از وعده بی‌عمل روحانی تا اختلاف میلیونی دولتی‌ها در اعلام آمار بیکاری/ ۳۶۰ هزار بیکار به کشور اضافه شد/ کسی به داد جوانان بیکار نمی‌رسد؟

کد خبر: 736659

آمار‌های منتشر شده حاکی از این است که بیکاری در کشورمان همچنان در حال افزایش است و به مرز بحرانی رسیده. چند سالی می‌شود که معضل بیکاری فقط به عنوان سوژه‌ای تبلیغاتی دولت‌ها استفاده می‌شود و هر بار که نوبت انتخابات می‌شود کاندیدا‌های ریاست جمهوری وعده‌های بسیاری برای رفع این معضل می‌دهند. اما متاسفانه عملکرد آن‌ها قابل توجه نبوده و همین موضوع سبب شده که شاهد بیکاری صد‌ها هزار جوان فارغ التحصیلی باشیم که در صف کار منتظر ایستاده اند.

از وعده بی‌عمل روحانی تا اختلاف میلیونی دولتی‌ها در اعلام آمار بیکاری/ ۳۶۰ هزار بیکار به کشور اضافه شد/ کسی به داد جوانان بیکار نمی‌رسد؟
بیکاری
سرویس اقتصادی فردا؛ مهسا گربندی: آمار‌های منتشر شده حاکی از این است که بیکاری در کشورمان همچنان در حال افزایش است و به مرز بحرانی رسیده. چند سالی می‌شود که معضل بیکاری فقط به عنوان سوژه‌ای تبلیغاتی دولت‌ها استفاده می‌شود و هر بار که نوبت انتخابات می‌شود کاندیدا‌های ریاست جمهوری وعده‌های بسیاری برای رفع این معضل می‌دهند. اما متاسفانه عملکرد آن‌ها قابل توجه نبوده و همین موضوع سبب شده که شاهد بیکاری صد‌ها هزار جوان فارغ التحصیلی باشیم که در صف کار منتظر ایستاده اند. آنطور که به نظر می‌رسد باید علیه معضل بیکاری در سطح جامعه اقدامی جدی انجام داد و این موضوع به‌جز همراهی مسئولین دولتی امکان‌پذیر نخواهد بود.
بیکاری ۲۰ درصد فارغ التحصیلان در ایران اینجا بخوانید
۳۶۰ هزار بیکار به کشور اضافه شد چند روز پیش بود که مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگوی ویژه خبری گفت: در یک سال منتهی به تابستان امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر وارد عرصه کار شدند که ۸۴۰ هزار نفر به جمعیت شاغل کشور افزوده شد.
علاءالدین ازوجی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد جوانان کشور بیکارند گفت: نرخ بیکاری ۱۱.۷ درصد معادل سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است. و برای ایجاد یک میلیون شغل در سال نیاز به حجم تولید ناخالص داخلی حدود ۹۰۰ میلیارد دلار داریم.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: فضای کسب و کار کشور باید در جهت افزایش اشتغال بهبود یابد. همچنین بحث اصلی اشتغال کشور از دوره‌های آموزشی پایین باید آغاز شود، زیرا بیشتر بنگاه‌های ما نیروی کار دیپلم یا فوق دیپلم می‌خواهند. وعده‌های بی عمل حسن روحانی ۲۹ اردیبهشت ماه امسال بود که حسن روحانی با وعده‌های شیرین خود با اکثریت آراء به عنوان دوازدهمین رئیس‌جمهور ایران انتخاب شد؛ روحانی برای پیروزی در انتخابات دوازدهم وعده‌های زیادی در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی به مردم داد که شاید یکی از مهم‌ترین آن‌ها وعده اشتغال به تحصیل کرده‌ها و بیکاران بود.
این در حالی است که در طول دوره دولت یازدهم، بیکاری یکی از معضلات کشور به حساب می‌آمد که حسن روحانی با وجود وعده صد روزه برای حل آن نتوانست کاری انجام دهد. با این وجود روحانی در ۶ اردیبهشت ماه سال ۹۶ نیز با وعده صد روزه پا به میدان رقابت انتخاباتی گذاشت؛ او گفت: من در برنامه صد روزه ام یکی از برنامه هایم فعال کردن طرح کارورزی برای اشتغال جوانان است، برای ایجاد شغل باید محیط لازم، تسهیلات و هم چنین بازار را ایجاد کنیم.
ارائه آمار اشتغال به سبک جهانگیری اینجا بخوانید
اختلاف میلیونی دولتی‌ها در اعلام آمار بیکاری هنوز از یاد‌ها نرفته است که سال گذشته رحمانی فضلی، وزیر کشور در صحن علنی مجلس اعلام کرد که در کشور حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار داریم. این در حالی است که پس از آن حسن روحانی در دیداری که پس از دو هفته از ارائه گزارش توسط رحمانی فضلی با مقام معظم رهبری داشت اعلام کرد که در کشور ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار وجود دارد!
در این میان، اما آمار‌های اعلام‌شده اخیر وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در رابطه با تعداد بیکاران در کشور نیز قابل تعجب است. زیرا که ربیعی در گزارشی که اخیراً به مجلس ارائه کرده از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار در کشور خبر داده است!
اگر سیاست‌ها به سمت تولید جهت‌گیری شود، بیکاری ریشه‌کن خواهد شد
دکتر امیر غلامی کارشناس و پژوهشگر مسائل اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در رابطه با علت افزایش بیکاری در کشورمان به خبرنگار «فردا» می‌گوید: بحثی که در ارتباط با اشتغال و بیکاری است مربوط به این می‌شود که سیاست‌ها به سمت تولید جهت گیری پیدا کند. شما اگر دقت کنید به لحاظ مقوله مدنی اقتصاد بیکاری یکی از عوامل تولید هستند. یعنی اگر ما سیاست‌های اقتصادیمان به سمت این برود که تولید در اقتصاد افزایش پیدا کند و رشد اقتصادی و مداوم و پی در پی را داشته باشیم می‌توانیم شاهد این باشیم که حجم بیکاری و یا نرخ بیکاری در اقتصاد کاهش پیدا می‌کند.
این کارشناس اقتصادی می‌افزاید: اگر به دنبال این هستیم که به طور کلی بیکاری در اقتصاد کاهش پیدا کند و در آینده ریشه کن شود باید به سمت سیاست‌های تولیدی گام برداریم؛ بنابراین با طرح‌های کوتاه مدت و زود بازده نمی‌توانیم چشم‌انداز بلندمدت را دنبال کنیم. قطعا بایستی باید برای رفع مشکل بیکاری طرحی بلند مدت داشته باشیم که جهت گیری آن با افزایش تولید همراه خواهد بود. یعنی سیاست‌ها به سمت افزایش تولید باشد.
دکتر غلامی با اشاره به این موضوع که اگر در جهت سیاست چشم انداز ۲۰ ساله گام برداشته شود، آن چیزی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده، در آن راستا و در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی گام برداشته شود ما شاهد این خواهیم بود که بیکاری رفع خواهد شد، می‌گوید: مسئولین باید به شعار‌هایی که هر ساله از سوی مقام معظم رهبری انتخاب شده و مداوم به آن‌ها گوشزد می‌شود که به رفع مشکلات مردم و افزایش تولید که کمک به اقتصاد داخلی شود، اهتمام ورزند.
بیشتر بخوانید: بیکارترین رشته‌های دانشگاهی در ایران +عکس
این پژوهشگر مسائل اقتصادی با توصیه به جوانان که در شرف فارغ التحصیلی هستند، می‌گوید: جوانان باید به دنبال علم آموزی باشند ضمن این بتوانند در جهت تولید هم گام بردارند. اگر به این شکل بتوانند علم آموزی کنند موفق خواهند بود. جوانان علمی را یاد بگیرند که بتوانند در نهایت به آن‌ها کمک کند تا در اقتصاد تولید را بالا ببرند. جهت گیریشان باید به این سمت باشد. قطعا، اما اگر فقط مطالبی را حفظ کنند و جهت گیری را در تولید نداشته باشند موفق نخواهند شد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت