ایجاد سالانه یک میلیون شغل در کشور امکان پذیر نیست

کد خبر: 733515

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: با توجه به منابع مالی و پیش نیاز های کسب و کار اشتغال سالانه یک میلیون نفر در کشور امکان پذیر نیست.

خبرگزاری صداوسیما: علاءالدین ازوجی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در یک سال منتهی به تابستان امسال یک میلیون ۲۰۰ هزار نفر وارد عرصه کار شدند که ۸۴۰ هزار نفر به جمعیت شاغل کشور افزوده شد. وی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد جوانان کشور بیکارند گفت: نرخ بیکاری ۱۱.۷ درصد معادل سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است. مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: برای ایجاد یک میلیون شغل در سال نیاز به حجم تولید ناخالص داخلی حدود ۹۰۰ میلیون دلار داریم.
ازوجی گفت: فضای کسب و کار کشور باید در جهت افزایش اشتغال بهبود یابد. وی افزود: بحث اصلی اشتغال کشور از دوره‌های آموزشی پایین باید آغاز شود، زیرا بیشتر بنگاه‌های ما نیروی کار دیپلم یا فوق دیپلم می‌خواهند. مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اشتغال افراد حتما باید به صورت رسمی باشد و تولیدی که در کشور انجام می‌شود برای پایدار ماندن به تولید جهانی متصل شود. تداوم سیاست غلط تزریق پول برای اشتغال زایی سید هادی موسوی نیک اقتصاددان نیز گفت: با توجه به منابع مالی و پیش نیاز‌های کسب و کار اشتغال سالانه یک میلیون نفر در کشور امکان پذیر نیست. وی افزود: برنامه‌های توسعه پنج ساله گذشته در دوران خوب خود ۵۰ تا ۶۰ درصد محقق شده اند و در سال‌های اوج بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار شغل در سال ایجاد شده است. این اقتصاددان گفت: اکنون روند سیاست اشتباه تزریق پول برای اشتغال در کشور ادامه دارد و با این شرایط نمی‌توان به آنچه که در برنامه ششم توسعه برای اشتغال یک میلیون نفر در سال پیش بینی شده است دست یافت. موسوی نیک افزود: از پایه‌های اصلی کارآفرینی، نظام آموزشی است، اما اکنون دانشگاه‌های کشور این ظرفیت را ندارند. وی گفت: نظام آموزش عالی باید به سمت آموزش نیروی کار حرکت کند. این اقتصاددان افزود: باید به موضوع اشتغال نگاه بلند مدت داشته باشیم. اشتغال با تزریق پول ایجاد نمی‌شود زهرا کریمی عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران نیز گفت: اشتغال ارتباط تنگاتنگی با سرمایه گذاری به ویژه به وسیله بخش خصوصی دارد. وی افزود: نمی‌توان با ادامه سیاست‌های گذشته مبنی بر تزریق پول به بنگاه‌ها یک میلیون شغل در سال ایجاد کرد. کریمی اضافه کرد: نباید فقط وزارت کار را مسئول اشتغال زایی در کشور بدانیم. عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران گفت: عوامل دیگری برای اشتغال زایی از جمله حل مسائل مربوط به فضای کسب و کار و سرمایه گذاری نیاز است. وی افزود: اکنون حجم نقدینگی بسیاری در جامعه وجود دارد که در بانک‌ها قفل شده است و وارد چرخه اقتصاد کشور نمی‌شود. کریمی گفت: اکنون صاحبان منابع مالی دچار صبر و انتظار برای ایجاد فضای بهتر شده اند و این از مشکلات اقتصاد کشور است. عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران افزود: نمی‌توان مشکل اشتغال را فقط از طرف عرضه دید بلکه مشکل اصلی در طرف تقاضای کار است. وی با بیان اینکه این طور نیست که همه دانشگاه‌های کشور کارآفرین تحویل دهند اضافه کرد: بسیاری از فارغ التحصیلان زمانی که از ایران خارج می‌شوند می‌درخشند و این موجب تاسف است. توان حال مشکل را نداریم عبدالرضا مصری نماینده مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برای اشتغال زایی یا توانایی حل مشکلات را نداریم یا رانت‌های وارد کننده کالا اجازه تولید نمی‌دهند. وی با بیان اینکه علت بیکاری در جامعه برای همه مسئولان کشور مشخص است گفت: تولید کننده مظلوم‌ترین فرد در کشور است و اگر مسئله تولید حل نشود شغلی ایجاد نخواهد شد. مصری بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی بیکاران تاکید کرد. وی افزود: علاوه بر اینکه نظام آموزشی کشور برای نیاز‌های آینده برنامه ریزی نکرده است، برای بهبود وضع موجود کشور نیز برنامه‌ای وجود ندارد. این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از ۱۰۰ بند اقتصاد مقاومتی حتی یک بند اجرا نشده است گفت: محور اقتصاد مقاومتی تولید و تولید عامل اشتغال است. مصری افزود: اجرای اقتصاد مقاومتی نیاز به عزم ملی دارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت