میوه‌های لوکس خارجی که سونامی سرطان را به کشور آورده است/ بی‌توجهی مسئولان، کمر کشاورزان را شکست/ حمایتی که از کشاورزان نمی‌شود، حداقل جلوی قاچاق میوه را بگیرید!

کد خبر: 767092

قاچاق میوه‌های خارجی یکی از معضل‌هایی است که گریبان گیر کشاورزان شده است. به همین منظور با حمیدرضا رضوانی کاشانی، کشاورز زحمت کشی که ۱۵ سال است در این زمینه فعالیت می‌کند و توانسته میوه‌های متنوع بسیاری را کشت کند مصاحبه کرده ایم.

میوه‌های لوکس خارجی که سونامی سرطان را به کشور آورده است/ بی‌توجهی مسئولان، کمر کشاورزان را شکست/ حمایتی که از کشاورزان نمی‌شود، حداقل جلوی قاچاق میوه را بگیرید!
سرویس اقتصادی فردا؛ مهسا گربندی: هر سال شاهد ورود میوه‌های خارجی به کشور هستیم که منجر به برهم خوردن نظم بازار و دور ریخته شدن محصولات کشاورزی داخلی می‌شود؛ و با وجود اینکه وزارت کشاورزی واردات انواع میوه به غیر از موز، انبه، آناناس و نارگیل را ممنوع اعلام کرده، اما ظاهرا این ممنوعیت قانونی نیز نتوانسته جلوی ورود کانتینر‌های میوه به کشور را بگیرد؛ به طوری که هم اکنون برخی میوه‌های خارجی مثل آووکادو در بازار کشور موجود است و آزادانه به فروش می‌رسد.
قاچاق میوه‌های لوکس که باعث سرطان مردم می‌شود
قاچاق میوه‌های خارجی یکی از معضل‌هایی است که گریبان گیر کشاورزان شده است. به همین منظور با حمیدرضا رضوانی کاشانی، کشاورز زحمت کشی که ۱۵ سال است در این زمینه فعالیت می‌کند و توانسته میوه‌های متنوع بسیاری را کشت کند مصاحبه کرده ایم که در ادامه مشروح گفتگوی این کشاورز با خبرنگار «فردا» را می‌خوانید: فردا: قاچاق میوه‌های خارجی چه ضربه‌ای به کشاورزان می‌زند؟ واردات میوه و قاچاق میوه، کمر ما کشاورزان را خم کرده است. سفره ما کشاورزان هر روز کوچکتر از قبل می‌شود. این در حالی است که حدودا از ۱۵ اقلیم آب وهوایی در کل دنیا، ۱۱ اقلیم از آن در ایران وجود دارد. به همین دلیل محصولات کشاورزی متنوعی را می‌توانیم تولید کنیم. اما متاسفانه هیچ پشتوانه‌ای و هیچ سرمایه گذاری برای اجرای برنامه محصولات وجود ندارد.
یکی دیگر از مشکلات کشاورزان این است که محصولاتشان را خیلی ارزان می‌خرند؛ بنابراین تفاوت قیمت عرضه محصولات تولید شده با آن چیزی که از کشاورز خریداری می‌شود خیلی زیاد است. به طور مثال پیمانکاران، سیب را کیلویی ۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری می‌کنند و این میوه تا کیلویی ۵ یا ۶ هزار تومان به فروش می‌رسد.
فردا: تفاوت قیمت میوه‌ای مثل آووکادو چطور؟! کشاورزان چقدر آن را می‌فروشند و تا وقتی به دست مردم برسد قیمت آن چقدر می‌شود؟ آووکادو را از کشاورزان به صورت عمده حدود ۲ الی ۳ هزار تومان می‌خرند. ولی این میوه را دانه‌ای ۱۲ هزار تومان می‌فروشند. البته بعضی اوقات اگر آووکادو ریز باشد؛ کیلویی حدود ۶ هزار تومان از کشاورز خریداری می‌شود. این در حالی است که در برخی از نقاط کشور که اقشار ثروتمند زندگی می‌کنند و در برخی از مناطق لوکس قیمت این میوه به ۲۷ هزار تومان هم می‌رسد. فردا: مگر واردات آووکادو ممنوع نیست؟ چرا هنوز هم در بازار آووکادو قاچاق می‌بینیم؟
فقط واردات موز، انبه، آناناس و نارگیل آزاد است و به غیر از این‌ها هیچ میوه‌ای نباید به کشور وارد شود و واردات آن ممنوع است. اما مثل اینکه قاچاقچیان به راحتی میوه‌های ممنوعه مثل آووکادو را به راحتی وارد کشور می‌کنند. به همین دلیل کشاورزان متضرر می‌شوند. من نمی‌خواهم وارد جزئیات شوم، ولی در یک جمله می‌گویم که با عدم نظارت صحیح و قاچاق میوه، سفره ما کشاورز‌ها هر روز کوچکتر از قبل می‌شود. فردا: کشت آووکادو چقدر زمان می‌برد؟ بستگی دارد؛ آووکادو مدل‌های مختلفی دارد که کشت می‌شود. برخی از آووکادو‌ها حالت زودرس دارند، یعنی شما در مدت ۳ تا ۴ سال می‌توانید آن را برداشت کنید. برخی دیگر از مدل‌های این میوه را می‌بینید که کشت کردید، ولی بالای ۵ تا ۶ سال است که میوه نداده! اما به طور کلی اگر بخواهیم آووکادو را بررسی کنیم باید بگوییم که کشت این میوه سودآور است، ولی به قیمت واقعی عرضه نمی‌شود.
از طرفی کشور ما قابلیت بسیار و علاوه بر آن تولیدکنندگانی دارد که بهترین محصولات کشاورزی دنیا را تولید می‌کنند، ولی از آن حمایت نمی‌شود. متاسفانه ما در کشورمان با واردات و قاچاق سیب نیز مواجه هستیم در حالی که خودمان یکی از بزرگترین تولید کننده‌های سیب هستیم و مازاد سیب در حال تبدیل شدن به علوفه دامی می‌شود! اما قاچاقچیان زیر سایه نبود نظارت باعث می‌شوند ذائقه و طعم دلپسند محصولات ایرانی مردم تغییر کند و کشاورزان را متضرر می‌کنند. فردا: یک مشتری و خریدار میوه چطور می‌تواند محصولات ایرانی را از واردات تشخیص دهد؟ یا همین میوه آووکادو که هم در داخل کشور تولید و هم قاچاق می‌شود، نشانه اینکه بفهمیم وارداتی است یا تولید داخل، چیست؟ اتفاقا این سوالی است که خیلی از مشتریان ما می‌پرسند. ایران تولیده کننده بهترین محصولات کشاورزی دنیا است. از طرفی محصولات کشاورزی دنیا به خاطر ظاهر خوبشان به ایران وارد می‌شوند و مردم ایران می‌گویند عجب میوه خوبی است. در صورتی که به این میوه با ظاهر خوب، بدترین نوع سموم و نگهدارنده محصولات زده شده است. تا آنجایی که من می‌دانم این محصولات قاچاق و ورود به کشور از راه غیرقانونی، یک تا دو هفته زمان می‌برد تا به دست مشتری برسد، به همین دلیل برای نگه داری از آن‌ها مواد نگهدارنده‌ای به این محصولات زده می‌شود تازگی خودش را حفظ کند و مردم بگویند عجب چهره جالبی دارد، ولی مضرات زیادی را برای مصرف کننده ایجاد می‌کند.
یکی از راه‌ها که بهترین و ساده‌ترین است برای شناسایی میوه داخل و یا خارجی، واکس نیترات است که روی محصولات زده می‌شود و بسیار سرطان زا است. این ماده خطرناک را روی محصولاتی مثل آووکادو، سیب و گلابی می‌زنند که این محصولات ماندگاری بالاتری داشته باشند. اصلا یکی از عللی که آووکادو‌های خارجی نرسیده و کال است عدم نفوذ هوا به درون میوه است که واکس نیترات جلوی آن را می‌گیرد. این در حالی است که پرشکان و مشاوران تغذیه اعلام کرده اند که این ماه نگهدارند فوق العاده خطرناک است. تا جایی که یکی از علل سونامی سرطان در کشورمان نیز می‌تواند همین باشد. فردا: یعنی میوه‌های چرب و براق، واکس نیترات دارد؟ واکس نیترات میوه را چرب می‌کند، ولی باید بگویم که خود آووکادو یک مقدار چربی داخلی دارد که به بیرون نفوذ می‌کند و این دو را نباید با یکدیگر اشتباه بگیریم.
کشاورزان ایرانی ۷ نوع آووکادو که بهترین و گران قیمت‌ترین محصولات آووکادویی دنیا است را تولید می‌کنند. همانطور که گفتم ایران قابلیت کشت محصولات درجه یک در دنیا را دارد. اما متاسفانه درگیر چند نوع مشکل هستیم؛ که واردات ممنوعه یا قاچاق یکی از آنهاست. فردا: به عنوان یک کشاورز خواسته شما چیست؟ به نظرم مسئولان مربوطه در حوزه کشاورزی به مشکلات ما کاملا واقف هستند و می‌دانند که با چه مسائلی درگیر هستیم. اما نمی‌دانم چرا دست به دست هم نمی‌دهند تا برای یکبار هم که شده مشکلات را حل کنند.
البته الان دیگر توقعی از کسی ندارم، وقتی این حرف‌ها را بار‌ها زده ایم، ولی کسی توجهی نمی‌کند دیگر فایده‌ای ندارد. من بیش از ۱۰ سال زحمت کشیده ام تا توانسته ام ۵۰ نوع میوه لوکس و خاص که در کشور‌های مختلف با آب و هوای مختلف دنیا تولید می‌شده را در ایران کشت کنم. اما مگر کسی صدای من را شنیده است؟ مگر کسی از من حمایت کرده است؟ برای همین است که دیگر توقعی از کسی ندارم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت