دلایل رکود بازار برنج ایرانی چیست؟

کد خبر: 765239

رئیس انجمن واردکنندگان برنج با تأکید بر اینکه واردات قاچاق برنج متوقف شده است، گفت: قیمت تمام شده بالا و عدم توانایی مردم در خرید از عوامل رکود در بازار برنج ایرانی است.

دلایل رکود بازار برنج ایرانی چیست؟

خبرگزاری فارس: مرتضی شاه‌حسینی با بیان اینکه میزان عرضه و تقاضای برنج وارداتی با هم برابری نمی‌کند، گفت: براساس آمار، طی 10 تا 15 سال گذشته، بطور متوسط میزان مصرف برنج خارجی در هر ماه حدود 110 تا 120 هزار تن بوده است که در 3 سال گذشته حدود 700 تا 800 هزار تن از آن از طریق واردات رسمی و حدود 600 هزار تن هم از طریق قاچاق به کشور وارد می‌شد. وی افزود: یک میلیون و 60 هزار تن برنج از ابتدای امسال از طریق واردات قانونی به کشور وارد شده و به دلیل اینکه مقدار واردات قانونی امسال بیش از سال‌های گذشته بوده، وزارت جهاد کشاورزی بدون توجه به میزان وارداتی که طی سال‌های قبل از طریق قاچاق انجام می‌شد و بخشی از نیاز داخلی را پوشش می‌د‌اد، طی بخشنامه‌ای به سازمان توسعه تجارت، ثبت سفارش واردات برنج را به صورت موقت متوقف کرد.

عوامل موثر در توقف واردات برنج قاچاق

شاه‌حسینی با بیان اینکه واردات برنج قاچاق متوقف شده است، گفت: کاهش تعرفه واردات برنج از 40 به 26 درصد و حذف مبلغ 500 تومان مابه التفاوت واردات برنج و همچنین اقدامات انجام شده در جلوگیری از واردات کالای قاچاق و افزایش هزینه واردات کالای قاچاق از عوامل موثر در توقف واردات برنج قاچاق به کشور بوده است.

انتقاد از تصمیمات لحظه‌ای وزارت جهاد کشاورزی رئیس انجمن واردکنندگان برنج با انتقاد از تصمیمات ناگهانی وزارت جهاد کشاورزی در جلوگیری از ثبت سفارش واردات برنج گفت: سایت ثبت سفارش واردات برنج سال گذشته بعلت گران بودن برنج ایرانی، باز شد تا با واردات قیمت‌ها را متعادل کنند، اما امسال وزارت جهاد کشاورزی سایت ثبت سفارش واردات برنج را بست تا فروش برنج داخلی رونق بگیرد و با افزایش قیمت برنج داخلی کشاورزان را ترغیب به کشت این محصول کند. شاه‌حسینی افزود: با این اقدامات نمی‌توان از تولید داخلی حمایت کرد زیرا افزایش قیمت برنج داخلی برای حمایت از تولید کننده منجر به آسیب به مصرف‌کننده می‌شود.

دلایل رکود بازار برنج ایرانی وی علت بازار راکد برنج ایرانی را عدم توانایی مردم در خرید برنج داخلی عنوان کرد و اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی با جلوگیری از واردات برنج خارجی می‌خواهد قیمت برنج ایرانی را برای تولید‌کننده به صرفه کند و با افزایش قیمت این کالا، کشاورزان را ترغیب به کشت بیشتر کند، در حالی که باید قیمت‌تمام شده تولید را برای کشاورز کاهش دهد، تا بدین وسیله قیمت تمام شده محصول کاهش یابد و مردم بتوانند برنج داخلی را خریداری کنند. رئیس انجمن واردکنندگان برنج افزود: خرید برنج ایرانی با قیمت 12 تا 13 هزار تومان برای اقشار کم درآمد امکان‌پذیر نیست، بنابراین با واردات برنج می‌توان در بازار تعادل ایجاد کرد. شاه‌حسینی با بیان اینکه توقف ثبت سفارش واردات برنج منجر به افزایش قیمت برنج خارجی شده است، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت دقیق آمار واردات برنج و میزان برنج‌های موجود در انبارها را دارد، بنابراین بهتر است قبل از جلوگیری از ممنوعیت واردات برنج میزان موجودی انبارها رصد و برآورد شود، تا مشخص شود که رکود برنج داخلی مربوط به واردات برنج است، یا عامل دیگری دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت