روزنامه خراسان: مقام معظم رهبری در سخنان نوروزی خود در حرم مطهر رضوی، صراحتاً به این نکته اشاره کردند که آمارهای رسمی کشور، شرایط را به سمت حل مشکلات اقتصادی نشان نمیدهند با این حال باید دید چرا در شرایطی که نرخ تورم در سال گذشته به روایت بانک مرکزی تک رقمی شده و به 9 درصد رسیده است و نرخ رشد اقتصادی هم در 9 ماهه سال گذشته بیش از 11 درصد بوده، باز تعبیر ایشان از آمارها، ناظر به مغایرت آن ها با حل مسائل اقتصادی است؟
باید توجه داشت که جدای از حصول نتایج اقتصادی که خود را در آمارهایی نظیر آمارهای فوق نشان می دهند، فرآیند حصول آن ها نیز اهمیت دارد. چرا که در غیر این صورت پدیده هایی نظیر رشد غیر اشتغال زا در اقتصاد ایران فرصت ظهور و بروز پیدا می کنند.با این حال و همزمان با آغاز تحرک دستگاه های اجرایی برای تحقق بخشی به شعار امسال ، تغییر و تحولاتی در نظام آماری کشور، به گونه ای که تغییرات در فرآیند حل مشکلات اقتصادی را هر چه بهتر و بیشتر نشان دهد ضروری است.
به عبارت دیگر آمارهایی لازم است تدوین و گزارش شود که روند بهبود شرایط اقتصادی را از پنجره اقتصاد مقاومتی و نه صرفاً آمارهای سنتی اقتصادی نشان دهند.این تحول هم چنین می تواند ناظر به گزارش دهی کمی فعالیت های اولویت دار با توجه به زمان بندی آن ها باشد. فعالیت های زیادی مانند حذف یارانه پردرآمدها را سراغ داریم که به دلیل آن که در قالب پروژه تعریف نشده اند، زمان بندی و هم چنین شاخص سنجش کیفی و فرآیندی مشخصی برای آن ها تعریف نشده است و آمارهای کلی پیشرفت آن ها در پیچ وخم مسائل و موانع کلی بیان شده، محصور و حتی گم شده اند.
در خاتمه یادمان نرود که سنجش اقداماتی نظیر اعطای وام به بنگاه های زودبازده، و یا اجرای طرح های ضربتی اشتغال که هم اینک وزیر صنعت از آن سخن گفته است، نیازمند پایش عملکرد مرحله به مرحله است و تنها کلید خوردن این اقدامات بدون توجه به نتایج نهایی، مشکل مشخصی را از اقتصاد ایران رفع نخواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید