خبرگزاری تسنیم: کارشناس مسکن با پیش بینی اینکه نوسان بازار سکه و دلار در آینده نزدیک باعث خروج سرمایه از این بخش ها و حرکت آن به سمت سایر بازارهای اقتصادی از جمله مسکن می شود،گفت: این اتفاق باعث کاهش سوداگری در صنعت ساختمان و در نتیجه کاهش قیمت مسکن می شود.
عباس شوکتی اظهار کرد: افزایش قیمت مسکن که از طرف برخی افراد مطرح میشود، واقعیت ندارد چرا که اتفاق تازهای در بازار نیفتاده است. وی با بیان اینکه قدرت خرید در تمامی بازارها حرف اول و آخر را میزند و با ایجاد جو روانی نمیتوان قیمت مسکن را افزایش داد، تصریح کرد: حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خانه خالی در کشور داریم. مالکان این واحدها به دلیل اینکه در گذشته با ساخت و فروش ساختمان سودهای چند صد درصدی عایدشان میشد، به سود ۳۰ درصدی قانع نیستند. وی با اشاره به اینکه این افراد همچنان منتظر قیمتهای عجیب و غریب مانده اند، افزود: غافل از اینکه اولا باید بر این مسئله تاکید شود که گرانی قیمت مسکن در کار نیست. دوم اینکه واحدهای این اشخاص به مرور زمان از لیست نوسازها خارج میشود، نکته سوم اینکه با اجرایی شدن مالیات بر خانههای خالی -که در دست اجراست- به شدت متضرر میشوند. این کارشناس مسکن با بیان اینکه عرضه خانههای خالی به بازار میتواند کاهش قیمتها را به همراه داشته باشد، گفت: بانکها اصلیترین نقش را در بازار مسکن عهده دار هستند؛ از یک طرف تقویت بخش مسکن جز از طریق تسهیلات امکان پذیر نیست و از طرف دیگر بانکها
با ورود مستقیم به ساخت مسکن تبدیل به بزرگترین مالک واحدهای خالی اعم از مسکونی و تجاری شده اند. شوکتی با اشاره به اینکه در آینده قطعا هزینههای ساخت و ساز و صدور پروانه از سوی شهرداریها به طور طبیعی افزایش خواهد یافت، اظهار کرد: پیش بینی میشود در سه ماهه پایانی امسال شاهد افزایش صدور پروانههای ساختمانی باشیم چرا که سازندگان از افزایش معمول تعرفههای شهرداری با شروع سال جدید آگاه هستند. به گفته وی، نوسانات بازار طلا و سکه باعث خروج سرمایه از این بخشها و حرکت آن به سمت سایر بازارهای اقتصادی از جمله مسکن میشود، موضوعی که باعث رونق این بخش، کاهش سوداگری و در نتیجه ارزان شدن مسکن میشود.
دیدگاه تان را بنویسید