دولت به جای رونق باعث تعمیق رکود شد

کد خبر: 625842

وزیر صنایع در دولت سازندگی، سیاست اقتصادی دولت در تمرکز بر تورم و دامن زدن به رکود اقتصادی را مورد انتقاد قرار داد.

روزنامه کیهان: غلامرضا شافعی در مصاحبه با روزنامه اصلاح‌طلب «ستاره صبح» و در پاسخ این سؤال که «با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد، به اعتقاد شما نرخ رشد اقتصادی 6/5 درصدی که اکنون دولت مدعی آن است پایدار می‌ماند یا خیر؟» گفت: هدف‌گذاری در زمینه تحقق نرخ رشد اقتصادی بالا به دلیل تغییراتی که می‌تواند داشته باشد هم اکنون در اقتصاد ما محل مناقشه است.
به این علت که ما طی سال جاری تحقق نرخ رشد اقتصادی بالا را براساس درآمدهای ارزی و پولی هدف‌گذاری کرده‌ایم و در این رابطه بخش تولید را در نظر نگرفتیم. هم اکنون به دلیل اتکای اقتصاد ایران به نفت درآمدهای نفتی یکی از عوامل مؤثر در افزایش نرخ رشد اقتصادی می‌تواند باشد. از ابتدای سال جاری و همزمان با لغو تحریم‌ها حجم تولید و صادرات نفت در مقایسه با سال گذشته در کشور دو برابر شده است. اما از سوی دیگر شاهد کاهش قیمت نفت و به تبع آن درآمدهای حاصل از فروش متناسب با حجم تولید در اقتصاد کشور هستیم. اما به منظور رشد اقتصادی پایدار دولت باید تلاش کند نوسانات تقاضای کل را برای تورم و رکود شدید کنترل کند و همچنین با انضباط مالی بخش خصوصی را تقویت کند. باید بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کرد و البته بیشتر روی طرف عرضه اقتصاد سرمایه‌گذاری کرد تا به تولید رقابت‌پذیر مبتنی بر مزیت رسید.
«شما سیاست تعدیل نرخ تورم را طی سه سال‌و نیم گذشته در بهبود اوضاع اقتصادی مردم چگونه ارزیابی می‌کنید؟»
شافعی در پاسخ این سؤال گفت؛ طی سال‌های اخیر در حالی شاهد تلاش دولت برای تک رقمی شدن نرخ تورم در اقتصاد بودیم که این موضوع چندان تأثیری در بهبود اوضاع اقتصادی مردم نداشته است، در این شرایط دولت باید بیش از گذشته به امر رونق اقتصادی در کشور توجه کند؛ هر چند این سیاست منجر به افزایش تورم در اقتصاد کشور می‌شود. به دلیل اعمال سیاست‌های ضد تورمی در سه سال و نیم گذشته ما هم اکنون شاهد کاهش تقاضا و به تبع آن تعمیق رکود در اقتصاد بودیم. از سویی دیگر دولت در حالی مدعی تک رقمی شدن نرخ تورم در اقتصاد است که هم اکنون تورم ایران در مقایسه با تورم سایر کشورهای توسعه یافته بیشتر است.

«با توجه به اهمیت ایجاد اشتغال، فکر می‌کنید دولت در ایجاد سیاست‌های اشتغالزایی موفق عمل کرده است یا خیر؟» رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. به طوری که اگر رونقی در اقتصاد ایجاد شود به تبع آن نیز اشتغال ایجاد می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت