اقلام مصرفی، صدرنشین واردات در سال۹۶ +نمودار

کد خبر: 749500

آمارهای رسمی نشان می‌دهد در سال جاری عمده کالاهای وارداتی به کشور، اجناس مصرفی بوده‌اند، نه کالاهای سرمایه‌ای و مواد اولیه جهت تولید در داخل کشور.

اقلام مصرفی، صدرنشین واردات در سال۹۶ +نمودار
مشرق: هفته گذشته گمرک کارنامه عملکرد تجارت خارجی کشور در ۷ ماهه سال‌جاری را منتشر کرد؛ اما اطلاعیه گمرک، به طور کاملا جهت‌دار و با هدف پنهان ساختن واقعیت نگران‌کننده افزایش واردات و کاهش صادرات غیرنفتی تهیه شده بود. گمرک پیش از این نیز به هنگام انتخابات ریاست جمهوری، اقدام به سانسور آمار‌های منفی کرده بود و پس از انتخابات، با تاخیر بی‌سابقه آن‌ها را منتشر کرد. گمرک در گزارش خود، افزایش ۶ درصدی حجم تجارت خارجی کشور (صادرات غیرنفتی + واردات) در ۷ ماهه سال‌جاری را مورد توجه قرار داده، اما به این واقعیت اشاره نکرده که علت افزایش حجم تجارت خارجی کشور در این مدت، رشد چشمگیر واردات بوده است، نه صادرات. در تحلیل تجارت خارجی کشور‌ها نکته‌ای که مورد توجه قرار می‌گیرد این است که صرف افزایش حجم تجارت خارجی، پدیده مثبتی نیست، بلکه زمانی این رشد، مطلوب خواهد بود که ناشی از افزایش صادرات باشد. وگرنه در صورت افزایش قابل ملاحظه واردات، خصوصا کالا‌های مصرفی به کشور، هرچند مجموع تجارت خارجی کشور رشد کرده است، اما این رشد، بی‌کیفیت و حتی مضر است، زیرا به ضرر بخش تولید داخلی خواهد بود. نکته دیگر آن که روابط عمومی گمرک ایران در اطلاعیه خود تلاش کرده جزئیات رشد واردات کالا‌های مصرفی در سال جاری را سانسور کند و به جای آن، مسائل پیش پا افتاده مثل آمار تشریفات گمرکی را برجسته کرده است. مهمترین تحریفی که گمرک صورت داده این است که اعلام کرده علت افزایش ۱۵ درصدی واردات به کشور در هفت ماهه اول سال‌جاری مربوط به افزایش واردات کالا‌های اساسی، قطعات منفصله خودرو، خودرو و کالا‌های سرمایه‌ای مربوط می‌شود. این در حالی است که بررسی جزئیات آمار واردات به کشورمان نشان می‌دهد اتفاقا دلیل اصلی رشد واردات به کشور در هفت ماه اول سال جاری، گسترش واردات کالا‌های مصرفی بوده است.
اقلام مصرفی، صدرنشین واردات در سال۹۶ +جدول
مثلا عمده‌ترین کالای وارداتی به کشور در هفت ماه اول سال جاری، برنج بوده که در این مدت بیش از یک میلیون تن برنج به ارزش یک میلیارد دلار به کشور وارد شده که رشد ۹۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. این در شرایطی است که تولید برنج در کشورمان در سال جاری وضعیت مطلوبی داشته و حتی گمانه امکان خودکفایی کشور هم مطرح شده است. اما مشخص نیست در وضعیتی که تولید برنج کشور در سال جاری بیشتر شده، چرا واردات برنج دو برابر شده است. دومین کالای عمده وارداتی به کشورمان در سال جاری ذرت دامی بوده که نسبت به هفت ماه اول سال قبل ۲۸ درصد رشد کرده است. قطعات مونتاژی خودرو سومین کالای مهم وارداتی به کشور بوده است. خودرو‌های زیر ۲۰۰۰ سی سی، لوبیای سویا، خودرو‌های بالای ۲۰۰۰ سی سی، شکر، روغن دانه آفتابگردان، کنجاله، موز، گوشت قرمز یخی، نمایشگر ال سی دی یا ال‌ای دی، روغن پالم و جو، سایر کالا‌های عمده وارداتی به کشورمان در هفت ماه اول سال جاری بوده‌اند. با این وضعیت مشخص نیست گمرک چرا اصرار دارد در گزارش‌های خود، واقعیات مبتنی بر رشد بی‌رویه واردات کالا‌های مصرفی به کشور را نادیده بگیرد و اطلاعات نادرست به مردم بدهد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت