سرمایه بانک قرض‌الحسنه مهر افزایش می‌یابد

کد خبر: 779790

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر در مراسم امضای قرارداد احداث مرکز بازپروری مبتلایان به اعتیاددر راستای مسئولیت اجتماعی این بانک گفت: تلاش می‌کنیم 50 درصد هزینه تبلیغات بانک به خدمات عام‌المنفعه اختصاص یابد.

سرمایه بانک قرض‌الحسنه مهر افزایش می‌یابد

خبرگزاری فارس: مرتضی اکبری در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر در بانک قرض‌الحسنه مهر برگزار شد به ارائه گزارش عملکرد این بانک پرداخت و گفت: در سال گذشته سپرده‌گذاری در بانک قرض‌الحسنه مهر با استقبال مردم روبرو شد و منابع بانک از ۶ هزار میلیارد تومان به ۱۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید.

وی این روند را ناشی از اعتماد مردم به بانک قرض‌الحسنه و نظام بانکی دانست و افزود: سال گذشته به ۶۰۰ هزار نفر وام اعطا شد که میانگین وام‌ها ۱۰.۵ میلیون تومان با کارمزد صفر تا ۴ درصد بوده است.

اکبری افزود: اگرچه سیستم بانکی با چالش معوقات روبروست، این عارضه در بانک قرض‌الحسنه مهر یک درصد بوده که وضعیت ایده‌آلی است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر افزود: طی ۱۰ سال فعالیت بانک، ۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و ۳ هزار و ۱۰۰ نفر از تسهیلات قرض‌الحسنه استفاده کردند.

به گفته وی کارکرد بانک کاملاً بدون سود است، بدین معنا که به سپرده‌گذار سودی پرداخت نمی‌شود و از تسهیلات هم سود گرفته نمی‌شود، ۹۰ درصد هزینه‌های عملیاتی بانک از محل کارمزد پوشش داده شده و ۵ میلیون سپرده‌گذار در ۱۰ سال گذشته جذب شده است که هم‌اکنون ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفرشان فعال‌ هستند.

اکبری از برنامه افزایش سرمایه بانک قرض‌الحسنه مهر در سال جاری خبر داد و گفت:‌ سرمایه بانک از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به ۲ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که بر این اساس کفایت سرمایه بانک نیز به ۳۰ درصد می‌رسد که در عرف بانکداری ایده‌آل است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ادامه داد: وارد بنگاه‌داری نشده‌ایم و اموال مازاد بانک نیز در حد ۱۵ درصد است، این در حالی است که بانک‌ها می‌توانند از محل سرمایه خود تا ۳۰ درصد دارایی و اموال داشته باشند.

وی در ادامه به عملکرد بانک قرض‌الحسنه مهر در حوزه‌ مسئولیت‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: قرارداد ساخت مرکز بازپروری معتادان در یکی از مراکز بزرگ علوم پزشکی تهران واقع در جاده مخصوص کرج با سرمایه‌گذاری ۲.۵ میلیارد تومان امروز منعقد شد، همچنین ساخت ۳ خانه بهداشت در مناطق زلزله‌زده و چند مرکز آموزشی را آغاز کرده‌ایم.

اکبری پرداخت تسهیلات اشتغال به ۳۰ هزار زن سرپرست خانوار را اقدام دیگر این بانک ذکر کرد و افزود: تفاهم‌نامه‌ای با سازمان زندان‌ها داریم که بر اساس آن برای آزادسازی ۴۴ زندانی غیرعمد اقدام خواهیم کرد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر افزود: امیدواریم بتوانیم بیش از پیش هزینه‌های تبلیغات بانک را در راستای مسئولیت‌ اجتماعی‌مان به سمت امور عام‌المنفعه پیش ببریم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس که گفت: تأسیس بانک قرض‌الحسنه مهر به دولت قبل برمی‌گردد، آیا در دولت فعلی برای توسعه قرض‌الحسنه برنامه‌ای وجود ندارد، اظهار داشت: این بانک محصول دولت قبل است، اما ۷۰ درصد عملیات بانک مربوط به دولت فعلی است.

به اعتقاد اکبری اینکه دولت به دنبال افزایش تعداد بانک‌های قرض‌الحسنه باشد اشتباه است و بهتر است سرمایه‌گذاری‌های ممکن بر روی دو بانک قرض‌الحسنه موجود یعنی مهر و رسالت صورت گیرد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر گفت: بانک‌های قرض‌الحسنه باید مکمل بانک‌های تجاری و بازوی مسئولیت اجتماعی این بانک‌ها باشند.

وی همچنین گفت: بانک قرض‌الحسنه باید سمت و سوی خود را به سمت بانکداری الکترونیک ببرد و در این رابطه در تلاشیم مراجعات متعدد افراد برای دریافت وام در فرآیند الکترونیکی شدن فعالیت‌ها کاهش یابد.

اکبری گفت: هم‌اکنون ۱۰ درصد مشتریان از تسهیلات آنلاین بانک قرض‌الحسنه استفاده می‌کند و امیدواریم بتوانیم آن را به ۵۰ درصد برسانیم.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر همچنین در خصوص انجماد اموال و دارایی‌های نظام بانکی گفت: با فشاری که اخیرا وزیر اقتصاد اخیراً آورده‌اند، ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان از محل فروش اموال مازاد به نظام بانکی بازگشته که می‌تواند روند تسهیلات‌دهی در نظام بانکی را تقویت کند.

وی در خصوص نحوه تسهیلات‌دهی بانک قرض‌الحسنه نیز گفت: در این رابطه دو روش وجود دارد؛ نخست انتقال حساب جاری فعال افراد است که بر اساس آن خود فرد و یا نزدیکان وی می‌توانند از تسهیلات قرض‌الحسنه استفاده کنند و روش دوم سپرده‌گذاری در بانک است که دوره آن سه تا هشت ماهه است.

بر اساس این گزارش قرارداد احداث یک واحد مرکز بازپروری مبتلایان به اعتیاد با حضور ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت و ناصری‌پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در بانک قرض‌الحسنه مهر امضا شد.

در این مراسم سید محمد هادی ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت ابراز امیداواری کرد که بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی هر چه بیشتر در جهت انجام مسئولیت‌های اجتماعیشان حرکت کرده و بخش عمده هزینه‌های تبلیغات خود را به فعالیت‌های عام‌المنفعه اختصاص دهند.

مسعود ناصری پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم تشکیل معاونت اجتماعی وزارت بهداشت در دولت یازدهم را کامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: بخشی از مشکلات بهداشت و درمان کشور ناشی از مشکلات اجتماعی چون تصادفات و آلودگی هوا است که ما باید پاسخگوی آن باشیم.

وی ایجاد معاونت اجتماعی را گام مهمی در راستای استفاده از پتانسیل بنگاه‌های اقتصادی در راستای خدمات اجتماعی دانست و ابزار امیدواری کرد هرچه بیشتر در این راستا گام برداشته شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت