آخرین تغییرات قیمت اقلام شب عید ۹۷ +جدول
آشفتگی در بازار اقلام اساسی به بهانههای مختلف در طول سال اتفاق میافتد که با نزدیک شدن به ایام پایانی سال این موضوع شیب تندتری به خود میگیرد.
باشگاه خبرنگاران جوان: آشفتگی در بازار اقلام اساسی به بهانههای مختلف در طول سال اتفاق میافتد که با نزدیک شدن به ایام پایانی سال این موضوع شیب تندتری به خود میگیرد.
دولت در حالی به استقبال تنظیم بازار اقلام اساسی عید ۹۷ میرود که این روزها بازار گوشت قرمز، برنج خارجی و مرغ با نوساناتی روبه رو شده است. در حالیکه با وعده و وعیدهای مسئولان مبنی بر ثبات قیمت، مردم انتظار دارند که آب از آب تکان نخورد، اما انگار دلالان و گران فروشان به بازار بدون متولی عادت کردند و قصد دارند در این ایام بیشترین سود عایدشان شود.
البته ناگفته نماند که حقوقهای ناچیز کارگری و کارمندی جوابگوی این افزایش قیمتها نیست و بسیاری از مردم توان خرید مایحتاج شب عید خود را ندارند.
آخرین بررسیها از بازار اقلام اساسی شب عید حاکی از آن است که قیمت برنج ایرانی و خارجی، گوشت قرمز، مرغ، میوه، آجیل و خشکبار و گل دستخوش تغییر و تحولاتی در بازار قرار گرفته است درحالیکه به گفته فروشندگان تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد و مردم بیشتر نظاره گر بازار هستند.
در این میان شرکت پشتیبانی امور دام، تعاون روستایی و بازرگانی دولتی برای آنکه در این ایام کمترین فشار از حیث نوسان قیمت بر مردم وارد شود اقدام به توزیع برنج خارجی، گوشت مرغ منجمد، گوشت قرمز گرم گوسفندی وارداتی و منجمد و سیب و پرتقال در بازار کردند تا قشرهای ضعیف جامعه بتوانند در این ایام مایحتاج خانوارهای خود را تهیه کنند که در صورت کمبود نظارت دستگاهها شاهد جولان دلالان و افزایش بیش از پیش قیمتها در بازار خواهیم بود.
علی بهرهمند رئیس اتحادیه شیرینی و شکلات در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورز، با اشاره به اینکه محدودیتی در توزیع شیرینی شب عید وجود ندارد، اظهار کرد: هم اکنون تمامی قنادیها آماده ارائه عرضه محصولات خود هستند.
وی از ثبات نرخ شیرینی در ایام نوروز خبر داد و گفت: اتحادیه برنامهای برای افزایش قیمت محصولات خود ندارند و بدین منظورهیچ از یک واحدها مجاز به افزایش قیمت نیستند و در صورت تخلف مردم میتوانند شکایت خود را از طریق سامانه ۱۲۴ و شماره اتحادیه ۶۶۹۴۴۴۹۹ مطرح کنند.
بهره مند، نرخ هر کیلو شیرینیتر را ۲۱ هزار و ۵۰۰، زیان، پاپیون و برنجی ۱۸ هزار، گل محمدی ۱۷ هزار و ۵۰۰ و کیک یزدی ۱۳ هزار تومان اعلام کرد.
*آجیل ارزان شد علیرضا ارزانی ممقانی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، از کاهش قیمت اقلام اجیل و خشکبار در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت انواع اقلام آجیل و خشکبار روبه کاهش است و هیچ گونه کمبودی در توزیع محصول در بازار وجود ندارد.
وی افزود: با وجود رکود حاکم بر بازار و وضعیت نامناسب اقتصادی، اما مردم به سبب کاهش ملموس قیمت اقدام به خرید اقلام مورد نیاز خود کردند.
ارزانی ممقانی نرخ هر کیلو آجیل مخلوط ۲۵ تا ۷۰ هزار، پسته ۴۰ تا ۸۰ هزار، فندق ۳۵ هزار، بادام درختی ۶۵ هزار، تخمه ژاپنی ۱۵ تا ۳۵ هزار، کدو گوشتی ۲۰ تا ۳۰ هزار، اجیل چهار مغز ۷۵ هزار و بادام هندی ۷۵ تا ۸۵ هزار تومان است.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار طی توصیهای به مردم گفت: از مردم تقاضا داریم که خرید خود به روزهای پایانی سال موکول نکنند چرا که آجیل و خشکبار نیاز به فراوری دارند، ضمن آنکه از خرید آجیلهای رنگی و پرنمک نیز اجتناب کنند.
* افزایش هزارتومانی گوشت قرمز در بازار علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به اخرین وضعیت بازار گوشت قرمز در روزهای پایانی سال گفت: هم اکنون گوشت داخلی و وارداتی به اندازه کافی در دسترس مردم است و هیچ گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی از افزایش دو برابر تقاضا برای خرید گوشت در بازار خبر داد و افزود: تقاضا برای خرید محصولات پروتئینی از جمله گوشت در روزهای پایانی سال دو برابر افزایش یافته که این امر تا حدودی بر قیمتهای بازار تاثیر گذاشته است.
ملکی از افزایش هزار تومانی نرخ گوشت در بازار خبر داد و گفت: اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۴۱ تا ۴۲ هزار تومان به مغازه دار و ۴۴ هزار تومان به مشتری عرضه میشود.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در پاسخ به این سوال که امکان افزایش مجدد قیمت در ایام نوروز وجود دارد، بیان کرد: با توجه به آنکه مردم در ایام پایانی سال مایحتاج خود برای ایام نوروز را تهیه میکنند، بنابراین تعطیلی کشتارگاه ارتباطی به افزایش قیمت دام ندارد.
وی نرخ هر کیلو دام زنده در میادین ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان اعلام کرد.
*آخرین تحولات بازار مرغ و ماهی مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین تحولات بازار مرغ و ماهی گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۴ هزار و ۹۰۰ تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۶ هزار و ۷۰۰، توزیع درب واحدهای صنفی ۶ هزار و ۹۵۰ و خرده فروشی ۷ هزار و ۶۵۰ تومان است.
به گفته وی نرخ هر کیلو ران مرغ بدون کمر ۶ هزار و ۶۵۰ و ران مرغ بدون کمر برابر با قیمت مرغ ۷ هزار و ۶۵۰ تومان است.
یوسف خانی با اشاره به نرخ سایر مشتقات افزود: همچنین هر کیلو سینه با کتف ۱۳ هزار، سینه بدون کتف ۱۴ هزار و فیله مرغ ۱۶ هزار تومان است.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی با اشاره به نرخ انواع ماهی در بازار، بیان کرد: هم اکنون نرخ هر کیلو شیر جنوب ۳۲ هزار، کپور ۱۲ هزار، قزل آلا ۱۳ هزار، شیر نیزهای ۱۷ هزار، تیلاپیا ۲۱ هزار، سفید پرورشی ۱۵ هزار، ازاد دزفولی ۹ هزار، هامور جنوب ۲۹ هزار، حلوای سیاه ۳۷ هزار، شوریده بندر ۴۲ هزار، راشگو جنوب ۵۲ هزار، سرخو ۳۰ هزار، سالمون نروژ ۶۲ هزار، سنگسر طلایی ۲۲ هزار، سارم ۷۰ هزار و سنگسر شهری ۲۲ هزار تومان است.
*محدودیتی در توزیع اقلام اساسی وجود ندارد محمد آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه نوسان خاصی در توزیع اقلام اساسی در بازار وجود ندارد، اظهار کرد: طبق روال همه ساله در ایام پایانی سال، محدودیتی در توزیع اقلام وجود ندارد.
وی از کاهش ۵ درصدی نرخ اقلام حبوبات در بازار خبر داد و گفت: همچنین وزارت جهاد کشاورزی در حال عرضه عدس و نخود تولیدی خود به بازار است.
آقاطاهر با اشاره به اینکه نرخ برنج خارجی همچنان بالاست، بیان کرد: با وجود کاهش ۲ تا ۳ درصدی قیمت برنج خارجی، اما مصرف کنندگان همچنان به نرخ این محصول در بازار معترضند که انتظار میرود با افزایش عرضه شاهد نوسان مجدد قیمت در ایام نوروز نباشیم.
به گفته رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی آرامش بر بازار برنج ایرانی حاکم است و مشکلی خاصی در این زمینه وجود ندارد.
*ثبات قیمت گل در ایام پایانی سال اکبر شاهرخی رئیس اتحادیه گل و گیاه در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به آخرین وضعیت قیمت سبزه و سنبل در ایام پایانی سال اظهار کرد: با توجه به فراوانی تولید و رکود بازار، گل روی دست فروشندگان باقی مانده است.
به گفته وی با وجود فراوانی تولید پیش بینی میشود که امسال نوسان خاصی در قیمت سنبل، لاله و سبزه اتفاق نیفتد.
شاهرخی نرخ هر گلدان سنبل ۱۵ تا ۲۰ هزارتومان، لاله ۷ تا ۱۰ هزار تومان و سبزه ۸ تا ۱۰ هزارتومان در بازار اعلام کرد.
رئیس اتحادیه گل و گیاه با اشاره به اینکه قیمت گل تابع عرضه و تقاضاست، بیان کرد: بنابراین امکان پیش بینی دقیق قیمت در بازار وجود ندارد.
*فراوانی عرضه میوه در ایام پایانی سال علیرضا متبحری عضو هیات مدیره اتحادیه بارفروشان در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به آخرین وضعیت بازارمیوه در ایام پایانی سال اظهار کرد: با توجه به آنکه چند روز در ایام پایانی سال زمان باقی نمانده تا حدودی تقاضا در بازار بهبود یافته است.
به گفته وی با توجه به فراوانی عرضه مشکل خاصی در بازار وجود ندارد.
متبحری ادامه داد: اگرچه تقاضا در ایام پایانی سال با رونق نسبی در بازار روبرو میشود، اما عرضه جهت تامین نیاز مردم و جلوگیری از نوسان قیمت افزایش مییابد.
* تعادل در بازار میوه شب عید هدف اصلی ورود سازمان تعاون روستایی علی اوسط هاشمی مدیرعامل مرکزی سازمان تعاون روستایی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از توزیع ۶۰ هزارتن سیب و پرتقال برای تنظیم بازار شب عید خبر داد و گفت: ستاد تنظیم بازار قیمت پایهای برای میوههای ذخیره سازی شده مشخص کرد که براساس ان استانداران هر استان با احتساب هزینههای حمل و نقل و سردخانه اقدام به توزیع خواهند کرد.
وی افزود: با توجه به فراوانی تولید، سازمان تعاون روستایی از باب احتیاط در تنظیم بازار شب عید ورود پیدا کرده چرا که در برخی مواقع در زمان افزایش تولید، انسداد در عرضه رخ میدهد.
هاشمی هدف از ورود سازمان تعاون روستایی برای توزیع میوه شب عید را تنها تعادل بازار در زمان پیک مصرف اعلام کرد.
*توزیع ۶۰ هزارتن برنج خارجی در طرح تنظیم بازار حسن عباسی معروفان سرپرست معاونت بازرگانی خارجی مدیرعامل بازرگانی دولتی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه توزیع اقلام تا ۱۵ فروردین در بازار ادامه دارد، گفت: شرکت بازرگانی دولتی برای تنظیم بازار شب عید اقدام به توزیع برنج، کره، روغن و... خواهد کرد.
به گفته وی ۶۰ هزارتن برنج وارداتی برای تنظیم بازار شب عید از طریق فروشگاههای زنجیرهای و تعاونیهای مصرف توزیع خواهد شد که تا کنون ۵۰ درصد ان در بازار عرضه شده است.
عباسی معروفان نرخ هر کیلو برنج هندی ۱۱۲۱ را ۵ هزار و ۶۰۰ تومان، هومالی ۳ هزار و ۹۰۰ و pr۱۱ هندی ۲ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرد.
به گفته این مقام مسئول محدودیتی در توزیع وجود ندارد و اقلام اساسی به تناسب جمعیت هر استان توزیع میشود.
دیدگاه تان را بنویسید