معامله یواشکی بیت کوین و دیگر ارز‌های دیجیتال در برخی از صرافی‌ها/ پیرمرد پولداری که برای نوه‌هایش کیف پول مجازی ساخته و ارز دیجیتال خریده!/ سرمایه‌گذاری در بازار ارز‌های دیجیتال خوب یا بد؟!

کد خبر: 792254

اخیرا بازار خرید و فروش ارز‌های دیجیتال به خصوص بیت کوین داغ شده و اکثر مردم نقاط مختلف دنیا بیش از پیش نام این ارز‌ها را می‌شنوند و بسیاری از آن‌ها برای رسیدن به سودآوری سرمایه شان را در این بازار دیجیتال وارد کرده‌اند. این در حالی است که در کشور ما این ارز‌های دیجیتال وجهه‌ای قانونی ندارد و تا به حال قواعدی برای دادوستد با این واحد پولی در نظر گرفته نشده است.

معامله یواشکی بیت کوین و دیگر ارز‌های دیجیتال در برخی از صرافی‌ها/ پیرمرد پولداری که برای نوه‌هایش کیف پول مجازی ساخته و ارز دیجیتال خریده!/ سرمایه‌گذاری در بازار ارز‌های دیجیتال خوب یا بد؟!
سرویس اقتصادی فردا: اخیرا بازار خرید و فروش ارز‌های دیجیتال به خصوص بیت کوین داغ شده و اکثر مردم نقاط مختلف دنیا بیش از پیش نام این ارز‌ها را می‌شنوند و بسیاری از آن‌ها برای رسیدن به سودآوری سرمایه شان را در این بازار دیجیتال وارد کرده اند. این در حالی است که در کشور ما این ارز‌های دیجیتال وجهه‌ای قانونی ندارد و تا به حال قواعدی برای دادوستد با این واحد پولی در نظر گرفته نشده است. یعنی مشخص نیست که خریدوفروش با بیت‌کوین قانونی است یا نه؟ گرچه مسئولان بانک مرکزی بیت‌کوین را به رسمیت نمی‌شناسند؛ اما قول داده‌اند تا به‌زودی قانونی را برای آن تدوین و اجرایی کنند. معامله یواشکی ارز‌های دیجیتال در صرافی با وجود این که خرید و فروش ارز‌های دیجیتال در کشورمان قانونی نیست، اما شنیده شده که برخی از صرافی‌های خاص به دلیل سودآوری با کسر درصد زیادی از ارزهای دیجیتالی اقدام به خرید و فروش آن می‌کنند. در واقع باید گفت که این صرافان و افرادی که درگیر بازار ارز دیجیتال شده اند، خطرپذیری و ریسک این ماجرا را پذیرفته اند.
اواخر بهمن ماه بود که سعید مجتهدی، رئیس کانون صرافان ایرانیان با اشاره به اینکه طبق دستورالعمل مربوط به صرافی‌ها، صرافان مجاز به معامله ارز‌های مجازی نیستند، گفت: «بیت کوین و ارز‌های مجازی در صرافی‌ها معامله نمی‌شود و خرید و فروش بیت کوین در صرافی یک کار ممنوع و غیرقانونی است.»
مشتریان عجیب بازار ارز مجازی
وحید ۳۲ سال دارد و کارمند یک شرکت خصوصی است. او که در بازار ارز دیجیتال سرمایه گذاری کرده و منتظر سودآوری از این راه است به خبرنگار «فردا» می‌گوید: «قبل از وارد شدن به بازار ارز‌های دیجیتال باید خوب مطالعه کرد، زیرا که در این بازار خیلی‌ها سرت را کلاه می‌گذارند و باید حواست را حسابی جمع کنی. این هم مهم است که زبان انگلیسی را خوب بلد باشی، چون اگه انگلیسی ات خوب نباشد نمی‌توانی با بقیه ارتباط بگیری و نمی‌توانی از سایت‌های خارجی اطلاعات بگیری.» او در پاسخ به این سوال که چطور ارز‌های دیجیتالی را تبدیل به پول نقد می‌کنند، ادامه می‌دهد: «قبلا از طریق چند صرافی خاص می‌توانستیم که پول‌ها را نقد کنیم، ولی دیگر با آن صرافی‌ها ارتباطی ندارم. به غیر از این چند مشتری در این بازار وجود دارد که مدام این ارز‌ها را می‌خرند و بین بقیه پخش می‌کنند. در واقع در این بازار مجازی دلالی می‌کنند. ما هم که حوصله سر کله زدن با چند نفر را نداریم ترجیح می‌دهیم با این دلال‌ها کار کنیم.» وحید با اشاره به افرادی که ناآگاهانه وارد بازار ارز دیجیتال می‌شوند، می‌گوید: «یک سری افراد ثروتمند در کشورمان هستند که فقط راجع به ارز دیجیتال و سودآوری آن شنیده اند. اصلا برایشان مهم نیست که پول و سرمایه شان از بین برود برای همین فقط بخاطر لاکچری بودن و کلاس این مسئله کیف پول دیجیتال ساخته اند. جالب است که پیرمرد پولداری را می‌شناسم که برای نوه هایش کیف پول دیجیتال ساخته و برایشان ارز دیجیتال خریده تا در آینده برایشان پس انداز شود!»
هرج و مرج بازار ارز‌های دیجیتال «سعید مهدیون» معاون تنظیم مقررات شورای ملی فضای مجازی درباره بازار ارز دیجیتال به خبرنگار «فردا» می‌گوید: «ما چهار حالت مالی داریم. حالت اول، پول در فضای فیزیکی خلق می‌شود و در فضای فیزیکی نیز مصرف می‌شود. حالت دوم این است که پول در فضای فیزیکی تولید می‌شود و در فضای مجازی خرج می‌شود مانند کارت‌های بانکی که همه ما داریم؛ و حالت سوم هم هست که پول در فضای مجازی خلق می‌شود و در فضای مجازی مصرف می‌شود؛ و در نهایت حالت چهارم که پول در فضای مجازی خلق می‌شود و در فضای فیزیکی مصرف می‌شود؛ که این حالت نظام‌های پولی دنیا هنوز شکل نگرفته است. در نتیجه نگرانی در این دو حالت هست و بیت کوین به لحاظ خلقی در آن فضای مجازی قرار گرفته است.» وی در ادامه با خطاب به کسانی که در کشورمان در بازار ارز دیجیتال سرمایه گذاری کرده اند، می‌گوید: «این دوره ارز‌های دیجیتال، دوره هرج و مرج است که بیشتر کشورها، یا سیاست هایشان را در این باره عوض می‌کنند یا ابتدا آن را قانونی و سپس غیر قانونی اعلام می‌کنند. در ایران نیز هیچ مقرره‌ای را برای ارز دیجیتال تعریف نکرده اند؛ و وقتی هم قانون تعریف نشده ریسکش با خود فرد است. باید گفت: خلا اطلاع رسانی در کشورمان به شدت احساس می‌شود. بانک مرکزی و صدا و سیما و سایر سازمان‌ها و مسئولان مرتبط با این موضوع باید در این زمینه اطلاع رسانی دقیقی انجام دهند تا مردم بدانند که قوانین مربوط به ارز‌های دیجیتال در کشور ما به چه صورت است و در حال حاضر ریسک سرمایه گذاری در این بازار به عهده خودشان است.»
مهدیون در پاسخ به این سوال که دیگر کشور‌ها با ارز دیجیتال چطور برخورد کرده اند، می‌گوید: «بیش از ۵۰ کشور قانونی برای ارز دیجیتال ندارند؛ و این در حالی است که تعداد کشور‌هایی که ارز دیجیتال را رگوله کردند و به آن نظم دادند کمتر از ده عدد است؛ و در این میان هستند کشور‌هایی که در این دو الی سه سال اخیر قوانین شان در مورد ارز دیجیتال را تغییر داده اند؛ مثلا چین که ارز دیجیتال در آن زمانی آزاد بود، اما اخیرا ممنوع اعلام شده است. زیرا که این ارز‌های دیجیتال با خودش یک سری مزایا و معایبی به همراه دارد که قدرت اقتصادی کشور‌ها را به چالش می‌کشد.»
معاون تنظیم مقررات شورای ملی فضای مجازی در رابطه با پیش بینی بازار ارز‌های دیجیتال و بیت کوین در آینده می‌گوید: «ارز‌های دیجیتال به عنوان یک المان جای خود را باز کرده اند. اما شاید مثل دوره‌های سنتی که طلا یک زمانی حرف اول را می‌زد، اما به مرور زمان از مراودات حذف شد، ممکن است بیت کوین هم همچین سرنوشتی پیدا کند.» آینده مبهم بیت کوین برخلاف پیش بینی برخی افراد از رشد نجومی بیت کوین در سال 2018 به نظر می‌رسد که آینده ارز‌های دیجیتال به شدت مبهم و غیرقابل پیش بینی است. برخلاف روند صعودی قیمت بیت کوین که در گذشته طی کرده بود، این روز‌ها خبر سقوط قیمت‌های این ارز و دیگر ارز‌های دیجیتال شنیده می‌شود؛ این در حالی است که بسیاری از اقتصاددانان مطرح و سرمایه گذاران بزرگ معتقدند که رشد قیمت بیت کوین حبابی است؛ بنابراین در کنار اخبار خوش رشد سرمایه سرمایه گذاران در این بازار، این احتمال نیز وجود دارد که در آینده قیمت بیت کوین سقوط کند و افرادی که سرمایه خود را تبدیل به این ارز دیجیتال کرده اند، متضرر شوند؛ بنابراین ورود هیجانی به بازار ارز‌های دیجیتال می‌تواند سرمایه یک عمر تلاش افراد را در معرض خطر قرار دهد و مشکل‌هایی را نیز برای اقتصاد کشور ایجاد کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت