بازار چند صد میلیارد دلاری سوداگری، مانع رسیدن منابع مالی به تولید

کد خبر: 795181

شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی در نامه‌ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی، با تاکید بر نقش بازار‌های پرسود موازی در تضعیف تولید، خواستار ایجاد یک پایه مالیاتی جدید در کشور شد.

بازار چند صد میلیارد دلاری سوداگری، مانع رسیدن منابع مالی به تولید
سرویس اقتصادی فردا: شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی در نامه‌ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی، با تاکید بر نقش بازار‌های پرسود موازی در تضعیف تولید، خواستار ایجاد یک پایه مالیاتی جدید در کشور شد.
در نامه شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواسته شده است که به تجربه کشور‌های دیگر در استفاده از کارکرد تنظیم گری نظام مالیاتی توجه کند و با پایه‌گذاری مالیات بر عایدی سرمایه، جلوی کمبود نقدینگی تولید و یک شبه ثروتمندشدن عده معدودی را بگیرد. در بخشی از این نامه خطاب به کرباسیان آمده است، کشور در اواخر سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال» و دهه «پیشرفت و عدالت»، کماکان با وضع مطلوب و چشم انداز‌های ترسیم شده در این زمینه فاصله دارد. وجود بازار‌های پرسود موازی تولید، اولا سبب هدایت جریان نقدینگی ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومانی به بخش‌های سوداگرانه و غیرمولد شده و ثانیا منجر به یک‌شبه ثروتمند شدن درصد کمی از افراد به قیمت تضعیف اقتصادی آحاد جامعه شده است. شاهد این مدعا، بازار چند صد میلیارد دلاری سوداگری در مسکن، طلا و ارز است که مسیر رسیدن سرمایه و منابع مالی به تولید را مسدود کرده و منجر به گرانی همیشگی مسکن و تلاطمات گاه به گاه بازار طلا و ارز شده است. در حالی که ابزار‌های بازدارنده و تنظیم‌گر مانند مالیات بر عایدی سرمایه از چند دهه قبل در بسیاری از کشورها، برای کاهش جذابیت بازار دارایی‌های غیرمولد و هدایت نقدینگی به بخش‌های مولد اقتصاد استفاده می‌شود، اما در ایران، نظام مالیاتی صرفا به عنوان ابزار درآمدزایی به کار گرفته شده است. مالیات بر عایدی سرمایه (Capital Gain Tax) بر بخشی از مابه التفاوت قیمت خرید و فروش دارایی‌های مازاد بر مصرف اعمال می‌شود؛ نقطه اصابت این مالیات افراد سوداگر بوده و افراد عادی که برای مصرف شخصی دارایی دارند، از این قاعده مستثنی هستند. با توجه به عملکرد مدیریتی جنابعالی در به کارگیری ابزار‌های ایجادکننده شفافیت و تقویت کننده تولید، انتظار می‌رود با توجه به وضعیت خاص بازار‌های مولد و غیرمولد اقتصاد در شرایط فعلی، ایجاد این پایه مالیاتی حیاتی را در اولویت اقدامات مالیاتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در سال ۱۳۹۷ قرار دهید. شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی آمادگی دارد تا در صورت نیاز، نتایج مطالعات و پیشنهادات اجرایی خود را برای پایه گذاری مالیات بر عایدی سرمایه در کشور، در اختیار آن وزارتخانه قرار دهد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت