل اردو - گزاره های مدیریت جهادی را به طور غیر مستقیم به فرزندان متناسب اب گروه سنی شان آموزش دهد. گاهی در سخنرانی هایم که مخاطبین پدر و مادران و بعضی وقت ها نیز معلمان و اساتید دانشگاه که اساس این فضای تربیتی هستند، عرض می کنم که تصور کنید کسی که زیر مجموعه شماست حال نوزاد، یا دانش آموز و یا دانشجوی شماست، قرار است در یک مدت زمان مشخص و معین یک وزیر یا رئیس جمهور به درد بخور شود که معاونینش را جهادی و انقلابی نام می گذاریم. شما از امروز به چه شکلی برنامه تربیتی خود را دنبال خواهید کرد؟ تصور کنید این شخصی که نظام تربیتی او در دستان شماست، قرار است رئیس جمهور شود، این رئیس جمهور آینده را چگونه تربیت می کنید؟ ما در این زمینه به شدت احتیاج به تولید محتوا داریم.
چندی پیش ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دولت از ما خواستند که در ارتباط با بحث فرهنگی به آن ها کمک و یاری برسانیم. در جلسه ای که با حضور نماینده وزیر علوم و نماینده وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، ما عرض کردیم که شما بیایید و نظام آموزشی را به نحوی بازطراحی کنید که در راستای اقتصاد مقاومتی گام بردارد، به این شکل که فارغ التحصیلان مدارس ما و دانشگاه های ما اگر در پست مدیریتی ظاهر شدند به یک مدیر جهادی مبدل شوند. اگر در فضای خصوصی وارد بازار کار شدند، یک کارآفرین موفق باشند و این کاملا شدنی است ودر دسترس است. ما در این چارچوب به ادبیاتش دسترسی داریم، فقط باید محتوا طراحی شود و فرایندها و ساز و کارهایش به این سمت برود. متاسفانه این پیشنهاد را نه نماینده وزیر علوم پذیرفت و نه نماینده وزارت آموزش و پرورش.
دیدگاه تان را بنویسید