از عدم نظارت بر درگاه‌های اینترنتی تا بی‌تفاوتی نسبت به فعالیت موسسات مالی‌ و اعتباری غیرمجاز/ ۳ نکته که بی‌مسئولیتی بانک مرکزی را نشان می‌دهد

کد خبر: 686394

موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، کپی کارت‌های بانکی و انتقال پول‌های سایت‌های قمارآنلاین سه موضوعی است که بانک مرکزی در قبال آن مسئولیت پذیری ندارد و همین مسئله مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

از عدم نظارت بر درگاه‌های اینترنتی تا بی‌تفاوتی نسبت به فعالیت موسسات مالی‌ و اعتباری غیرمجاز/ ۳ نکته که بی‌مسئولیتی بانک مرکزی را نشان می‌دهد
بانک مرکزی
سرویس اقتصادی فردا: فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجازی مثل ثامن و مهراقتصاد، کپی کارت‌های بانکی و انتقال پول‌های سایت‌های قمارآنلاین سه موضوعی است که بانک مرکزی در قبال آن مسئولیت پذیری ندارد و همین مسئله مشکلات زیادی را ایجاد کرده. این در حالی است که مسئولان بانک مرکزی نه تنها کاری برای حل این مشکلات انجام نداده‌ بلکه با سکوت خود مشکلات بیشتری را ایجاد کرده‌ است.
۱. یکی از خساراتی که به مردم در اثر اعتماد به بانک مرکزی وارد می‌شود، موسسات مالی و اعتباری است که روزی مجاز اعلام می‌شود و روز دیگری غیرمجاز! داستان موسسات مالی و اعتباری «غیرمجاز» که خود سر درازی دارد و سوالات بی پاسخی در رابطه با فعالیت و رشد قارچ گونه این موسسات غیرمجاز مطرح است. اما موضوع موسساتی که مجاز هستند و بعد از یک مدتی ورشکست می‌شوند یا هر اتفاق دیگری برایشان می‌افتد و بانک مرکزی از پاسخگویی راجع به آن سرباز می‌زند، جای نقد جدی دارد؛ و متاسفانه در این مواقع مردم هستند که تاوان بی‌مسئولیتی بانک مرکزی را که تنها نهاد حاکمیتی صادر کننده مجوز است را پس می‌دهند! به تازگی ماجرای کاسپین باعث شد تا بسیاری از شهروندان متضرر شوند و زندگی شان تحت شعاع عملکرد ضعیف بانک مرکزی قرار بگیرد. زیرا که مردم هنگام سپردن سرمایه‌شان به کاسپین و با دیدن مجوزی که بانک مرکزی برای این موسسه صادر کرده، تصور کرده‌اند که کاسپین قابل اعتماد است، اما بانک مرکزی در اقدامی عجیب، مجوزی را که صادر کرده بود، مشروط خواند و با بازی با کلمات سپرده‌گذاران مؤسسه کاسپین را سردرگم کرد. حالا مردم مانده اند و سرمایه از دست رفته و سکوت بانک مرکزی!
از سوی دیگر موسسات مالی و اعتباری غیرمجازی چون ثامن وجود دارند که تا امروز بدون مجوز به فعالیت خود ادامه دادند. و چند روزی است که شایعه ورشکست شدن آن در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌چرخد؛ همین شایعه باعث شد تا مردم برای دریافت سرمایه خود به شعب این موسسه هجوم آوردند. این در حالی است که شب گذشته فرشاد حیدری، معاون نظارتی بانک مرکزی در گفتگوی ویژه خبری گفت: بررسی‌ها درباره وضعیت دو مؤسسه در شرف کسب مجوز ثامن (ع) و مهراقتصاد در بانک مرکزی همچنان ادامه دارد. اما سپرده‌گذاران این موسسات نگران هستند که به سرنوشت کاسپینی ها دچار نشوند.
۲. اما بانک مرکزی در موضوع دیگری نیز بی‌مسئولیتی خودش را نشان داد و آن هم مربوط به مسئله کپی کارت‌های بانکی است. سال ۹۵ بود که سایت خبری «فردا» گزارشی راجع به کپی کارت‌های بانکی و بی توجهی بانک‌ها نسبت به این مسئله نوشت. ( اینجا بخوانید) نه تنها هیچ بانکی نسبت به کپی کارت‌های بانکی و روش‌های جلوگیری از آن توضیحی به مشتریان خود نمی‌دهد بلکه برخی از مسئولان بانکی، خودشان نیز نسبت به این موضوع بی اطلاع هستند؛ و تنها با مقصر دانستن مشتریان برای حفاظت نکردن از رمز کارت بانکی این موضوع را از سر خود باز می‌کنند. این در حالی است که بانک مرکزی به عنوان ناظر بر فعالیت تمام بانک‌ها هیچ فعالیتی برای بیشتر شدن امنیت این کارت‌های بانکی که هر لحظه امکان کپی شدنشان وجود دارد، انجام نداده و به بانک‌هایی که کارت‌هایشان بیشتر در معرض کپی شدن است، اخطار جدی نمی‌دهد. سال گذشته بود که سردار هادیانفر راجع به کپی کارت‌های بانکی توضیحاتی داد و با اشاره به شناسایی ۱۱ حفره امنیتی در درگاه‌های بانک‌های خصوصی کشور، میزان قصور بانک‌های خصوصی در تامین امنیت مالی مشتریان این بانک‌ها را بیش از بانک‌های دولتی عنوان کرد. اما هنوز که هنوز است بانک مرکزی راجع به این موضوع سکوت کرده و هیچ توضیحی نداده است! ۳. یکی از بی توجهی عجیب مسئولان بانک مرکزی مربوط به عدم نظارت بر درگاه‌های اینترنتی است که اگر نظارتی وجود داشت، امروز شاهد خرید مشروبات الکلی و مواد مخدر به صورت آنلاین و از طریق این درگاه‌ها نبودیم! حتی سایت‌های قمارآنلاین که تعداد آن‌ها نیز کم نیست، نمی‌توانستند به این راحتی به فعالیت خود ادامه دهند. سایت هایی که امروز زمینه‌ای برای قمار و اعتیاد فراهم کرده و از طرفی موجب پولشویی شده است. بسیاری از سایت‌های قمار آنلاین آزادانه فعالیت کرده و پول‌های حاصل از بازی را از طریق درگاه‌های اینترنتی جا به جا می‌کنند. اما بانک مرکزی به عنوان اصلی‌ترین نهاد نظارتی بر این درگاه‌های اینترنتی در خواب است و توجهی به این مسئله نمی‌کند! به نظر می‌رسد که لازم است بانک مرکزی راجع به فعالیت این درگاه‌های اینترنتی توضیحاتی دهد! اما سکوت ادامه‌دار مسئولان بانک مرکزی باعث می‌شود که بیش از پیش به بی‌مسئولیتی و ناکارآمدی آن‌ها پی ببریم؛ و باز هم منتظر پاسخی از جانب آن‌ها باشیم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت