چینی‌ها: تکنولوژی خودرو نداریم تا به ایران صادر کنیم

کد خبر: 641799

همه ما یکی از منتقدان سرسخت خودروهای چینی هستیم و همواره می‌گوییم خودروهای چینی کیفیت خوبی ندارند و در نهایت خریدار، مشتری اول و آخر آن است ولی در خود چین بخصوص زمانی که وارد خطوط تولید آن می‌شوید چنین حسی را ندارید.

روزنامه ایران: همه ما یکی از منتقدان سرسخت خودروهای چینی هستیم و همواره می‌گوییم خودروهای چینی کیفیت خوبی ندارند و در نهایت خریدار، مشتری اول و آخر آن است ولی در خود چین بخصوص زمانی که وارد خطوط تولید آن می‌شوید چنین حسی را ندارید.
کارخانه‌های کاملاً مجهز، روباتیک، تمیز و منظم که با سرعت در حال تولید انواع خودروها هستند.در ایران وقتی به کارخانه خودروسازی می‌روید تنها یک مدل از خودرو در حال تولید است ولی در خطوط تولید این کشور چندین مدل را روی یک خط تولید می‌توان یافت.رنگ‌ها هم چهره‌ای خاص به این کارخانه‌ها می‌دهد.هر چند مردم چین به رنگ‌های سفید و مشکی علاقه بیشتری دارند اما رنگ‌بندی متنوع آنها دیگر ویژگی خودروهای چینی است.به طور متوسط یک کارخانه خودروسازی در چین بیش از 300 هزار خودرو در سال تولید می‌کند و البته برخی هم به تولید دو میلیون دستگاه در سال رسیدند.در هر کارخانه بیش از 3مدل خودرو تولید می‌شود و در برخی دیگر رکورد تنوع به عدد 13 الی 15 هم می‌رسد.از سویی در داخلی‌سازی خودروها هم آمارهای خوبی را برجای گذاشتند به‌عنوان مثال کارخانه دولتی اف ای دبلیو (فاو) (خودروسازی که متعلق به دولت چین است)سالانه تنها در مورد دو برند آئودی و فولکس واگن در یک سال بیش از یک میلیون و 900 هزار دستگاه تولید داشته است. اما در مورد ایران یکی از مدیران خودروسازی چین می‌گفت: اگر تبعات تحریم‌ها در ایران پایان یابد این کشور می‌تواند با بهترین برندها همکاری مشترک خود را آغاز کند و البته چین هم می‌تواند در این همکاری‌ها نقش خوبی ایفا کند.
خودروسازان ایرانی می‌گویند ما در همکاری با چین هیچ مشکلی نداریم ولی چشم بادامی‌ها در انتقال تکنولوژی حاضر به همکاری نیستند و می‌خواهند تنها بازار ایران را از آن خود کنند. انتقادها محور این موضوع زیاد است بدین جهت وقتی به یکی از کارخانه‌های خودروسازی چین رفتیم با یکی از مقام‌های عالی رتبه آن، این مهم را در میان گذاشتیم.وی پاسخ‌هایی داد که بسیار قابل تأمل است. بائو چوان لیو گفت: چین هسته اصلی تکنولوژی تولید خودرو را ندارد که بتواند آن را به ایران منتقل کند.با شرکت‌هایی هم که در حال همکاری هستیم اجازه نمی‌دهند تکنولوژی هایشان را در اختیار ایران قرار دهیم لذا این محدودیت‌ها باعث شده است که نتوانیم با ایران همکاری قابل قبولی داشته باشیم.به جرأت می‌گویم اگر تکنولوژی یک خودرو را داشته باشیم با روی باز در اختیار خودروسازان ایرانی قرار می‌دهیم و در این مورد هیچ بن‌بستی نداریم.
قائم مقام واردات صادرات شرکت خودروسازی فاو چین که تولید‌کننده خودروهای آئودی، فولکس واگن و خودروهای سنگین است در مورد وضعیت خودرویی ایران ادامه داد:شرکای ما بسیار سختگیر هستند و می‌گویند اجازه نداریم اطلاعات آنها را به سایر کشورها و خودروسازان بدهیم.ما نیز در قالب همکاری‌های مشترک و مهندسی معکوس توانستیم به سمت داخلی‌سازی برخی از محصولات گام برداریم. اگر بتوانیم در محصولاتی که ایران می‌خواهد به بومی‌سازی کامل برسیم قطعاً اطلاعاتمان را با آغوش باز در اختیار ایران می‌گذاریم.
بائو چوان لیو خاطرنشان کرد: ما از هر گونه همکاری با ایران استقبال می‌کنیم و نمی‌خواهیم به صورت کوتاه مدت در بازار ایران باشیم. لذا تمام هدف ما این است که محصولات کیفی ما در این کشور تولید شود تا تمام مردم بدانند خودروی چینی بی‌کیفیت نیست.ما به خاطر تحریم‌های امریکا محتاطانه با ایران همکاری می‌کنیم چرا که هنوز مشکلات بانکی حل نشده است.قطعاً با گذشت زمان شرایط بهتر خواهد شد و سطح همکاری‌ها عمیق‌تر می‌شود.
وی افزود:مشکل اصلی بازار خودرو ایران، قدیمی بودن محصولات آن است.متأسفانه ایران نتوانست در زمینه تکنولوژی با سرعت پیشرفت کند.اگر ارتقایی در این حوزه صورت گیرد، مردم ایران مشتریان بسیار خوبی برای محصولات آنها هستند.دو خودروساز ایرانی باید تلاش کنند تا محصولات جدید را روانه بازار کنند. ایرانیان با داشتن علم خودرویی توانایی تولید بهترین خودروها را دارند ولی هنوز از این ویژگی خود استفاده نکرده اند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت