رزاقی: برخی بانک‌ها ۱۰۰۰ خانه احتکار کردند

کد خبر: 782456

در روستاها وفور نعمت برای ایجاد اشتغال است. با این وجود دولت دغدغه رسیدن به روستاها را ندارد و راه توسعه را در وارد کردن سرمایه گذار خارجی می‌داند.

رزاقی: برخی بانک‌ها ۱۰۰۰ خانه احتکار کردند
خبرگزاری تسنیم: امروزه یکی از دغدغه‌های کشور رفع فقر و بیکاری است که اقدامات در این زمینه توسعه اقتصادی را نیز به دنبال خود خواهد داشت. زیرساخت‌های نیل به این هدف سرمایه و تکنولوژی است. برخی مسئولان با بیان پیش شرط‌هایی، عدم فراهم بودن این پیش شرط‌ها را دلیل عدم حل مشکل فقر و بیکاری می‌دانند. در این زمینه با ابراهیم رزاقی، استاد دانشگاه تهران گفت و گو کردیم. وی با بیان اینکه اگر مشکل کشور بیکاری است دیدگاه توسعه غربی هرگز موفق به رفع این نیاز نخواهد شد گفت: دیدگاه برخی از مسئولان این است که باید برای پیشرفت به غرب رجوع کرد و علت این را کمبود سرمایه و علم در ایران می‌دانند در صورتی که اگر این دیدگاه حاکم باشد هیچ گاه پیشرفتی حاصل نخواهد شد چراکه مبانی غرب اجازه نمی‌دهد ایران توسعه پیدا کند.
* هدف غرب از سرمایه گذاری در ایران استفاده از مواد خام و ایجاد صنایع مونتاژ است این استاد اقتصاد دانشگاه تهران درباره چرایی این دیدگاهش گفت: هدف غربی‌ها از سرمایه گذاری در کشور‌های دیگر استفاده از مواد خام کشور‌ها و ایجاد صنایع مونتاژ است و جز این مورد با تعالیم آن‌ها در تعارض است چرا که در غربِ اومانیست، تعاون و همکاری هیچ جایگاهی ندارد و هدف رسیدن به نهایت سود است. رزاقی با رد این ادعا که کشور در سرمایه گذاری محتاج بیگانگان است گفت: اگر مسئولان اجرایی از بودجه‌های اجرایی مازاد و حقوق‌های نا متعارف خود دست بردارند کشور برای سرمایه گذاری مشکل بودجه ندارد. وی با انتقاد از رویه نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که اکنون چند درصد از نمایندگان سواد اقتصادی دارند گفت: با چه مبنای اقتصادی و سیاسی اکنون در صدد تصویب این هستند که کنترل حساب‌هایمان را به خارجی‌ها واگذار کنند، آیا اکنون مشکل اقتصاد ما این است که بیگانگان حساب‌هایمان را کنترل کنند که به آن‌ها اجازه دسترسی به حساب‌هایمان را داده ایم؟ رزاقی با بیان اینکه اگر مسئولان بر اساس آرمان‌های انقلاب اقتصاد کشور را پیش می‌بردند ده ساله حجم عظیمی از مشکلات اقتصادی کشور حل می‌شد گفت: با رویکرد انقلابی در اقتصاد ابتدا بی نیاز از محصولات کشاورزی و صنعتی می‌شدیم و سپس به سمت تکنولوژی‌های روز گام بر می‌داشتیم. وی با ابراز نگرانی از خالی شدن روستا‌ها و ده‌ها از سکنه گفت: اکنون ۳۷ هزار روستا خالی از سکنه شده است؛ این درد آور است که بدانیم ۳۵ هزار روستا در ایران فقط بالای بیست خانوار وجود دارد و ۱۲ هزار روستا ۲۰ خانوار جمعیت دارد و این یعنی این روستا‌ها نیز در آستانه خالی شدن از سکنه اند.
* دولت دغدغه رسیدن به روستا‌ها را ندارد این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در روستا‌ها وفور نعمت برای ایجاد اشتغال وجود دارد گفت: با این وجود دولت دغدغه رسیدن به روستا‌ها را ندارد و راه توسعه را در وارد کردن سرمایه گذار خارجی می‌داند. این استاد اقتصاد دانشگاه تهران افزود: مردم غیور عشایر و روستاییان به عنوان بازوان اقتصاد کشور در زمینه خود کفایی در کشاورزی دامپروری و کمک در تهیه مواد اولیه غذایی بودند، اما به آن‌ها توجه نکردیم و کار به جایی رسیده که اکنون سی هزار روستا خالی از سکنه شدند و نه تنها تولید را با مشکل روبه رو کرد بلکه به جمعیت قشر مصرف کننده شهری نیز اضافه کرد. دولت به اسم پیشرفت به دنبال توسعه غربی به شیوه دیکته شده توسط سازمان‌های استعماری غربی بوده و به جای دادن راهکار و کمک به روستائیان و عشایر توسعه را دنباله روی از سازمان‌ها و مبانی غربی می‌داند. وی با بیان اینکه به طور کلی اگر هم می‌خواهیم مقلد غرب باشیم لا اقل در مقام عمل باشیم نه دنبال رو تئوری‌هایی باشیم که خود آن‌ها نیز در عرصه عمل به آن‌ها اعتقادی ندارند گفت: آمریکایی‌ها سالیانه صد میلیارد دلار و اروپایی‌ها ۸۰ میلیارد دلار به تولیدکنندگان کشاورزی خود کمک می‌کنند در حالی که در کشور نه تنها کمک به کشاورزان که نمی‌کنیم بلکه اجازه می‌دهیم به شکل‌های مختلف دلالی بشود و دولت زحمت نظارت و یا ساماندهی و فراهم آوردن شرایطی برای کشاورز بی نوا را نیز نمی‌کشد.
* عضویت در سازمان‌های تجاری بین المللی مقدمه‌ای بر نابودی تولید داخلی این استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه از این شرایط دردناکتر این است که هنوز بعد از گذشت سال‌ها مسئولان اقتصادی کشور به این نکته پی نبرده اند و دغدغه پیوستن به سازمان‌های جهانی را دارند گفت: آیا این سازمان‌ها به ایران نیز همچون کشور‌های غربی اجازه خواهند داد که علی رغم قرار گرفتن در این نهاد‌ها از تولید داخلی خود حمایت کند یا اینکه عضویت در آن مقدمه‌ای برای نابودی تولیدات داخلی خواهد بود. رزاقی با بیان اینکه اکنون فقط دو عنصر در اقتصاد ایران کار می‌کند گفت: عنصر اول خام فروشی و نیمه خام فروشی است. نفت یک کالای خام است و صنایع پتروشیمی به عنوان کالای نیمه خام است. عنصر دوم اقتصاد ایران واردات بی رویه همه چیز است اعم از اینکه توانایی ساخت آن را داشته یا نداشته باشیم. * در داخل توان تولید علوفه را نداریم؟ وی افزود: تولید کنندگانی نیز که در داخل هستند عمدتا تولید کنندگان مونتاژ هستند. حتی برای کشاورزی مرغداری و دامداری نیز علوفه از خارج وارد می‌شود. سؤال این است که در داخل توان تولید و تهیه علوفه را نداریم که از خارج وارد می‌کنیم؟ تمامی این‌ها برنامه ریزی شده است تا تمامی امکانات ایران نابود شود تا تمامی دارایی‌ها از خارج وارد شود.
* برخی بانک‌ها ۱۰۰۰ خانه احتکار کردند این کارشناس اقتصادی با انتقاد از عمکرد برخی از بانک‌ها گفت: برخی از بانک‌ها به جهت رسیدن به سود بالا حدود ۱۰۰۰ خانه احتکار کردند. این اقدام را حتی بانک‌های آمریکایی در اوج بحران اقتصادی شان در سال ۲۰۰۸ میلادی نیز انجام ندادند و بسیاری از آن‌ها ورشکست شدند؛ به جهت اینکه سود در تولید باشد و به همین جهت است که آمریکایی‌ها برای خرید و فروش خانه ۸۰ درصد مالیات وضع کردند. رزاقی افزود: این اقتصاد وابسته هیچ جایگاهی در قانون اساسی ندارد و در اندیشه‌های امام خمینی و مقام معظم رهبری نیز جایگاهی ندارد و ارتباطی با اقتصاد مقاومتی نیز ندارد. تنها راه برون رفت از این وضعیت سپردن کار به مدیران جهادی است. وی با بیان اینکه مبنای اقتصادی نظام اسلامی باید بر اساس اندیشه‌های عرفانی امام خمینی باشد گفت:‌ حضرت امام بار‌ها می‌فرمود: این انقلاب نه تنها برای مستضعفین ایران بلکه برای مستضعفین عالم است که این اندیشه عرفانی هزار سال پیش نیز مطرح بود؛ بر سر در سرای ابوالحسن خرقانی چنین نوشته بودند: «هرکه در این سرای درآمد نانش دهید و از ایمانش نپرسید، چرا که آنکه به درگاه ایزد باریتعالی به جان ارزد، البته بر خان بوالحسن به نانی بیرزد.» و این بر خلاف خواست آمریکا است چرا که مبانی آن‌ها این است که آن‌ها ارباب باشند و تمامی دنیا بینوا. رزاقی با بیان اینکه برخی از مسئولان اعتقاد دارند که به زور نباید مردم را به سوی بهشت برد گفت:‌ اگر واقعا به این دیدگاه خود عقیده دارند بنابراین به اجبار مردم را به جهنم نیز نباید بفرستند، اما با این شیوه مدیریتی و ناکارآمد مردم را به کارآمدی نظام اسلامی بد بین می‌کنند و با فقر مردم را به سمت کفر می‌کشانند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت