روزی که وزیر نفت خندید +عکس

کد خبر: 692963

زنگنه که شخصیتی سختگیر و سختکوش دارد، در مراسم امضای قرارداد توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی، لبخندی به لب داشت که کمتر از او دیده شده است.

روزی که وزیر نفت خندید +عکس

خبرگزاری میزان: بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، روز دوشنبه (12 تیر 1396) خنده ای معنا دار بر چهره داشت، لبخندی که کمتر از وزیر پرکار کشورمان به یاد داریم. اما روز دوشنبه برای وزیر نفت و همکارانش روز دیگری بود، روزی که نتایج چندین سال تلاش طاقت فرسا و فشار به بار نشست. دلایل خیال راحت زنگنه از قرار زیر است.

زنگنه
بیژن زنگنه در مراسم امضای نخستین قرارداد IPC- تیر 1396

اول اینکه، نخستین قرارداد IPC پس از مدت ها تلاش وزارت نفت و فشارهای مختلف با یکی از بزرگترین شرکت های نفتی جهان، یعنی توتال فرانسه، امضاء شد. زنگنه در اینباره گفت: "راهی طولانی و فرساینده برای این قراردادها طی کردیم." وزیر نفت گفت: "امروز اجماع ملی بر سر قراردادهای جدید بوجود آمده است، همه مراحل لازم برای اخذ مجوز برای امضای این قراردادها طی شده است." دوم، بیژن زنگنه در ابتدای طراحی قراردادهای جدید اعلام کرده بود که استفاده از توانایی های داخلی در قراردادهای نفتی مورد نظر است. وزیر نفت دیروز نشان داد که به تعهد خود پایبند است. شرکت ایرانی سهیم در کنسرسیوم بین المللی که قرارداد توسعه فاز 11 را امضاء کرد در این کنسرسیوم سهمی نزدیک به 20 درصد دارد. وزیر نفت اظهار کرد: "اولویت ما در قراردادهای جدید استفاده از شرکت های داخلی است. بنابراین هر شرکت خارجی که امتیاز بیشتری به شرکت های ایرانی بدهد ما امتیاز بیشتری به آنها می دهیم." بیژن زنگنه تاکید کرد: "معتقدیم تا هفتاد درصد ارزشی این قراردادها می تواند توسط شرکت های ایرانی انجام شود و باید آمادگی را در شرکت های ایرانی ایجاد کنیم. شرکت های ایرانی نیز باید از فرصت پدید آمده استفاده کنند."

زنگنه
بیژن زنگنه در مراسم معارفه رئیس جدید شرکت ملی نفت ایران- خرداد 95

سوم، انتقال فن آوری به داخل یکی دیگر از نکاتی بود که در قراردادهای جدید مد نظر دولت یازدهم بوده است. در اینباره حمید اکبری، مدیرعامل شرکت پتروپارس گفت: "شرکت توتال یک برنامه مجزا صرفا برای انتقال فناوری و دانش فنی به شرکت پتروپارس تهیه خواهد کرد، این موضوع جدای از مسئولیت این شرکت در ارتباط با ساخت داخل و انتقال فناوری به شرکت‌های ایرانی خواهد بود." چهارم، وزارت نفت با وارد کردن بزرگان نفتی جهان به صنعت نفت ایران در عمل راه حلی برای سرمایه گذاری جدا از روال عادی سرمایه گذاری از طریق نظام بانکی پیدا کرد. پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت توتال در این مورد گفت: "توتال به طور مستقل از نظام بانکی تامین مالی این پروژه را انجام می دهد، ما این توان را به واسطه قدرت مالی خود داریم و می توانیم بدون استفاده از دلار و تامین مالی به روشهای دیگر، سرمایه مورد نیاز در این پروژه را فراهم کنیم." پنجم، با ورود توتال به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های نفتی جهان با حجم سرمایه گذاری بالا به ایران، تعلل شرکت های خارجی دیگر برای سرمایه گذاری در صنعت نفت و سایر صنایع از بین می رود. مدیرعامل شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (CNPCI) تصریح کرد: "به‌زودی سرمایه گذاران بسیاری برای بهره برداری از فرصت‌ها در آینده روشن ایران به این کشور می‌آیند." لو گفت: "این قرارداد برگی جدید در تاریخ صنعت نفت ایران خواهد بود و نمونه ای خوب برای همکاری میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت های بین المللی نفتی به شمار می‌آید."

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد