خبرگزاری تسنیم: علی محمودیان گفت: هم اکنون هزینه بازرسی ادواری خودرویی مانند پراید نزدیک به هزینه کل مخزن گاز در این خودروست و همین مسئله تمایل به خودروهای گازسوز و ارائه خودروها برای بازرسی را کم کرده است.
وی گفت: از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۸۷ روند بازرسی در حال انجام بود، اما از ابتدای سال ۸۸ به دلیل تغییر مسئولیتهای سازمانی این فعالیت تا سال ۹۶ انجام نشد.
محمودیان با اشاره به آغاز مجدد بازرسی از خودروهای گازسوز افزود: یکی از دلایل آغاز مجدد این بازرسیها، تمایل به استفاده از صنعت CNG به عنوان یکی از اهداف کلان وزارت نفت کشور است، اما مشکلی که اکنون وجود دارد این است که فرآیند بازرسیها به دلیل فقدان زیرساخت لازم باعث شده است بخشی از فعالیتها از نظر هزینه بیشتر شود و نیازمند اصلاح است.
رئیس اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین تاکید کرد: قرار بود سهمی از درآمد حوزه سی ان جی به عنوان صرفه جویی ایجاد شده، در حوزه خدمات صرف شود که این کار عملیاتی نشده است.
محمودیان تصریح کرد: هم اکنون هزینه بازرسی ادواری برای یک خودروی پراید گازسوز حدود ۲۲۰ هزار تومان است که در مقایسه با هزینه تامین مخزن سوخت که حدود ۲۸۰ هزار تومان ارزش دارد، بسیار بالاست.
وی گفت: آزمونهای هیدرواستاتیک پس از شش سال اول، سر سال یک بار است.
رئیس اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین افزود: متاسفانه این هزینههای بالا باعث شده است که تمایل به استفاده از خودروهای گازسوز کاهش پیدا کند و گزارشهای میدانی نیز این مسئله را نشان میدهد.
محمودیان ادامه داد: باید راهکاری در این زمینه پیدا شود، چرا که دریافت این هزینه منطقی نیست و حتی مالکان خودروهای گازسوز به دلیل ایجاد صرفه اقتصادی برای کشور باید مورد تکریم قرار گیرند.
وی گفت: روزانه ۲۱ میلیون متر مکعب گاز سی ان جی در کشور تولید میشود که معادل آن یعنی ۲۱ میلیون لیتر بنزین وارد کشور نمیشود.
این مقام مسئول تصریح کرد: ما اکنون پتانسیل افزایش ظرفیت تولید گاز سی ان جی تا ۴۵ میلیون مترمکعب را داریم و به همین دلیل در حال پیگیری ظرفیتهایی هستیم که استفاده از سوخت سی ان جی افزایش یابد، اما متاسفانه روند بازرسی ادواری تلاشهای صورت گرفته در این حوزه را تحت تاثیر قرار میدهد.
محمودیان با اشاره به ذخایر عظیم گاز در کشورمان گفت: زیرساختهای فراوانی از نظر خطوط انتقال گاز، جایگاههای سی ان جی و دانش فنی نیازمند حمایت بیشتر از تولید خودروهای گازسوز و خدمات آن هستیم تا مصرف کننده تمایل بیشتری به این حوزه داشته باشد.
وی افزود: براساس ماده سه مصوبه هیئت وزیران سه مرکز کار بازرسی ادواری خودروهای گازسوز را انجام میدهند که این مراکز عبارتند از: مراکز معاینه فنی که بازرسیها سطح یک را انجام میدهند، مراکز خدمات فنی و آزمایشگاههای هیدرواستاتیک نیز خدمت رسانی میکنند.
محمدیان گفت: در حوزه مراکز معاینه فنی ۴۸۱ مرکز وجود دارد که مشکلی در این زمینه نداریم، ۹۰۰ واحد خدمات فنی فعال در کشور وجود دارد که در این زمینه نیز محدودیتی وجود ندارد، اما در زمینه آزمایشگاههای هیدرواستاتیک از ابتدای مطرح شدن بازرسی ادواری و وجود دارد.
وی افزود: مشکلی که هم اکنون وجود دارد این است که نهصد واحد خدمات فنی هنوز به صورت رسمی و به صورت سازماندهی شده در این فرآیند بازرسی قرار نگرفته اند.
رئیس اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین تاکید کرد: در ماههای اخیر با سازمان ملی استاندار، اتحادیه حمل و نقل همگانی و سازمان شهرداریها جلساتی را برگزار کردیم و اسامی واحدهای خدمات فنی مجاز به آنها اعلام شده است و قرار شد از اواسط آذر ماه این اسامی به سراسر کشور معرفی میشود.
وی گفت: در برخی از استانها آزمایشگاه هیدرواستاتیک وجود ندارد و مردم میتوانند با مراجعه به این واحدهای خدمات فنی که دانش فنی و افراد متخصص دارند، مشکل خود را حل کند.
محمودیان درباره کاهش هزینههای بازرسی در صورت فعال شدن واحدهای خدمات فنی تصریح کرد: بخش قابل ملاحظهای از هزینه بازرسی ادواری مربوط به آزمون هیدرواستاتیک است که برای خودرو پراید با دو مخزن به ۱۳۶ هزار تومان میرسد.
وی گفت: در واقع این ۱۳۶ هزار تومان از ۲۲۰ هزار تومان فعلی کم میشود و هزینههای بازرسی بسیار کاهش پیدا میکند.
محمودیان به تغییر نگرش و آزمون هیدرواستاتیک تاکید کرد و گفت: با نگاهی به رویههای جهانی میشود شکل آزمون ادواری و هزینههای آنها بسیار متفاوت با کشور ماست و به همین دلیل نیازمند برخی اصلاحات در این رویه هستیم.
وی درباره راه حلهای رفع این مشکل توضیح داد: حوادث شکل گرفته در سالها اخیر ۶۳ مورد بود که همه آنها در جایگاههای گاز اتفاق افتاده و در زمان سوخت گیری خودروها بوده است.
رئیس اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین گفت: از این ۶۳ مورد ۴۳ مورد به دلیل دستکاری مخازن اتفاق افتاده است و به ۲۰ به دلیل خوردگی و استهلاک بوده است.
وی افزود: براساس گزارشهای موجود، از سال ۱۳۹۲ حوادث مربوط به خوردگی سطحی مخازن در حال افزایش است و این ۲۰ مورد در واقع در این همین بازه زمانی بوده است و قبل از سال ۱۳۹۶ نیز آزمونهای ادواری متوقف شده بود.
محمودیان گفت: میتوان فرآیندها را اصلاح کرد که زمینه کاهش هزینه شود و میتوان حدود ۸۰ درصد مشکلات را بر طرف کرد مانند فرایندی که در زمینه کپسولهای گاز خانگی اکنون صورت میگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید