راه اندازی سامانه حقوق و دستمزد مدیران به کجا رسید؟

کد خبر: 728875

بعد از ماجرای حقوق های نجومی که سال گذشته مطرح شد راهکارهای بسیاری جهت مقابله با این موضوع پیشنهاد شد که یکی از آن ها راه اندازی سامانه حقوق و دستمزد مدیران بود. این پیشنهاد بعد از فراز و نشیب های بسیاری به متن قانون برنامه ششم توسعه نیز ورود پیدا کرد. با توجه به متن این قانون، دولت مکلف است که در سال اول اجرایی این قانون یعنی سال 96، این سامانه را راه اندازی نماید.

تابناک: بعد از ماجرای حقوق های نجومی که سال گذشته مطرح شد راهکارهای بسیاری جهت مقابله با این موضوع پیشنهاد شد که یکی از آن ها راه اندازی سامانه حقوق و دستمزد مدیران بود. این پیشنهاد بعد از فراز و نشیب های بسیاری به متن قانون برنامه ششم توسعه نیز ورود پیدا کرد. با توجه به متن این قانون، دولت مکلف است که در سال اول اجرایی این قانون یعنی سال 96، این سامانه را راه اندازی نماید.

ماجرای حقوق های نجومی به 16 اردیبهشت ماه 1395 باز می گردد. روزی که چند شبکه تلگرامی و وب سایت سیاسی خبر از چند فیش حقوقی دادند که در آن ها مبالغ نجومی به ثبت رسیده بود. فیش های نجومی که مربوط به مدیران بیمه مرکزی بود. اخبار ساعت 21 شبکه اول صدا و سیما روز بعد یعنی در مورخه 17 اردیبهشت 95 در گزارشی به موضوع فیش های حقوقی نجومی پرداخت و عنوان نمود که سه مدیر ارشد بیمه مرکزی در اسفند ماه 94 در مجموع 180 میلیون تومان حقوق و مزایا دریافت کرده اند. در 19 اردیبهشت 95 نیز خبرگزاری میزان با انتشار تصاویری از فیش های حقوقی چند ده میلیون تومانی معاونان بیمه مرکزی، آتش این ماجرا را تندتر نمود. بعد از این اتفاقات ماجرای فیش های نجومی مطرح شد و بر سر زبان ها افتاد و پیشنهادهایی جهت مقابله با تکرار نشدن این موضوع ارائه شد. یکی از این پیشنهادات راه اندازی سامانه ای جهت ثبت حقوق و دستمزدهای مدیران بود که عموم مردم به آن دسترسی داشته باشند. این پیشنهاد جهت عملیاتی شدن در متن قانون برنامه ششم توسعه ورود پیدا کرد.

در ماده 20 قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف شد ظرف سال اول برنامه نسبت به راه ‌اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا اقدام نموده و امکان تجمیع کلیه پرداخت‌ ها به مقامات، رؤسا، مدیران و کارکنان کلیه دستگاه‌ های اجرایی، را فراهم نماید، به نحوی که میزان ناخالص پرداختی به هر یک از افراد مشخص بوده و امکان دسترسی برای نهادهای نظارتی و عموم مردم فراهم شود.

ملاحظه می گردد که طبق آنچه در متن قانون برنامه ششم توسعه آمده است سامانه حقوق و دستمزد مدیران باید در سال اول اجرایی این قانون راه اندازی شود اما هم اکنون که شش ماه از سال گذشته، هنوز هیچ خبری از راه اندازی این سامانه نیست.

در همین زمینه محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبه با خبرگزاری میزان در مورخه 14 شهریور ماه سال جاری گفت: در رابطه با راه اندازی سامانه حقوق و دستمزد مسئولین، نیاز است که مجلس گزارشی را از دولت دریافت کند. وی تصریح کرد که راه اندازی سامانه حقوق و دستمزد مسئولین یکی از ضروریات برنامه ششم توسعه است که باید مورد توجه قرار گیرد.

مجلس شورای اسلامی از 8 شهریور تا مورخه 1 مهر تعطیل بود و بعد از بازگشایی مجدد مجلس، حالا باید دید که نمایندگان مجلس در این زمینه چه واکنشی را نشان خواهند داد. علاوه بر موضوع اجرایی نشدن راه اندازی سامانه حقوق و دستمزد مسئولین، گویا هنوز برخی از آیین نامه ها و دستورالعمل های اجرای برنامه ششم نیز تدوین نشده است که به گفته محمد خدابخشی رئیس فراکسیون نظارت بر اجرای برنامه های توسعه ای کشور، کوتاهی برخی از دستگاه های اجرایی کشور در این رابطه مشهود است و قطعاً این موضوعات باید مورد پیگیری مجلس قرار بگیرد.

با توجه به اینکه این سامانه می تواند پنجره ای رو به شفافیت باشد و از تکرار ماجرای فیش های نجومی جلوگیری کند، نمایندگان مجلس باید با پیگیری های خود از دولت زمینه راه اندازی هر چه سریعتر این سامانه را فراهم کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت