کارشناسان: دولت سراغ نظام بانکی برود

کد خبر: 647388

برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان سیاسی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جدید، معتقدند دولت باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی به جای «کدخدا» به ظرفیت داخلی اعتماد و ورود کالاهای خارجی را بر خود حرام کند. رئوس اظهارات ایشان که در گفت و گو با فارس بیان شده در ادامه آمده است.

روزنامه جوان: برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان سیاسی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جدید، معتقدند دولت باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی به جای «کدخدا» به ظرفیت داخلی اعتماد و ورود کالاهای خارجی را بر خود حرام کند. رئوس اظهارات ایشان که در گفت و گو با فارس بیان شده در ادامه آمده است.

برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان سیاسی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جدید، معتقدند دولت باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی به جای «کدخدا» به ظرفیت داخلی اعتماد و ورود کالاهای خارجی را بر خود حرام کند. رئوس اظهارات ایشان که در گفت و گو با فارس بیان شده در ادامه آمده است.

فروزنده: دولت بانک‌ها را اصلاح کند

لطف‌الله فروزنده سخنگوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با بیان اینکه متأسفانه، چون سیاست دولت یازدهم کنترل تورم از طریق رکود بود ما شاهد بیکاری و افزایش رکود بودیم، می‌گوید: نگاه دولت برای حل مشکلات و مسائل داخلی برونگرایی است و نتیجه این رویکرد این است که امروز کمتر شهروند ایرانی از وضع اقتصاد نگران نیست. فروزنده با تأکید بر اینکه اگر دولت می‌خواهد وضعیت اقتصاد کنونی را حل کند باید سراغ نظام بانکی برود چراکه سود‌ها و بهره‌های بالای بانکی بخش تولید را فلج کرده است، یادآور شد: بهره‌های بانکی در اختیار افراد خاصی قرار می‌گیرد، بنابراین دولت اگر می‌خواهد کاری انجام دهد باید نگاهش به داخل باشد و فضا را برای مردم باز کند وبا قاچاق نیز برخورد مناسبی داشته باشد. سخنگوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی ادامه داد: دولت باید واردات را با نظام تعرفه‌ای درست کند و نظام بانکی پشتیبان تولید باشد و در عین حال باید روی م. شاغل کوچک و خانگی تأکید شود، هرچند دولت در این زمینه مباحثی را مطرح می‌کند، اما چون نظارت وجود ندارد و سیستم فاسد است این امر محقق نمی‌شود.

طائب: شعار اقتصاد مقاومتی با مانور برجام عاری از صداقت است

حجت‌الاسلام مهدی طائب کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ما اگر به توانمندی بیرون دل ببندیم، هیچ گاه به اقتصاد مقاومتی نخواهیم رسید، افزود: عملکرد دولت به دلیل نگاه به بیرون در ارتباط با اقتصاد نتیجه‌ای در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی نداشته است و در واقع به نظر می‌رسد اراده‌ای هم برای آن وجود ندارد و به همین دلیل نمی‌توان به دولت هیچ نمره‌ای داد. این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه شعار و حرف از سوی دولت زیاد بوده، اما در عمل این امر محقق نشده است، یادآور شد: وقتی هواپیما خریده و به داخل کشور آورده و آن را به عنوان سند پیروزی برجام معرفی می‌کنند، مشخص است که هیچ ارتباطی با اقتصاد مقاومتی ندارد.

طائب با بیان اینکه در چهار سال گذشته ارتباط ما با کشورهای آفریقایی و آسیایی کم بوده است و ما اولویت‌را به دلیل برجام به کشورهای تولیدکننده داده‌ایم، خاطرنشان کرد: ما باید در قبال این کشور‌ها الزاماً مصرف‌کننده باشیم تا آن‌ها راضی شوند، بنابراین تا زمانی که به دنبال کشورهای سیری‌ناپذیر و استعمارگر برویم به اقتصاد مقاومتی نخواهیم رسید. وی تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی زمانی محقق می‌شود که ما نگاه خود را تغییر دهیم، یعنی بگویند در برجام و اعتماد به بیرون اشتباه کرده‌اند، اما تا زمانی که روی برجام مانور می‌دهند، شعارشان برای اقتصاد مقاومتی عاری از صداقت است.
رجبی: دولت به جای کدخدا به ظرفیت داخلی اعتماد کند

حجت‌الاسلام محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه انتظار مردم و رهبر انقلاب این بود که دولت سال گذشته به عرصه اقتصاد مقاومتی وارد و اقدام و عمل شود، تصریح کرد: رهبر انقلاب با همان نگاه حکیمانه امسال را سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامیدند. رجبی با اشاره به ظرفیت‌های فراوان کشور در حوزه منابع طبیعی و نیروی انسانی به ۱۰ میلیون فارغ‌التحصیل و ۳۰ میلیون جوان کارآمد و نیازمند اشتغال پرداخت و گفت: دولتمردان باید با نگاه به داخل ظرفیت‌های بالقوه را به فعلیت برسانند. عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی ما به مسئولانی متدین، انقلابی و کارآمد نیاز داریم تا شکوفایی اقتصاد را با ظرفیت‌های داخلی ایجاد کنند، لذا مسئولانی که چنین ویژگی‌هایی نداشته باشند و به جریان فتنه نزدیک باشند، نمی‌توانند شعار اقتصاد مقاومتی را محقق کنند. وی با یادآوری این مسئله که دولت در سه سال گذشته وقت خود و مردم را به مذاکره گذرانده است، افزود: ما دیدیم که نه‌تن‌ها وعده‌ها محقق نشد، بلکه تحریم‌ها نیز سرجای خود باقی ماند و این باید برای دولتمردان درس عبرت شود که به‌جای اعتماد به کدخدا، به نیروهای داخلی اعتماد کنند.

گودرزی: دولت باید ورود کالاهای خارجی را بر خود حرام کند
عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بیکاری با حمایت از کالای ایرانی وتولید ملی حل می‌شود، اظهار داشت:ستون فقرات اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی است. حمایت از تولید ملی هم وجوه مختلفی دارد که یکی از آن‌ها فرهنگ‌سازی برای مصرف کالای ایرانی است. دولت باید ورود کالاهای خارجی را بر خود حرام کند تا فرهنگ‌سازی شود و مردم هم کالای ایرانی مصرف کنند. اگر امکانات و اعتباری هست هم باید در مسیر تولید صرف شود، البته تولید کارگاه‌های زودبازده و مشاغل خرد را باید در اولویت قرار دهیم. وی بر همین اساس افزود: اینکه عده‌ای وام‌های کلان به نام پروژه‌های شهرستانی می‌گیرند، اما در کلانشهر سرمایه‌گذاری می‌کنند این اجحاف به حق مردم است و هیچ سنخیتی با ایجاد اشتغال و حمایت از تولید ندارد. گودرزی همچنین جلوگیری از ورود قاچاق را از دیگر وجوه حمایت از تولید ملی خواند و عنوان کرد: نمی‌شود که از یک طرف کالای خارجی مصرف کنیم، الگوی مصرفمان را هم تغییر ندهیم و از طرفی هم در کشور قاچاق وارد شود، بعد ادعا کنیم به دنبال اقتصاد مقاومتی هستیم.
شورابی: انقلابی بودن برخی مدیران در ۲۲ بهمن ۵۷ تمام شد

وحید شورابی دبیر شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های آزاد گفت: آقای هاشمی رفسنجانی خطاب به آقای روحانی گفته بود که رکود از تورم بدتر است، یعنی حامی بزرگ ایشان نیز روی این مسئله نظر داشتند. دولت نتوانسته اقدام خاصی در حوزه اقتصادی انجام دهد. بعید است مدیریت حاکم بر کشور بتواند اقدام خاصی را در دو ماه آینده انجام دهد. وی با تأکید بر اینکه مردم شاهد بودند هر جا مدیریت فعال، متدین، انقلابی و کارآمدبوده حل مشکلات جواب داده است، خاطر نشان کرد: مثال آن را نیز می‌توان در حوزه دفاعی، هسته‌ای و علمی دید، اما مسئله اصلی این است که برخی مدیران اعتقادی به انقلابی عمل کردن در مدیریت ندارند.

جعفرزاده: مشکلات کشور از عدم‌تولید‌محوری است

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده مردم رشت و عضو هیئت رئیسه فراکسیون مستقلان ولایی مجلس گفت: دشمن فکر می‌کند فقط در جهت ناراضی‌تراشی مردم باید حرکت کند که بتواند اتفاقی را رقم بزند و آن ناراضی تراشی، فشارهای اقتصادی است. وی با بیان اینکه تولید محوری یعنی اقتصاد پایدار، خاطرنشان کرد: طبیعی است زمانی که تولید محوری هدف می‌شود، اشتغال خودبه خود در آن مستتر است و تأمین خواهد شد، لذا این‌ها باید با یکدیگر تجمیع شوند. من فکر می‌کنم شعار سال مبتنی بر نیازمندی‌های اساسی کشور است و بزرگان کشور تصمیماتی می‌گیرند که آن را شعار سال کنند که همه حول آن محور بچرخند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد